Pasar al contenido principal

Castelló forma a la Brigada Rural en una gestió sostenible en el tractament de la neteja de camins i sèquies

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquesta setmana un curs formatiu dirigit a la Brigada Rural Municipal per a reforçar una gestió sostenible en la neteja de camins i séquies. La formació ensenya l’ús de sistemes alternatius naturals als productes químics ja que l'Ajuntament no utilitza des del principi de la legislatura herbicides en els entorns de les séquies per a evitar un impacte ambiental.

La Diputació de Castelló injecta 205.000 euros addicionals al Pla Provincial contra els Mosquits per a cobrir nous tractaments aeris

El ple de la Diputació ha aprovat hui per unanimitat la proposta de l'equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís de reservar 205.000 euros en previsió que al llarg de l'any puga ser necessària la realització de més vols dels dos inicialment previstos per al tractament aeri contra la plaga de mosquits que tants problemes està causant entre els llauradors i ciutadans.

L'Ajuntament de Castelló mantindrà les cremes agrícoles tres anys i abordarà en este temps alternatives i ajudes públiques

L'Ajuntament de Castelló mantindrà les cremes agrícoles durant tres anys i abordarà en este temps alternatives i ajudes públiques per a acompanyar al sector cap a una gestió més sostenible en el tractament de les restes de poda. La Conselleria d'Agricultura ha resolt que els municipis que compten amb Plans de Crema municipals, com és el cas de Castelló, poden continuar cremant fins a 2025 en virtut d'una les disposicions transitòries de la nova llei de residus estatal.

Castelló participa per primera vegada en un estudi científic internacional sobre les aus migratòries a les Illes Columbretes

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, ha participat per primera vegada en una investigació acadèmica internacional que analitza el comportament de les aus migratòries al Mediterrani al seu pas per les Illes Columbretes. Els resultats de l'últim exercici mostren un descens d'un 35% de la població d'ocells de pas en Columbretes per les inclemències meteorològiques extremes en el Centre d'Europa la passada primavera i assenyala per això l'impacte del canvi climàtic, ja que les aus són considerats bioindicadors d'aquest.

Les Coves de Vinromà demana subvenció per a una biotrituradora com a alternativa a les cremes agrícoles

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà (Plana Alta) ha sol·licitat una subvenció per a l'adquisició d'una biotrituradora amb la intenció d'oferir alternatives a la crema de restes agrícoles, i especialment davant la nova normativa continguda en la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular i la posterior resolució de la Conselleria d'Agricultura publicada ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Un garrofer de Càlig elegit com el millor arbre monumental a tot l'Estat d'aquest cultiu de 2021

L’exemplar de Cabanils, ubicat a Càlig (Baix Maestrat), ha sigut el guanyador del I concurs al millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021 convocat per l’entitat sense ànim de lucre “Empresas Innovadoras de la Garrofa”. El jurat ha tingut en compte la singularitat de l’arbre, especialment les seues grans dimensions, amb una alçada de 10,5 metres, un perímetre del tronc a la base de 10,6 metres i un diàmetre a la copa de 13,8 metres. Segons els estudis realitzats per la Universitat Politècnica de Madrid es tractaria d’un exemplar amb més de 1.500 anys d’antiguitat.

Investigado el dueño de una finca de Alcalà de Xivert por tener 15 reses bravas desnutridas y 6 muertas

Una patrulla del Seprona de la Guardia Civil de Vinaròs ha investigado a una persona como presunto autor de un delito contra la flora y la fauna y animales domésticos al encontrar varios animales con síntomas evidentes de desnutrición y seis cadáveres de reses bravas.

Los guardias civiles localizaron una partida en el término municipal de Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) donde había una explotación de reses bravas con quince ejemplares que mostraban síntomas evidentes de desnutrición y seis cadáveres.

Castelló amplia la Fira de la Taronja fins al diumenge 29 de maig

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló amplia fins al diumenge 29 de maig la Fira de la Taronja, el mercat de venda directa que impulsa en la Plaça Fadrell per a fomentar els canals curts de comercialització i ajudar a les productores i productors locals. La fira estarà els pròxims dos diumenges amb varietats de temporada del terme municipal.

Castelló impulsa un estudi i inventari sobre la biodiversitat de la Marjaleria per a avançar en la seua recuperació paisatgística

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha contractat un servei per a la realització d'estudis i censos d'espècies bioindicadores de la Marjaleria per conéixer l'estat de la biodiversitat de la zona. L'objectiu d'aquest treball és avançar en la recuperació paisatgística de la Marjaleria i garantir un reequilibri dels usos ambiental, agrari i residencial.

Peníscola celebra des de demà i fins el 19 de juny les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs i de la Mar

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha presentat la segona cita gastronòmica de l'any emmarcada dins de la programació anual de jornades gastronòmiques. Es tracta d'una proposta que combina els arrossos i els productes de la mar com a coprotagonistes en les receptes que componen els menús especials que confecciona per a l'ocasió el conjunt de restaurants participants. Els sabors més purament mediterranis podran degustar-se a partir del 14 de maig i fins al 19 de juny a la Ciutat a la Mar.

Castelló celebrarà el Dia Mundial de la Biodiversitat amb una visita i concurs fotogràfic al Desert de les Palmes

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament anima a participar en un concurs fotogràfic el 22 de maig al Desert de les Palmes per a posar en valor la riquesa ambiental del territori. Aquesta iniciativa forma part d'una jornada organitzada aquest dia al parc natural dins de la campanya Celebrem amb la Natura amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat. També hi haurà una visita al centre d'interpretació del Desert de les Palmes.

Sant Jordi es converteix aquest cap de setmana en la capital cinegètica d'Espanya amb la seua V Fira de la Caça

L’Ajuntament Sant Jordi (Baix Maestrat) es convertirà aquest cap de setmana en la capital de la caça de tota Espanya amb la inauguració demà dissabte de la V Fira de la Caça de Sant Jordi, en la qual s'esperen més de 3.000 visitants procedents de tot el territori nacional. Els aficionats a aquest esport podran gaudir de més d'un centenar d'expositors que ja s'han instal·lat a la Urbanització Panoràmica Golf, que s'ha bolcat perquè aquesta edició torne a ser tot un èxit després de dos anys sense poder celebrar-se per culpa de la pandèmia del coronavirus.

Castelló reprén aquest diumenge la festivitat dels agricultors en l'ermita de Sant Isidre

L'Ajuntament de Castelló col·labora al costat de la cooperativa agrària de Sant Isidre en l'organització de la festivitat de Sant Isidre, patró dels agricultors. L'activitat es reprén després de suspendre's durant els anys de pandèmia. Serà aquest diumenge 15 de maig a partir de les 10.30 hores en l'ermita de la partida Sensal. Participen les Regidories d'Ermites i Transició Ecològica.

Suscribirse a Castellón