Pasar al contenido principal

El Consell aprueba las bases para conceder las ayudas por los daños producidos por el incendio forestal del pasado año en el Alto Mijares

El Consell ha aprobado las bases reguladoras y se conceden 325.350 euros como ayuda para paliar los efectos del grave incendio forestal declarado el 23 de marzo de 2023 y que afectó a los municipios castellonenses de Fuente la Reina, Montán, Montanejos, Puebla de Arenoso y Villanueva de Viver.

Fuente la Reina recibirá una ayuda de 14.541 euros, Montán de 101.658 euros, Montanejos de 58.328 euros, Puebla de Arenoso de 137.876 euros, y Villanueva de Viver 12.946 euros.

Ivace+i Energia destinarà 1,26 milions d’euros als municipis de les zones eòliques de l’Alt Palància

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix la consellera Nuria Montes, ha obert la convocatòria del Fons de Compensació del Pla Eòlic 2024, que destinarà enguany un total d’1,26 milions d’euros entre els municipis de la zona eòlica 6, situada a l’Alt Palància.

Esta quantitat es correspon amb el cànon que els promotors d’esta zona del Pla Eòlic han realitzat a Ivace+i Energia i la seua finalitat és que tots els municipis que d’alguna forma estan inclosos en el Pla Eòlic es vegen beneficiats i no solament aquells en els quals s’han construït parcs eòlics.

La Diputació de Castelló injecta 200.000 euros a autònoms i pimes dels municipis de la província afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023

La Diputació Provincial de Castelló ha activat una línia d'ajudes a favor dels autònoms i pimes dels municipis de la província afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023 per un valor de 200.000 euros.

“L'objectiu d'estes ajudes és dinamitzar el territori a través de la posada en marxa de programes de reactivació econòmica dirigits a l'enfortiment de les pimes i autònoms dels sectors econòmics més perjudicats pels grans incendis forestals”, ha explicat la presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina.

Ponentes de alto nivel debaten la oportunidad de la creación de un Living Lab en Castellón para reutilización de aguas

En un contexto de escasez hídrica que está afectando a numerosas áreas geográficas, especialmente la cuenca mediterránea, se hace cada vez más imprescindible que se establezcan alianzas entre diversos agentes como industrias, administraciones públicas, centros de investigación, usuarios y demás partícipes para propiciar que este recurso esencial se mantenga, se recupere de manera óptima y puedan abrirse nuevos cauces que ofrezcan suministro de calidad ofreciendo soluciones integrales de alto valor.

Nules posa en valor els seus productes de marjal amb el primer tall de meló i tast de hortalisses

Nules ha celebrat hui, per primera vegada, el seu primer tall de meló i tast d’hortalisses de la marjal, una iniciativa amb la qual es vol posar en valor i promocionar els productes de la seua marjal. En aquest sentit, una representació de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde, David García, el regidor de Tradicions, Ramón Martínez, i pel regidor d’Agricultura, César Estañol, ha donat suport públicament als productors que es dediquen a cultivar tant melons com hortalisses en aquesta zona humida del terme municipal de Nules.

Nules rep al voltant de 400.000 euros del Fons de Cooperació Municipal

L’Ajuntament de Nules rebrà prop de 400.000 euros dels Fons de Cooperació Municipal, en concret la xifra és de 397.402,86 euros que destinen al municipi la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial de Castelló.

De fet, l’administració autonòmica atorga a Nules 157.404 euros i l’entitat provincial un total de 239.998,86 euros, “unes xifres que ens alegren perquè seguim aconseguint fons d’altres administracions, de manera que enguany hem rebut 112.302,86 euros més que l’any passat”, comenta l’alcalde, David García.

La Diputación de Castellón beneficia a los municipios de menos población a través del Fondo de Cooperación

El pleno extraordinario convocado para el próximo viernes 5 de julio aprobará la parte de la Diputación del reparto de los 22 millones de euros que conforman el Fondo de Cooperación entre la institución provincial y Generalitat Valenciana “con el que reforzamos nuestro compromiso por llegar donde otros no llegan”, ha subrayado la presidenta de la Diputación, Marta Barrachina.

