Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló col·laborarà de nou amb la UJI en l’estudi dels efectes del canvi climàtic a la província

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat aquest migdia que la corporació provincial renovarà enguany el conveni que actualment manté amb la Universitat Jaume I per a impulsar el desenvolupament del Laboratori de Climatologia. Ho ha anunciat aquest migdia en la visita que ha efectuat a aquest espai d’assajos coincidint amb la commemoració mundial del Dia de la Terra.

Nules recollirà dades dels danys de la pedregada per sol·licitar una possible declaració de zona catastròfica

L’Ajuntament de Nules, mitjançant la regidoria d’Agricultura, fa una crida als llauradors afectats per la pedregada registrada el passat 11 d’abril per a que facen arribar al departament els danys detectats.

En aquest sentit, el que es pretén és recopilar tota la documentació possible per a que els tècnics municipals puguen realitzar un informe, per a així poder sol·licitar al Govern d’Espanya la declaració de zona catastròfica.

La Diputació de Castelló actuarà com a altaveu dels municipis de Els Ports afectats per la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Forestalia

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, s'han reunit hui en La Mata amb els alcaldes de les poblacions que resultarien afectades per la hipotètica construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) dels parcs eòlics del Maestrazgo de Terol promoguda per l'empresa privada Forestalia "amb la intenció d'escoltar les seues inquietuds i preocupacions i traslladar-les a les instàncies oportunes perquè siguen tingudes en compte".

AVA pide al Gobierno ampliar la cobertura del seguro de cítricos a todo el año para evitar crisis como el reciente pedrisco de la Plana Baixa

La Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) solicita al Gobierno que amplíe las coberturas de todos los riesgos en cítricos –heladas en floración, lluvias persistentes, poniente, etc.– a todo el ciclo del cultivo y no únicamente a partir del 20 de abril como sucede actualmente para el pedrisco. Esta reivindicación coge fuerza después de que una intensa tormenta de piedra azotara el pasado 11 de abril más de 5.000 hectáreas de cítricos y otros cultivos en La Plana Baixa de Castellón, dejando a los agricultores afectados sin indemnizaciones económicas del seguro agrario.

Suscribirse a Castellón