Pasar al contenido principal

Prop de 400 personas van participar en les 18 activitats de Celebrem amb la Natura de l'any passat a Castelló

La campanya d'educació ambiental de Celebrem amb la Natura va congregar a prop de 400 persones en les 18 activitats organitzades en 2022. Aquesta iniciativa que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posa en valor la riquesa ambiental, pràctiques agroecològiques i hàbits sostenibles aprofitant la commemoració de diversos dies especials vinculats al medi ambient.

La Conselleria de Transició Ecològica planta 9.000 arbres joves en més de 80 activitats

Fins a 9.000 arbres joves ha plantat la Conselleria de Transició Ecològica amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre, que es commemora aquest dimarts, a través de la campanya ‘Arrelats a tu’.

Impulsada per la pròpia Administració autonòmica, en la campanya s’han organitzat 81 activitats de sensibilització i conscienciació ambiental per tal de posar en valor aquesta data i reflexionar sobre la importància dels ecosistemes, els entorns naturals i la protecció dels boscos a tot el territori valencià.

Les activitats d'Observatori en Ruta arriben a 67 pobles i més de 7.500 persones en 2022

La versió itinerant del Observatori del Canvi Climàtic de la Fundació València Clima i Energia ha recorregut totes les comarques de la província gràcies a la col·laboració entre l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València i l'Ajuntament de València, que han portat 377 activitats i les seues exposicions viatgeres a 67 municipis, des de grans capitals com Torrent, Alzira, Gandia o Sagunt a xicotets pobles com la Yesa, en la Serranía, Zarra, a el Valle de Ayora-Cofrentes o Ademuz, en el Rincón de Ademuz.

Riba-roja augmenta la seu superfície de cítrics i supera les xifres pre-pandèmia

El terme municipal de Riba-roja de Túria ha experimentat un increment notable dels terrenys destinats al cultiu de taronges i mandarines en més de 100.000 metres quadrats d'extensió i supera ja les xifres pre-pandèmia de l'any 2019. D'aquesta manera, la localitat ha passat d'una extensió de 1.143 hectàrees de l'any 2019 als més de 1.153 hectàrees de l'exercici de 2021.

La setmana que ve se celebra el Dia de l’Arbre amb la plantació de 9.000 arbres de 57 espècies diferents

Roures, carrasques, xops, llentiscles o margallons, són algunes de les 57 espècies vegetals que es plantaran al llarg de tota la geografia valenciana dins la celebració del Dia de l’Arbre, que el calendari marca per al 31 de gener però que la Conselleria de Transició Ecològica celebrarà al llarg de tota la setmana vinent.

Així doncs, s’han organitzat un total de 81 activitats en diversos espais naturals al llarg de tot el territori valencià en els quals es plantaran 9.000 plançons i quatre quilograms de llavors.

Castelló posa en servei des de l'1 de febrer la primera Oficina de l'Energia per a ajudar a estalviar en la factura energètica i avançar en la transició verda

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posarà en servei des del pròxim 1 de febrer la primera Oficina Municipal d'Energia, un nou espai dirigit a la ciutadania d'assessorament i formació gratuït amb atenció personalitzada que es crea amb l'objectiu d'ajudar la ciutadania a estalviar en la factura de la llum i el gas, reduir la pobresa energètica i avançar en la transició verda. L'Oficina estarà en l'avinguda de Lledó 16 i hi haurà atenció presencial els dimarts i dijous, de 9 a 14.00 hores, i telemàtica.

Restauradors i productors de Castelló Ruta de Sabor participen en Madrid Fusión

Madrid Fusión, una de les fires gastronòmiques més rellevants del panorama nacional, s'ha celebrat durant aquesta setmana, després de la cita de la Fira Internacional de Turisme, també celebrada en la capital. En aquesta trobada han participat un total d'onze propostes gastronòmiques de la nostra província; tres showcooking oferits per restaurants, sis productors artesans i una fira gastronòmica de la província.

Isaura Navarro presenta a les Corts el decret llei del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal del qual es beneficiaran 450 ajuntaments

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha presentat a les Corts Valencianes el decret llei del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal. Un fons que té la finalitat d’ajudar als ajuntaments a finançar les activitats, obres, serveis i subministraments contemplats en plans locals de prevenció d’incendis.

Castelló organitza tres tallers aquest mes en els horts urbans per a fomentar pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest mes de gener tres tallers en els horts urbans dins del pla de formació que realitzarà fins a octubre per a promoure pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable.

“Amb aquesta campanya volem posar en valor les nostres varietats tradicionals i promoure dinàmiques agroalimentàries saludables i respectuoses amb el medi ambient”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Investigades dos persones a Cerdà per un delicte d'incendi forestal

La Guàrdia Civil de València, en col·laboració amb el Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, ha investigat a 2 persones per un delicte d'incendi forestal d'uns 2.000 metres quadrats de vegetació en el terme municipal de Cerdà (La Costera).

La investigació va començar quan es va produir un incendi forestal en una parcel·la i la Guàrdia Civil i el Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana van realitzar una inspecció ocular per a determinar les causes del foc.

Conselleria d'Agricultura i la nova comissió executiva de LA UNIÓ reafermen el seu compromís per seguir implementant millores per al camp valencià

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i la nova Comissió Executiva de La Unió Llauradora i Ramadera han mantingut aquest matí un encontre després de ser escollit aquest equip al darrer congrés de l’organització agrària i ramadera.

Ambdues parts s’han compromès a seguir desenvolupant propostes de millora per al cultiu valencià i defensar la reputació, qualitat i proximitat amb la qual compta el producte agroalimentari valencià de cara al futur.

Castelló puja un 30% el pressupost en transició ecològica respecte a 2015 i arriba als 1,8 milions

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló incrementa un 30% el pressupost respecte a 2015 i consolida la brúixola verda a la ciutat. El departament que dirigeix Fernando Navarro contempla polítiques per a fomentar l'autoconsum energètic, reforçar la conservació del territori amb el projecte d'ampliació del Molí la Font i el Pla de Vigilància en la Marjaleria, o continuar amb mesures de reactivació agroecològica.

Castelló avança amb les obres en la Cambra Agrària que reforçaràn l'atenció al sector primari

L'Ajuntament de Castelló avança amb les obres de la segona fase de la reforma de la Cambra Agrària Municipal, una actuació que millorarà la seua eficiència energètica i reforçarà l'espai com a centre d'atenció i assessorament del sector primari i medi ambiental. El projecte contempla una substitució de la coberta i la pintura de la façana, amb un cost de 313.000 euros.

Analitzen mesures territorials agroforestals per a revertir els efectes del canvi climàtic

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, encapçalada per Isaura Navarro, ha celebrat aquest matí una jornada tècnica amb el científic Millán Millán i la directora del Basque Centre for Climate Change (BC3), Maria José Sanz Sánchez, per a reflexionar sobre la necessitat d'abordar projectes de mitigació i adaptació del canvi climàtic amb mesures territorials agrícoles i forestals, tal com s'ha experimentat en altres països. 

Una empresa de Sant Jordi entra oficialment en el Top 10 mundial dels millors olis de producció limitada

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha entregat a l'empresa Oli de Sant Jordi el certificat que situa al seu oli Radix Nostra Nana com un dels 10 millors olis a nivell mundial de producció limitada. L'Ajuntament de Sant Jordi ha mostrat la seua satisfacció pel premi, perquè es tracta d'un reconeixement que situa a aquest prestigiós oli d'oliva verge extra (AOVE) de Sant Jordi en l'elit de l'excel·lència dels AOVE a nivell mundial.

Suscribirse a En valencià