Marta Barrachina anuncia la injecció extraordinària de 300.000 euros dirigida als municipis que es proveïxen mitjançant cubes d'aigua

La Diputació Provincial de Castelló continua fent front als problemes que patixen els municipis de la província a conseqüència de la sequera. Sobre aquest tema, la presidenta provincial, Marta Barrachina, ha anunciat este dimarts la injecció econòmica extraordinària de 300.000 euros dirigida als municipis que ja s'estan proveint, s'han proveït o es proveiran de manera immediata mitjançant cubes d'aigua. 

Dos personas detenidas en la Rioja tras robar 10 toneladas de naranjas en Onda

El Equipo Roca de la Guardia Civil de Burriana, inició una investigación a raíz de la sustracción de diez toneladas de naranja de la variedad Valencia Midnight en un huerto ubicado en la localidad de Onda.

Se realizaron numerosas gestiones donde los guardias civiles lograron identificar a los presuntos autores del hecho, dos varones vecinos de La Rioja. Gracias a la colaboración con el Equipo ROCA de Calahorra (La Rioja) pudieron ser detenidos atribuyéndoles un delito de hurto.

La Diputación de Castellón impulsa la ganadería extensiva y la prevención de incendios con un proyecto pionero de cercado virtual

La Diputación Provincial de Castellón impulsa el desarrollo de la ganadería extensiva y la prevención de incendios a través de un proyecto piloto pionero de cercado virtual.

La presidenta de la institución provincial, Marta Barrachina, ha visitado la experiencia piloto de esta nueva tecnología en Catí que supone una alternativa a los vallados tradicionales o eléctricos y que, a través de la geolocalización del ganado, permite acotar una zona de pasto por medio de una aplicación de móvil.

Nules posa en marxa un programa de neteja de parcel·les rústiques per a reduir el número de finques abandonades

L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa un programa de neteja de parcel·les rústiques del terme municipal amb el qual es pretén reduir al màxim la quantitat de finques abandonades. Així doncs, des de la regidoria d’Agricultura s’insta als propietaris a promoure la neteja de la parcel·la amb l’eliminació de la vegetació existent mitjançant
trituradora, per a així evitar el risc d’incendi o la proliferació de plagues a les parcel·les confrontants, “després de fer la corresponent inspecció volem evitar que aquestes parcel·les es convertixquen en refugis de conills, garses o

El Consorci Provincial de Bombers millora la capacitat de resposta en possibles intervencions a realitzar en inundacions o riuades

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló millora la capacitat de resposta en possibles intervencions a realitzar en inundacions o riuades 

Dirigit a la totalitat de bombers professionals, s'ha dut a terme un curs de formació en progressió i seguretat en aigües vives amb l'objectiu de “millorar la capacitat de resposta a l'hora d'intervindre en actuacions que requerixen del rescat de persones en aigües en moviment com a inundacions o riuades, posant l'accent principalment en rescats en èpoques de fortes pluges”.

La Diputación de Castellón exigirá al Gobierno de España medidas urgentes para garantizar el suministro de agua en la provincia

La Diputación Provincial de Castellón exigirá al Gobierno de España medidas urgentes para garantizar el suministro del agua en la provincia. 

El pleno ordinario correspondiente al mes de junio que se celebrará este martes 18 en la Diputación de Castellón, incluye una moción presentada por el Gobierno Provincial en defensa del territorio y que insta al Gobierno de España la adopción de diversas medidas en relación con la situación de emergencia hídrica y escasez de recursos hídricos que sufre la provincia de Castellón. 

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló activa el reforç de la plantilla de personal amb la publicació de la data d'examen de diverses convocatòries i l'addició de 4 places de bombers conductor

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló activa el reforç de la plantilla de personal amb la publicació de la data d'examen de diverses convocatòries i l'addició de 4 places de bomber conductor. 

El Butlletí Oficial de la Provincial (BOP) d'este dijous 13 de juny ha publicat la llista definitiva d'admesos així com la publicació del tribunal qualificador i la data del primer examen per a tres convocatòries d'ocupació pública per a formar part de la plantilla de personal del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. 

Suscribirse a Castellón