Pasar al contenido principal

Les pedanies de València participaran en la Capitalitat Verda a través de projectes participatius sostenibles

Les 15 pedanies de la ciutat de València s'implicaran en la Capitalitat Verda Europea 2024 gràcies al programa ‘PedaniesVLC: Participa en Verd’, que comptarà amb un pressupost de 500.000 euros. Des de cadascuna de les alcaldies pedànies es treballa en tres projectes sostenibles vinculats amb els quatre principals eixos de la Capitalitat Verda: mobilitat sostenible i espai públic, horta i alimentació sostenible, Missió Climàtica València 2030 i  infraestructura verda i biodiversitat urbana.

REBOSTA, el mercat de l'UJI d'aliments de Castelló, celebra quatre activitats fins a juny

Omplir el rebost d'aliments de proximitat i de temporada, així li diuen al primer mercat de la Universitat Jaume I, REBOSTA: com a acció vinculada a l'acte de triar productes creats a les comarques de Castelló per a omplir el rebost. Amb aquesta idea, naix un mercat impulsat pel Vicerectorat d'Infraestructures i Sostenibilitat i el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, gestionat per Terrenae, que es fa un dimarts al mes en l'Àgora del centre universitari, de 10 a 14 hores.

Un projecte de Terrenae sobre la història del vi Carló es podrà vore este cap de setmana a Vall d'Alba

Terrenae, gràcies al Celler del Carló, recopila fets històrics per a repassar el que va ser el vi més viatger  d'aquella època i recórrer els moments més significatius fins als nostres dies, el Carló. Amb aquest punt de partida, organitza en el Museu Etnològic de la Vall d'Alba, un recorregut per a maridar aquests fets històrics a través d'una exposició amb obres a càrrec de quatre artistes residents en diferents poblacions de Castelló acompanyades d'una selecció de vins.

El millor Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic de la Comunitat Valenciana d'enguany es fa a Ontinyent

L’empresa Explotació, Servicis i Projectes L’Escalera S.L., situada en el municipi d’Ontinyent a la comarca de la Vall d’Albaida, ha aconseguit el primer premi al millor Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic de la Comunitat Valenciana en la IV edició dels premis organitzats per l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva (ESAO) i el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV)

Es tracta del AOVE ecològic La Escalera, un cupatge de les varietats arbequina, grossal autòctona i changlot real, el resultat de la qual és un oli amb aromes a fruita i herba recentment tallada.

Sagunt avança cap a la sostenibilitat ambiental produint mulching per a protegir els parcs i jardins de la localitat

La Societat Anònima de Gestió (SAG) de l'Ajuntament de Sagunt ha fet un pas avant cap a la sostenibilitat  ambiental produint mulching per a protegir els parcs i jardins de la localitat. Esta tècnica consistix a aplicar les restes triturades de poda sobre la terra a mode de capa. Cada vegada més conscient de la necessitat de preservar el nostre planeta, l'empresa pública aposta per esta tècnica ecològica que oferix nombrosos beneficis, com la retenció d'humitat, el control de males herbes i la regulació de la temperatura del sòl, entre altres.

L'Ajuntament de València reafirma el seu compromís amb la Capitalitat Verda i reclama al Govern la declaració d'Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic

“El reconeixement de València com a Capital Verda Europea és molt més que un guardó, implica un compromís públic i constant de la nostra ciutat en matèria de sostenibilitat. Som conscients que això ens convertix en un model per a altres ciutats europees i, per això, estem totalment bolcats amb este projecte, que no és només de l'Ajuntament, sinó que és un projecte de ciutat”. Paula Llobet, regidora de Turisme i Innovació, ha destacat d'esta
manera el compromís de l'Ajuntament de València amb la Capitalitat Verda Europea.

Carlos Mazón insta la Unió Europea “a cultivar el futur de l’agricultura per a assegurar l’equilibri territorial i de l’activitat econòmica”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha instat la Unió Europea a “cultivar el futur de l’agricultura per a assegurar l’equilibri territorial i de l’activitat econòmica” i ha sol·licitat convertir els desafiaments del sector agrícola en solucions per a “garantir la presència de l’agricultura en la nostra vida”.

Marta Barrachina impulsa la promoció i el desenvolupament del sector pesquer de la província amb l'anunci d'un suport econòmic de 50.000 euros

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, impulsa la promoció i el desenvolupament del sector pesquer de la província amb un suport econòmic de 50.000 euros.

La dirigent provincial, al costat del vicepresident i diputat de Pesca, Andrés Martínez, ha visitat esta vesprada el Port de Castelló i ha mantingut una trobada amb la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau de Castelló per a explicar les ajudes dirigides al sector pesquer de la província per part de la Diputació de Castelló per al present exercici.

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt aprova instar la Generalitat que impulse les polítiques públiques de protecció del sector agrari de la Comunitat Valenciana i d'Espanya

La Corporació Municipal va acordar en el ple ordinari del mes d'abril celebrat ahir instar el Consell de la Generalitat a impulsar i reforçar el desplegament de polítiques públiques que protegisquen el sector agrari de la Comunitat Valenciana i d'Espanya. Així mateix, es va aprovar instar la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a
reduir la càrrega administrativa amb la finalitat de simplificar els tràmits burocràtics per a agricultors, ramaders i pescadors.

Burriana celebra des de hui i fins el 21 d'abril les XIV Jornades Gastronòmiques del Polp

En la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del Polp de Burriana participen enguany 14 restaurants de la ciutat que elaboraran diferents receptes introduint el polp com a element protagonista i que es podran degustar des de hui 5 d'abril fins al pròxim 21 d'abril. Els restaurants participants són Al Natural, Flamingo Coffee, Polifuncional de la Serratella, Club Nàutic, Bombora´s Gastro Arrocería, L'Arenal, Les Dunes, Coppelia Bonica, Nonna’s, Pulpería El Tarròs, Pizzeria Pinocchio, Salva Wings, Savarín i Nautilus.

Marta Barrachina posa en valor la riquesa culinària de la província amb la celebració de la quarta edició de la Fira de Primavera Castelló Ruta de Sabor

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha posat en valor la riquesa culinària de la província amb la celebració de la quarta edició de la Fira de Primavera Castelló Ruta de Sabor.

Els dies 5, 6 i 7 d'abril, en horari d'11.00 a 21.00 hores, la Plaça Sète del Grau de Castelló acollirà la celebració d'este esdeveniment gastronòmic que pretén “donar a conéixer i promocionar part de l'oferta provincial de turisme gastronòmic a través de la marca Castelló Ruta de Sabor”, ha ressaltat la màxima representant de la institució.

La Generalitat recupera la campanya ‘Pasqua als Parcs’ amb més d’un centenar d’activitats per Setmana Santa en parcs naturals i espais protegits

La Generalitat ha recuperat la campanya ‘Pasqua als Parcs’ per a donar a conéixer el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana amb un centenar d’activitats durant Setmana Santa. Els 27 espais protegits, compostos per 22 parcs naturals, un monument natural i quatre paisatges, “estan preparats per a rebre les més de 40.000 persones que estimem que els visitaran durant esta Setmana Santa”, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, en la presentació del dispositiu especial que s’ha elaborat per a estes vacacions.

Suscribirse a En valencià