Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València realitzarà 42 tallers gratuïts per a sensibilitzar a la població escolar sobre les abelles

L'Ajuntament de València realitzarà 48 tallers gratuïts per sensibilitzar i divulgar entre els escolars de 24 col·legis públics els beneficis que aporten les abelles a la ciutat. Esta activitat es desenvoluparà entre octubre i desembre del present any, dins del curs i l’horari escolar 2021/2022. Serà impartida per apicultors professionals amb experiència en tallers infantils, i arribarà a quasi 1.000 escolars.

Benicarló regula l’ús agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals i també les explotacions apícoles

El Ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Benicarló ha aprovat definitivament la modificació de l'Ordenança municipal del Medi Rural que inclou dos punts importants: d'una banda, la regulació de la utilització de purins i fangs procedents de la depuració d'aigües residuals en explotacions agràries i, de l'altra, la regularització de l'apicultura. L'aprovació definitiva incorpora set al·legacions que es van presentar després de l'aprovació inicial que es va fer al Ple ordinari del mes de novembre.

Alimentar a las abejas con hongos mejora su sistema inmunitario, según las primeras conclusiones de un estudio pionero en Cataluña

Dos hongos, uno de ellos presente en los bosques catalanes, podrían ser claves para mejorar el sistema inmunitario de las abejas, de acuerdo con los primeros resultados de un estudio impulsado por la empresa leridana Torrons i Mel Alemany y el Centro de Ciencia y Tecnología Forestal de Cataluña, con la colaboración de Eurecat y el apicultor Josetxu Rodríguez.

L'Ajuntament de València aposta per l'Apicultura Urbana a la ciutat

L'Ajuntament de València demanarà una modificació legislativa autonòmica que afavorisca l'extensió de l'Apicultura Urbana a la ciutat. Així ho ha anunciat hui el  vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha assenyalat que enviaran una carta a la Generalitat per a promoure un canvi legislatiu per a “fomentar esta estratègia i permetre també que es puguen instal·lar ruscos de manera segura als àmbits urbans”, ha explicat.

Seis de cada diez niños no consumen miel

Un 59% de los niños españoles de 6 a 12 años no consume miel y un 14% lo hace de manera ocasional. Son los principales datos que se desprenden del informe ‘Consumo de miel en las familias jóvenes de España’ que a su vez refleja el relevante papel que los padres tienen para introducir en la dieta de sus hijos la miel, un edulcorante natural, sostenible, ideal sustituto del azúcar y fuente de vitamina B-6, una vitamina que contribuye al funcionamiento normal del sistema inmunitario y ayuda a disminuir el cansancio y la fatiga, entre otros beneficios.

Suscribirse a Apicultura