Pasar al contenido principal

El president de la Diputació de Castelló aposta per a Reciplasa pel model de gestió de residus net i verd de la planta d'Algímia d'Alfara que dona servei a l'Alt Palància i la Plana Baixa

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat el seu «orgull» pel fet que la institució forme part del Consorci Pla Zonal de Residus Palància Belcaire C3/V1 que gestiona la Planta de Residus situada en el terme d'Algímia d'Alfara, on es tracten residus procedents de 56 municipis de la Plana Baixa i l'Alt Palància a la província de Castelló, i el Camp de Morvedre a València. Segons ha assenyalat, aquesta planta «és el vaixell almirall, la referència a seguir referent a la gestió de residus, el model que hauríem de ser capaços d'aplicar la província”.

L'Ajuntament de Castelló involucra a més de 40 persones en la jornada de voluntariat a la platja del Serradal pel Dia Marítim Mundial

Més de 40 persones han participat en la jornada de voluntariat ambiental organitzada per la Regidoria de Transició Ecològica aquest cap de setmana a la platja del Serradal el marc del Dia Marítim Mundial. La iniciativa s'ha desenvolupat dins de la campanya Celebrem amb la Natura i ha promogut la recollida d'un quilo de residus i la solta a la mar d'una tortuga.

L'Ajuntament de València licita de nou l'adquisició de màquines de recompensa per al reciclatge d'envasos

L’Ajuntament de València ha aprovat la licitació del subministrament i instal·lació de màquines compactadores de recollida de botelles, pots i envasos de begudes amb sistema de recompenses. Es tracta, ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, d'una iniciativa de foment del reciclatge que va ser aprovada per la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius Decidim VLC i que es torna a licitar després que quedara desert el primer concurs. 

El Consell aprueba el anteproyecto de Ley de Protección Lumínica para reducir la contaminación y ganar eficiencia

El Pleno del Consell ha aprobado el anteproyecto de Ley de Protección Lumínica del Medio Nocturno, que regulará las instalaciones, dispositivos y los elementos de alumbrado con incidencia en el medio nocturno para prevenir la contaminación asociada a las fuentes de iluminación y fomentar la eficiencia energética en el territorio de la Comunitat Valenciana.

El Consell colabora con la UPV en el desarrollo de un observatorio de emisiones de gases de efecto invernadero de la Comunitat Valenciana

El Pleno del Consell ha aprobado un convenio de colaboración con la Universitat Politècnica de València (UPV) para el desarrollo de un observatorio de emisiones de gases de efecto invernadero de la Comunitat Valenciana.

El objetivo consiste en la obtención y la difusión de información sobre las emisiones de gases de efecto invernadero del territorio valenciano mediante este observatorio. Esta iniciativa se llevará a cabo a través del Instituto de Tecnologías de la Información y la Comunicación (ITACA).

Mercadona acelera la reducción de plástico y adecuada gestión de sus residuos desde hace dos años con su estrategia 6.25 

Mercadona, fiel a su compromiso “Sí a seguir cuidando el Planeta”, además de reforzar sus sistemas ya consolidados de reutilización y reciclaje de envases comerciales, desarrolla la Estrategia 6.25 para la reducción del plástico y la adecuada gestión de sus residuos.

La estrategia consta de seis acciones concretas para conseguir en 2025 un triple objetivo: reducir un 25% de plástico en sus envases, que todos los envases de plástico sean reciclables y reciclar todo el residuo plástico generado en sus procesos.

La Diputació de Castelló rep la màxima puntuació en les ajudes per a la contractació de persones educadores ambientals

La Diputació de Castelló ha rebut la màxima puntuació, per part de la Conselleria d’Agricultura, en les ajudes per a la contractació del servei d’Educació Ambiental.

En aquest sentit, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha agraït aquest reconeixement per part de la Generalitat Valenciana a la Diputació de Castelló: «és l’evidència que l’educació ambiental és un dels pilars fonamentals davant del canvi climàtic», ha declarat l’encarregat de l’àrea.

Castelló incrementa un 10% la població del corriol a la platja del Serradal a través de la campanya de protecció amb SEO Bird Life

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life han finalitzat el programa de vigilància i sensibilització per a la protecció del sistema dunar de les platges i del període de nidificació del corriol camanegre. Les accions de voluntariat i millora de la conservació han incrementat un 10% la població del corriol en l'últim any, un au que és considerada un bioindicador de la salut del litoral.

Els centres CEDES de la Diputació de Castelló acolliran nous cursos sobre gestió ambiental

La Diputació de Castelló, a través del Servei de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, ha organitzat nous cursos sobre gestió ambiental en els centres CEDES per tal de donar resposta a les necessitats climàtiques de cada municipi de Castelló.

Aquests cursos formen part dels cinc tallers d'ocupació que s'han organitzat en l'interior de la província, amb una subvenció d'1.256.772 euros de LABORA per a la convocatòria 2022 del programa mixt d'ocupació i formació.

Correos se une a la celebración del “Green Postal Day” junto a operadores postales de todo el mundo

Correos se suma a la celebración del “Green Postal Day”, el día en que los operadores postales de todo el mundo celebran los logros conseguidos para reducir la huella de carbono asociada a su actividad. Hoy, 16 de septiembre, se celebra su cuarta edición, impulsada por International Post Corporation (IPC), la organización que agrupa a las principales compañías del sector postal internacional.

L'ordenació d'accessos a Serra d’Irta redueix la pressió del trànsit de vehicles de motor un 70%

L'ordenació d'accessos al Parc Natural de Serra d’Irta redueix la pressió del trànsit i la presència de vehicles de motor a l'entorn de l'espai natural en un 70%, respecte al mateix període de 2021.

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de Medi natural, Julio Gómez, han mantingut aquest dijous una reunió al Parc Natural amb els ajuntaments de Alcossebre/Alcalà de Xivert, Peníscola i Santa Magdalena de Polpís per a avaluar els resultats després del primer estiu de regulació temporal de la circulació.

Transición Ecológica solicitará 500 millones de fondos Next GenerationEU para implementar la ruta valenciana del biogás

La Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica solicitará 500 millones de euros de fondos Next GenerationEU para implementar la ruta valenciana del biogás.

El plan, que presentará la consellera Mireia Mollà el próximo jueves en València, pretende impulsar la producción masiva de biogás utilizando el potencial de los residuos sólidos urbanos, los residuos de las depuradoras y de las instalaciones agroalimentarias, lo que permitirá también avanzar en la economía circular.

Suscribirse a Medio Ambiente