Pasar al contenido principal

L'Albufera desaigua 16,9 hectòmetres cúbics en la gota freda i salva el cultiu de l'arròs

L'Albufera ha desaiguat 16,9 hectòmetres cúbics durant l'últim episodi de gota freda mantenint a un nivell òptim el nivell d'aigua, salvant així el cultiu de l'arròs i evitant qualsevol tipus d'incidència en el parc natural. Això gràcies a la posada en funcionament, des de dimarts passat fins este dilluns a primera hora del matí, de les bombes instal·lades per l'Ajuntament de València, 10 a la Gola del Pujol i 5 al Perellonet, donada l'alerta i la quantitat d'aigua que arreplega este parc natural procedent de barrancs i sèquies.

Myanmar burla la clausula de salvaguarda y dispara un 1.080% sus envíos de arroz japónica a la UE

La competencia desleal de terceros países no da tregua al sector arrocero europeo. Tras la aplicación a principios de este año de la clausula de salvaguarda que reintroduce aranceles a las importaciones de arroz de tipo índica procedentes de Camboya y Myanmar, los productores afrontan la inminente siega de sus campos bajo nuevas amenazas por la masiva introducción a la Unión Europea de producción foránea a bajos precios.

LA UNIÓ critica que Generalitat i Ajuntament de València abandonen als arrossers de l'Albufera malgrat la gestió racional de l'aigua que realitzen

LA UNIÓ de Llauradors ha expressat hui el seu malestar davant l'actitud de la Generalitat i de l’Ajuntament de València en posar en qüestió i menysprear durant les últimes setmanes l'important paper que exerceixen els arrossers per a una correcta gestió del Parc Natural de l'Albufera.

Enric Bellido, responsable del sector de l'arròs de LA UNIÓ, és clar sobre aquest tema: “Sense l'activitat arrossera i la gestió racional de l'aigua que realitzen els llauradors, el Parc de l'Albufera no existiria tal com ho tenim en aquests moments”.

AVA afirma que la Albufera no existiría sin la gestión del agua por los arroceros y cuestiona el mantenimiento del Tancat de la Pipa

La Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA), ante el reciente brote de botulismo que se ha producido en el Tancat de la Pipa y que ha provocado la muerte de cerca de 500 aves, pone de relieve la importancia de la actividad arrocera en el Parque Natural de la Albufera y afirma que este paraje no existiría sin la gestión racional del agua que llevan a cabo los agricultores de la zona, ya que únicamente se ha producido en un espacio que gestiona la administración con criterios estrictamente ecologistas.

Autorización excepcional de producto contra piricularia

Resolución de la Dirección General de Sanidad de la Producción Agraria del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación por la que se autoriza excepcionalmente para la aplicación por medios aéreos de los productos fitosanitarios formulados a base de azoxistrobin 25% p/v [SC] que tengan autorizados el cultivo del arroz en el Registro de Productos Fitosanitarios contra piricularia.

El período de vigencia de la autorización será en la Comunitat Valenciana desde el 23 de julio hasta el 30 de septiembre de 2019.

 

Suscribirse a Arroz