Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta y CaixaBank entregan los “Premios al Emprendimiento Rural”

El Grupo de Acción Local Maestrat Plana Alta y CaixaBank han hecho entrega de los cuatro reconocimientos a los ganadores de los “Premios al Emprendimiento Rural”. El jurado ha elegido, de entre las 12 propuestas presentadas, los proyectos de Anama Espai d'Events (Rossell), Míriam Martínez Cutillas (una clínica veterinaria en Cabanes), Gosesplai (una residencia y centro de educación canina en Càlig) y Terrenae Xarxa (empresa dedicada a la comercialización, distribución, compra y venta de productos agroalimentarios, de Vall d'Alba).

El millor garrofer monumental d'Espanya al 2021, situat a Càlig, destruït per un raig

Una dotació del Consorci de Bombers de Castelló del Parc del Baix Maestrat ha intervingut en l'extinció de l'incendi del garrofer de Cabanils a Càlig, presumptament per l'impacte d'un raig per la tormenta elèctrica del passat dijous. 

No s'ha pogut fer res per a salvar aquest arbre mil·lenari, un garrofer d'uns 1.500 anys, i guanyador de nombrosos premis entre arbres monumentals

El món rural de Castelló es manifesta demà contra els grans projectes fotovoltaics

LA UNIÓ Llauradora i Ramadera, les associacions Junts per la Terra de la Vall d’Alba, Associació Nostra Terra de les Coves de Vinromà, Defensem els nostres arrels i la Terra Casa Nostra de Vilafamés, No a la Mat comarques de Castelló, Per una ubicació racional de les renovables, El futur és avui, y Associació de Cabanes, preparen ja els últims detalls de la manifestació de demà dissabte 20 de maig a Castelló per a mostrar el seu rebuig als grans projectes de plantes fotovoltaiques previstos en algunes comarques castellonenques i reclamar un món rural viu.

Inversión millonaria para liderar la producción agroalimentaria en el interior de Castellón

La Cooperativa de Viver ha presentado a sus socios y socias el plan  estratégico para el periodo 2023-2026 con el que apuesta por convertirse en el  principal productor agroalimentario del interior de Castellón. Con una inversión  de 1.095.000€ para los próximos 3 años, la entidad quiere consolidarse como un  referente en la Comunitat Valenciana para el desarrollo sostenible del medio  agrícola y rural “desde una perspectiva de cooperativa agroalimentaria  integral orientada a las personas con valores”.  

Castelló celebrarà aquest dissabte 6 de maig la segona jornada del primer Mercat Agroecològic Sabora

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló celebrarà aquest dissabte 6 de maig la segona jornada del primer Mercat Agroecològic Sabora, un espai de venda directa que comença amb set participants que oferiran fruites, hortalisses, derivats de cereal com a pastes alimentoses i arrossos, farina, cervesa o oli. El mercat es desenvolupa el primer dissabte de cada mes en la plaça Fadrell, de 9 a 14 hores.

El Gal Maestrat Plana Alta convoca el II Concurs de Fotografia per a promocionar el millor del territori rural

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha convocat l'II Concurs de Fotografia amb l'objectiu de posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló. El lema d'aquest segon concurs és ‘El millor del meu poble’ i està obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no fa falta que siguen residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Nules ha celebrat un curs de formació d'usuaris professionals de productes fitosanitaris amb 30 persones participant 

Nules ha albergat un curs d’Usuari Professional de Productes Fitosanitaris nivell Qualificat enfocat a persones desocupades inscrites a les oficines de LABORA. S’han beneficiat d’aquest curs gratuït un total de 30 persones de Nules, Mascarell i la Vilavella.

S’han impartit classes teòric-pràctiques en les instal·lacions de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària de Nules, a més la formació ha comptat també amb sessions pràctiques que s’han desenvolupat en una finca d’explotació de cultius de propietat de l’Ajuntament de Nules.

La Diputació de Castelló i la Fundació Intercoop posen en marxa una nova edició per a premiar els millors olis d'oliva verge extra de la província

La Diputació de Castelló i la Fundació Intercoop han donat el vistiplau a les bases del segon premi a la qualitat dels Olis d'Oliva Verge Extra (AOVE) corresponents a la campanya 2022/2023, una iniciativa que contempla quatre premis destinats als millors productes en les categories d’AOVE fruitat verd amarg, madur dolç, ecològic i i monovarietal de varietat autòctona de Castelló.

LA UNIÓ i algunes associacions mostren la seua oposició a les noves macroplantes fotovoltaiques de les comarques de Castelló

LA UNIÓ Llauradora i les associacions Junts per la Terra i Nostra Terra mostren el seu rebuig i oposició a les macroplantes fotovoltaiques que es volen construir en algunes comarques de Castelló i que posen en perill una important superfície de terrenys agrícoles en plena producció i també granges. La construcció de tots aquests macroprojectes són una agressió sense precedents al territori, per a totes les persones que hi viuen al mateix i que han triat l'agricultura i la ramaderia com a mitjà de vida i també per a activitats com ara cellers, turisme rural o restauració, entre altres.

Suscribirse a Castellón