Pasar al contenido principal

Este divendres conclou el termini per a participar en el I Concurs de Fotografia del Gal Maestrat Plana Alta

Aquest divendres 23 de setembre, a les 24 hores, conclou el termini per a presentar obres i participar en l'I Concurs de Fotografia convocat pel Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. L'objectiu d'aquest certamen és posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló.

El lema d'aquest primer concurs és ‘L'estiu al meu poble’ i està obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no fa falta que siguen residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Los carteros y carteras rurales de Correos ya han realizado hasta julio más de 32.000 operaciones en la Comunitat Valenciana

En los siete primeros meses de este año, los 360 carteras y carteros rurales de la Comunitat Valenciana han realizado más de 32.000 -en concreto 32.711- operaciones  a domicilio y en las oficinas auxiliares que atienden en el ámbito rural, tras la habilitación de los nuevos servicios de Correos en la puerta de casa. Del total de operaciones autonómicas, 9.872 se realizaron en la provincia de Alicante, 5.363 en la de Castellón y 17.476 en la de Valencia.

Smart Villages 2022 alerta sobre el riesgo del abandono de las zonas rurales y sus efectos sobre la población

Según datos recientes analizados por la organización del congreso Smart Villages 2022, el 68% de la población mundial habitará en ciudades en 2050, una cifra que refleja, a juicio de los organizadores, dos factores demoledores para el planeta; el abandono sistemático de los núcleos rurales y la dificultad para producir recursos de forma natural para abastecer a esta población.

La Conselleria de Participació i l’UJI col·laboren en el seguiment i anàlisi de polítiques de participació en l’àmbit rural

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han signat un conveni de col·laboració per a fomentar les activitats públiques en matèria de participació ciutadana. En concret, l’objecte d’aquest acord permetrà realitzar el seguiment de les iniciatives comunitàries rurals i l’anàlisi de les polítiques de participació en la ruralitat.

El GAL Maestrat Plana Alta disposa de 1,25 milions d'euros per a invertir en projectes que es presenten fins a este dijous dia 20

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta  disposa de 1,25 milions d'euros per a invertir preferentment en aquelles petites empreses o projectes d'emprenedores o emprenedors que vulguen impulsar els seus negocis en el territori rural. Es tracta de Fons Leader, procedents de la Unió Europea, que l'agrupació de municipis que presideix Domingo Giner pretén invertir en aquells projectes que complisquen els requisits i es presenten abans del pròxim 20 de juliol, que és la data límit.

FADIT crea una plataforma de soporte en internet para ayudar al servicio de dinamización rural en la provincia de Alicante

La Federación Alicantina para el Desarrollo y la Innovación Territorial, FADIT, impulsó hace un año el proyecto Cartera Técnico Rural (CTR) con el objetivo de normalizar y crear una plataforma de soporte en internet que ayudará al servicio de dinamización rural.

CTR es una herramienta que pretende normalizar y estandarizar el servicio en la atención a emprendedores e innovadores, que actualmente se encuentra desintegrado debido a la amplia oferta de especialistas en desarrollo local y emprendimiento que conviven en el territorio.

La Diputació de Castelló i l'UJI signen un conveni per a donar suport a les dones rurals emprenedores

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la rectora de la Universitat Jaume I (UJI), Eva Alcón, han signat un conveni de col·laboració a través del qual la institució provincial destinarà 12.000 euros per a finançar el programa ‘Dones emprenedores en l'entorn rural de la província de Castelló: Diagnòstic dels obstacles i facilitadors de la seua emprenedoria i benestar' durant el present exercici econòmic.

La Llei contra el Despoblament que prepara el Consell incorporarà la perspectiva rural en tots projectes normatius de la Generalitat

La secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián, ha anunciat que La Llei contra la Despoblació que prepara el Consell incorporarà la perspectiva rural en totes les polítiques i projectes normatius de la Generalitat, “per a assegurar el seu benefici als territoris de l'interior i crear noves oportunitats”.

Així ho ha manifestat en una reunió mantinguda amb representants d'entitats locals, aquest dijous a la Casa dels Caragols de Castelló, on ha assegurat que la iniciativa constitueix una mesura “pionera” en la gestió pública.

La Diputació de València organiza un curso gratuito online para conformar territorios rurales inteligentes

La delegación de Desarrollo Rural y Políticas contra la Despoblación de la Diputació de València ofrece la posibilidad de formarse gratuitamente con contenidos especializados en materia de desarrollo rural, a través de la diplomatura Especialista en territorios rurales inteligentes, que tendrá una duración de 20 horas y se celebrará online con webinars en directo.

El GAL Maestrat Plana Alta organitzarà jornades informatives per a facilitar l'accés a les ajudes de 1,25 milions d'euros

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta farà una sèrie de jornades informatives en alguns municipis del seu territori les pròximes setmanes perquè tots els emprenedors i empreses interessades a accedir a les noves ajudes dels Fons Leader puguen fer-ho amb major facilitat. Cal tindre en compte que el termini per a sol·licitar-les finalitza el pròxim 20 de juliol i que hi ha disponibles fins a 1.250.811,88 euros pensant especialment que les petites empreses puguen ampliar els seus negocis i, així, millorar les oportunitats de treball en el territori rural.

Suscribirse a Desarrollo rural