Pasar al contenido principal

LA UNIÓ demana a Generalitat i Delegació del Govern que s’investiguen les cremes incontrolades de palla d’arròs de la passada setmana a Cullera

LA UNIÓ de Llauradors sol·licita a la Conselleria d’Agricultura i a la Delegació del Govern que investiguen les cremes incontrolades i no autoritzades de palla d’arròs de la pasada setmana a la localitat de Cullera i que establisquen les sancions oportunes a les persones responsables de les mateixes.

Els arrossers que treballen terres a Cullera estan molt preocupats pels fets ocorreguts  en  els seus camps pròxims a la muntanya d’esta localitat de la Ribera Baixa i ja estan presentant denúncies a títol individual. Concretament, el dimarts 13 d’octubre, una vegada acaba la sega, s’iniciaren de sobte i sense control les cremes dels camps d’arròs. A més, durant uns dies el foc va anar per lliure i sense cap control amb unes condicions de fort vent de ponent cremant tots els camps al seu pas i arribant, fins i tot, a la pròpia muntanya de Cullera per diversos llocs. Els llauradors, totalment alarmats, avisaren a les autoritats i demanaren personalment a les persones que feien les cremes que les deixaren de fer.

Els fets denunciats són tot el contrari a una crema regulada -com la que aposta LA UNIÓ- i controlada en tot moment per  la Conselleria d’Agricultura, i damunt posa en perill el cobrament de les ajudes agroambientals per part dels arrossers. “La situació és molt greu i pensem que els fets han de ser investigats per la Generalitat, fins al punt d’arribar a les persones responsables”, afirma Enric Bellido, responsable del sector de l’arròs de LA UNIÓ.

El problema és que “plou sobre banyat” i no és la primera vegada que ocorren estos fets. Tot fa sospitar que obeeïx a les preses per ser el primer vedat de caça en cremar, tancar i inundar. Bellido advoca per “regular la convivència entre els propietaris de terres i aquelles terceres persones que ocupen els nostres camps. L’activitat cinegètica deuria d'estar sotmesa a la total finalització de la temporada arrossera sinó, els llauradors, cada vegada més professionals, acabaren per posar fi a estes pràctiques que en res ens beneficien”.