Pasar al contenido principal

Sagunt avança cap a la sostenibilitat ambiental produint mulching per a protegir els parcs i jardins de la localitat

La Societat Anònima de Gestió (SAG) de l'Ajuntament de Sagunt ha fet un pas avant cap a la sostenibilitat  ambiental produint mulching per a protegir els parcs i jardins de la localitat. Esta tècnica consistix a aplicar les restes triturades de poda sobre la terra a mode de capa. Cada vegada més conscient de la necessitat de preservar el nostre planeta, l'empresa pública aposta per esta tècnica ecològica que oferix nombrosos beneficis, com la retenció d'humitat, el control de males herbes i la regulació de la temperatura del sòl, entre altres.

Salomé Pradas se reúne con representantes de la Federación de Caza de la Comunitat Valenciana

La consellera de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio, Salomé Pradas, se ha reunido en Castellón con representantes de la Federación de Caza de la Comunitat Valenciana.

Salomé Pradas ha estado acompañada por la directora territorial de Castellón, Marta Mañá, así como por Roberto Andreu, Máximo Berenguer y Juan José Ferrer, en calidad de representantes de la Federación de Caza de la Comunitat Valenciana (FCCV). 

Medio Ambiente certifica la presencia del gato montés en los bosques de la Comunitat Valenciana mediante el foto trampeo

La Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio está evaluando la presencia del gato montés en los bosques de la Comunitat Valenciana gracias al sistema de foto trampeo, una herramienta que “ayuda a conocer la fauna que existe en nuestro espacio natural para desarrollar planes de gestión y acciones de conservación”, tal y como ha confirmado el director general de Medio Natural y Animal, Raúl Mérida.

Torreblanca se llena de actividades en mayo para un evento mundial de geocaching con actividades medioambientales

Torreblanca se convertirá en mayo en un escenario de actividades de entretenimiento, culturales y medioambientales, en las que sus playas y gastronomía serán protagonistas de un evento mundial de caza de tesoros. “Los lugares más emblemáticos de la ciudad serán los grandes reclamos, al igual que la gran caza de tesoros, que atraerá a cientos de geocachers de todos los rincones, lo que será un espectáculo en sí mismo”, explica una de las responsables de este “Mega” internacional y técnica de Global Nature Sonia Monferrer.

Èxit de participació en els voluntariats hivernals de la Colla Verda a la Marjal dels Moros

Després de pintar de verd les platges de Sagunt (Camp de Morvedre), la Colla Verda ha hivernat a la Marjal dels Moros per a commemorar els 40 anys d’Acció Ecologista-Agró en defensa d’este xicotet però valuós aiguamoll. En total, han sigut tres les activitats convocades este hivern pel projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró a la Marjal dels Moros: dues plantacions de flora autòctona i una jornada de revisió de caixes niu per a ocells i de refugis per a rates penades, tres cites en les quals han participat més de 80 voluntàries.

La Diputació de Castelló fa un balanç molt positiu del primer mes de les rutes guiades pels paratges naturals ‘Caminant amb la Diputació’

La Diputació Provincial de Castelló ha realitzat un balanç “molt positiu” de les rutes guiades d'interpretació ambiental per la província en el primer mes de la seua programació. Així ho ha destacat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha assegurat que “Caminant amb la Diputació està sent un èxit de participació des de la seua posada en marxa”.

Fabriquen embocadures d'oboé amb una espècie de canya autòctona valenciana

La Conselleria de Medi Ambient i Zasmusic col·laboren per a la fabricació de la ‘canya’ de l’oboé amb una espècie de canya autòctona valenciana. Fins ara l’única canya utilitzada per a les embocadures d’este instrument és l’asiàtica Arundo donax, d’importació principalment, per la qual cosa amb este canvi es millora l’impacte mediambiental i econòmic.

A més, tal com ha destacat el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, “les embocadures elaborades amb esta canya valenciana són més eficients i produïxen un so de més qualitat i harmonia”.

Los microplásticos de pellets, el enemigo más buscado de los mares, presentes también en la Comunitat Valenciana

Este pasado domingo 21 de enero arrancaba la temporada de limpieza de ecosistemas costeros y marinos que cada año viene organizando la ONG Xaloc. Eran las once de la mañana y una enorme “Marea Salada” de personas voluntarias llenaban la playa de la Patacona. El objeto: los microplásticos. Unos pequeños trocitos de plástico de colores que contaminan nuestras playas desde hace más de una década.

Medio Ambiente destina 237.100 euros al acondicionamiento de dos senderos de gran recorrido integrados en la Red Europea

La Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio ha destinado 237.100 euros al acondicionamiento y recuperación de dos senderos de gran recorrido GR 7 y GR 10, integrados en la Red Europea, y que atraviesan 700 kilómetros de la Comunitat Valenciana. Estos trabajos, que han sido coordinados a través de la Dirección General de Medio Natural y Animal, se enmarcan en el programa de mantenimiento de los senderos de gran recorrido (GR).

Nules rep el premi a la localitat que més va reciclar en 2023

Nules és la població de l’àmbit d’actuació dels Consorcis C1, C2 i C3-V1 de les províncies de Castelló i de València que més va reciclar durant el passat any 2023. Per aquest motiu, la Generalitat Valenciana i Ecoembes han premiat al municipi al superar la seua taxa de reciclatge en el contenidor groc en relació a l’any anterior.

Medio Ambiente convoca ayudas para la dinamización de municipios cercanos a los parques naturales de menos de 10.000 habitantes

La Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio ha convocado las ayudas, por valor de 1,2 millones de euros, que impulsarán el desarrollo de proyectos que supongan la restauración de hábitats y especies, además de un apoyo económico a las entidades locales de interior que tengan en su término municipal espacios naturales protegidos, según publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

València inicia la seua Capitalitat Verda amb l'objectiu de liderar el futur de la sostenibilitat a Europa

El Palau de la Música acull este dijous la cerimònia d'obertura de València Capital Verda Europea 2024. La capitalitat és una fita única que permetrà a la ciutat mostrar el seu model de sostenibilitat, a través dels diversos pilars que conformen l'estratègia urbana de València. L'alcaldessa, María José Catalá, exercirà d'amfitriona al llarg de les dos jornades de debats que albergarà l'auditori municipal del passeig de l'Albereda els dies 11 i 12 de gener. Una trobada que donarà pas a més de 400 actes previstos al llarg d'enguany.

Suscribirse a Medio Ambiente