Pasar al contenido principal

Prop de 400 personas van participar en les 18 activitats de Celebrem amb la Natura de l'any passat a Castelló

La campanya d'educació ambiental de Celebrem amb la Natura va congregar a prop de 400 persones en les 18 activitats organitzades en 2022. Aquesta iniciativa que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posa en valor la riquesa ambiental, pràctiques agroecològiques i hàbits sostenibles aprofitant la commemoració de diversos dies especials vinculats al medi ambient.

La Diputació de Castelló afig un segon dia de teletreball per als seus empleats que residisquen en municipis en risc de despoblació

La Diputació de Castelló ha aprovat el reglament regulador del teletreball per als empleats i empleades de la institució provincial que afig un segon dia de treball a distància per als qui residisquen en municipis inclosos en el Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra la Despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Castelló posa en servei des de l'1 de febrer la primera Oficina de l'Energia per a ajudar a estalviar en la factura energètica i avançar en la transició verda

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posarà en servei des del pròxim 1 de febrer la primera Oficina Municipal d'Energia, un nou espai dirigit a la ciutadania d'assessorament i formació gratuït amb atenció personalitzada que es crea amb l'objectiu d'ajudar la ciutadania a estalviar en la factura de la llum i el gas, reduir la pobresa energètica i avançar en la transició verda. L'Oficina estarà en l'avinguda de Lledó 16 i hi haurà atenció presencial els dimarts i dijous, de 9 a 14.00 hores, i telemàtica.

Restauradors i productors de Castelló Ruta de Sabor participen en Madrid Fusión

Madrid Fusión, una de les fires gastronòmiques més rellevants del panorama nacional, s'ha celebrat durant aquesta setmana, després de la cita de la Fira Internacional de Turisme, també celebrada en la capital. En aquesta trobada han participat un total d'onze propostes gastronòmiques de la nostra província; tres showcooking oferits per restaurants, sis productors artesans i una fira gastronòmica de la província.

Doble galardón a la experiencia de enoturismo de la cooperativa de Viver

La experiencia de enoturismo “La piel de la vid” que ofrece la Cooperativa de Viver ha sido galardonada en la I Edición de los Premios CreaTurisme con el Premio Mejor Experiencia CreaTurisme así como con el premio en la categoría Mejor Experiencia Mediterráneo Natural-Rural.

La directora de Producto y Agroturismo de la Cooperativa de Viver, Cati Corell, ha recibido hoy el doble galardón en el Día de la Comunitat Valenciana en FITUR de manos del president de la Generalitat, Ximo Puig, y del secretario
autonómico de Turismo, Francesc Colomer.

Castelló va bonificar l'any passat l'IBI rústic a 448 parcel·les del terme municipal

L'Ajuntament de Castelló va bonificar en 2022 l'IBI de naturalesa rústica a 448 parcel·les del terme municipal que es troben en producció que sumen 493 hectàrees. Aquesta iniciativa té l'objectiu d'ajudar el sector primari i frenar l'abandó de camps, així com promoure formes de producció agroecològiques que milloren la seua rendibilitat i reforcen la conservació del territori.

Aquesta mesura contempla una bonificació del 50% en les finques en cultiu en general, un percentatge que augmenta fins al 70% en camps amb producció ecològica.

Castelló organitza tres tallers aquest mes en els horts urbans per a fomentar pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest mes de gener tres tallers en els horts urbans dins del pla de formació que realitzarà fins a octubre per a promoure pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable.

“Amb aquesta campanya volem posar en valor les nostres varietats tradicionals i promoure dinàmiques agroalimentàries saludables i respectuoses amb el medi ambient”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

AVA-ASAJA denuncia el asalto con robo y posterior quema de una caseta de campo en Vinaròs

La Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) alerta que la lacra de los robos y de la delincuencia en el campo sufre una escalada tanto en intensidad como en gravedad de los daños. El último ejemplo tuvo como víctima al delegado de AVA-ASAJA en Vinaròs, Luis Santos, quien ha interpuesto una denuncia a la Guardia Civil porque los ladrones asaltaron su caseta de campo, sustrajeron varios objetos agrarios de valor y, posteriormente, prendieron fuego a la nave destrozando los materiales que quedaban y dejando la infraestructura totalmente inutilizada.

Un hombre de 79 años resulta herido por vuelco de su tractor en Vilafamés

Un hombre de 79 años quedó herido ayer al volcar con su tractor en el término municipal de Vilafamés.

El Centro de Información y Coordinación de Urgencias (CICU) informó que sobre las 14:45 horas habían recibido el aviso del vuelco de un tractor en la partida Font de Sant Martí de esta localidad de 

Inmediatamente, el CICU ha movilizado una unidad SVA de Enfermería y el helicóptero medicalizado con base en la provincia. Los servicios médicos han asistido a un hombre, de 79 años, por politraumatismo.

Suscribirse a Castellón