Pasar al contenido principal

Empresas de la provincia Castellón se reúnen para impulsar la Economía del Bien Común

Representantes de medio centenar de  empresas de la provincia de Castellón se han inscrito ya a las jornadas Cómo crear  empresas sanas, transparentes e innovadoras, que será el 3 de octubre, de 9 a 13h, en el hotel Voramar, de Benicasim. Este es el título con el que se promueve el  encuentro de empresas comprometidas con el modelo de la Economía del Bien  Común, un paradigma de gestión que tienen en cuenta el bienestar de la comunidad  como parte indispensable del balance de resultados. 

Conselleria d'Agricultura comença jornades formatives al nord de Castelló per a la prevenció i el control de la vespa asiàtica

La conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca inicia una sèrie de jornades formatives per a la prevenció i el control de la Vespa velutina o vespa asiàtica, una espècie inclosa en el Catàleg nacional d'espècies exòtiques invasores detectada recentment al nord de Castelló i que, en ser depredadora de l'abella, afecta la producció de mel.

Les xarrades s'orienten a professionals de l'agricultura i l'apicultura, i també estan obertes a personal d'ajuntaments de la zona i bombers, així com a funcionaris veterinaris i agents mediambientals i forestals.

Nules ha acollit hui un Congrés d'Agricultura Ecològica

Hui ha tingut lloc a Nules una jornada dedicada a “l’Agricultura Ecològica en Cítrics” que s’ha desenvolupat al centre social de la Caixa Rural Nules. De fet, l’acte inaugural ha estat presidit per l’alcalde de Nules, David García, el regidor d’Agricultura, César Estañol, la presidenta de Caixa Rural Nules, Marisol Ballester, i pel seu director, Pepe Estañol.

Així, aquest congrés ha estat organitzat per la Fundació Grupo Cajamar en col·laboració amb l’Ajuntament de Nules i Caixa Rural Nules i ha albergat a diferents professionals dels sector agrari.

La Diputació de Castelló atén les demandes dels municipis més menuts amb convenis per a arribar on uns altres no arriben

La Diputació Provincial de Castelló atén les demandes dels municipis més menuts amb convenis per a arribar on altres administracions no arriben.

La Diputació Provincial de Castelló continua atenent les demandes dels municipis de la província amb inversions amb l'objectiu de ser una administració àgil, pròxima, resolutiva i útil per a tots els castellonencs.

La Guardia Civil detiene a dos personas tras robar 15 toneladas de sandías en Cabanes

La Guardia Civil de Castellón ha detenido a dos varones de 52 y 36 años, como presuntos autores de un delito hurto de más de quince toneladas de productos frutícolas de sandias en Cabanes. La investigación tuvo su origen tras recibir a finales del mes de agosto del año en curso de una denuncia donde el perjudicado ponía en conocimiento de los guardias civiles la sustracción de más de 15 toneladas de sandias de fincas de su propiedad situadas en esta población de la Plana Alta.

La fira agrícola de Nules té una programació especialitzada que se celebra al Racó del Llaurador

La LXXVI Fira de Maquinària Agrícola i Ramaderia de Nules es presenta com a referent de les fires del sector agrícola i citrícola de la província de Castelló. Amb una programació  que inclou, any enrere any, novetats que tenen com a finalitat renovar i modernitzar la fira. Davant açò, el regidor d’Agricultura, César Estañol, comenta que “en aquest últims anys s’ha registrat un salt qualitatiu amb continguts importants per al sector agrícola que ha fet que es converteixca en un punt de trobada i un referent per al llaurador i el professional del sector”.

 

Nules inaugura la LXXVI Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola que podrà visitar-se fins diumenge

Nules ha inaugurat la LXXVI edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola amb la mirada posada, un any més, en el llaurador i el sector agrari. La mostra declarada d’Interés Turístic Autonòmic compleix enguany 76 anys i és una de les més destacades i importants de la Comunitat Valenciana i referent per al llaurador i els professionals dels sector citrícola.

LXXVI Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules

Nules celebra enguany la 76 edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, en concret els dies del 14 al 17 de setembre tindrà lloc aquesta mostra que és tot un referent del sector agrari a la Comunitat Valenciana, i que compta amb el distintiu de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

Precisament, l’acte d’inauguració comptarà hui amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, i del Director General de Desenvolupament Rural, Francisco Javier Benito, entre d’altres autoritats provincials, locals i representants del sector agrari.

LA UNIÓ: Las tormentas de ayer afectaron a más de 18.000 hectáreas de cultivo y causan unas pérdidas de 8,6 millones de euros

La Unió Llauradora informa que las tormentas de ayer acompañadas de lluvia, viento y pedrisco afectaron a un radio de más de 18.000 hectáreas de cultivo y unas pérdidas estimadas en una primera evaluación de urgencia de más de 8,6 millones de euros. Estos datos son provisionales y podrían aumentar también a lo largo de la semana en la que se esperan más tormentas.

La Diputació de Castelló promou la digitalització d’empreses rurals amb el repte de generar oportunitats a l’interior

La Diputació de Castelló promou la digitalització de les petites i mitjanes empreses, així com d'idees de negoci afavorides per emprenedors de l'àmbit rural amb l'objectiu d'incentivar les oportunitats a l'interior de la província de Castelló.

Es tracta d'un dels pilars del govern de la primera presidenta de la Diputació Provincial, Marta Barrachina, que ha decidit apostar per l'interior com a territori de futur amb mesures eficaces que generen ocupació, benestar i fidelitat al territori.

Suscribirse a Castellón