Pasar al contenido principal

El regadiu històric de l'Horta de València rep la certificació de la FAO com a Patrimoni Agrícola Mundial

El Regadiu Històric de l’Horta de València és ja Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM). Un reconeixement declarat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per la riquesa de la producció agrícola de l’Horta i les seues estructures hidràuliques tradicionals, junt amb els valors mediambientals, la referència paisatgística integrada per camps de cultius i canals d’aigua amb la importància de l’Albufera en l’enclau, o el mestissatge particular entre el vincles rurals i urbans que el fa únic.

El millor garrofer monumental d'Espanya al 2021, situat a Càlig, destruït per un raig

Una dotació del Consorci de Bombers de Castelló del Parc del Baix Maestrat ha intervingut en l'extinció de l'incendi del garrofer de Cabanils a Càlig, presumptament per l'impacte d'un raig per la tormenta elèctrica del passat dijous. 

No s'ha pogut fer res per a salvar aquest arbre mil·lenari, un garrofer d'uns 1.500 anys, i guanyador de nombrosos premis entre arbres monumentals

LA UNIÓ i afectats demanen que es prioritze l'autoconsum a zones urbanes en lloc de macroplantes fotovoltaiques que destrossen el territori rural

LA UNIÓ i diverses associacions de persones afectades demanen a les Administracions Públiques (Generalitat i Govern d'Espanya) que prioritzen l'autoconsum energètic en comptes de grans macroplantes fotovoltaiques que destrossaran el territori rural i que posen en perill una important superfície de terrenys agrícoles en plena producció, granges i altres activitats com per exemple cellers o almàsseres, turisme rural o restauració, entre altres, a més d'aniquilar la forma de vida de les persones que tenen el seu projecte vital en aquestes zones.

València distingix este divendres 14 llauradors exemplars en el Dia de l’Horta

En el marc del Dia de l’Horta, que se celebra el 5 de maig, l’Ajuntament, a través del Consell Agrari de València, lliurarà els reconeixements de Llaurador Exemplar ―un d’ells a títol pòstum― a 14 persones per la seua dedicació i treball en el camp. L’acte es desenvoluparà este divendres, a les 19.30 hores, a la Trilladora del Tocaio, al Palmar.

El Gal Maestrat Plana Alta convoca el II Concurs de Fotografia per a promocionar el millor del territori rural

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha convocat l'II Concurs de Fotografia amb l'objectiu de posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló. El lema d'aquest segon concurs és ‘El millor del meu poble’ i està obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no fa falta que siguen residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

La Diputació de Castelló i la Fundació Intercoop posen en marxa una nova edició per a premiar els millors olis d'oliva verge extra de la província

La Diputació de Castelló i la Fundació Intercoop han donat el vistiplau a les bases del segon premi a la qualitat dels Olis d'Oliva Verge Extra (AOVE) corresponents a la campanya 2022/2023, una iniciativa que contempla quatre premis destinats als millors productes en les categories d’AOVE fruitat verd amarg, madur dolç, ecològic i i monovarietal de varietat autòctona de Castelló.

Castelló celebra aquest dissabte el Dia de la Terra amb una activitat d'educació ambiental

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest dissabte 22 d'abril una activitat de “escape room” a l'Aula Natura del Pinar per a celebrar el Dia Mundial de la Terra. La jornada se celebra en el marc de la campanya d'educació ambiental Castelló és ecologia i tindrà el títol de “Salvem el planeta”. Posarà l'èmfasi en la conservació del medi ambient per a fer front al canvi climàtic.

El GAL Maestrat Plana Alta obté ajudes de quasi un milió d'euros per a impulsar vint projectes empresarials

Fins a 20 projectes empresarials proposats pel Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta han sigut aprovats per part de la Generalitat Valenciana per a rebre en conjunt quasi un milió d'euros. Es tracta d'iniciatives plantejades per emprenedores i emprenedors dels 24 municipis que integren aquesta agrupació i que han sigut en la resolució aprovada recentment per l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària.

El ple de la Diputació de Castelló debatrà una declaració institucional sol·licitant ajudes del Govern d'Espanya i la Generalitat als pobles que van patir l'incendi de l'Alt Millars

L'equip de govern de la Diputació de Castelló portarà al ple del pròxim dimarts una proposta de declaració institucional en defensa dels pobles afectats per l'incendi de la comarca de l'Alt Millars, en la qual se sol·licita que el Govern d'Espanya declare amb urgència el territori danyat com a ‘zona afectada greument per una emergència de protecció civil’, en la línia del que es va fer el passat estiu amb les poblacions que van patir els efectes dels focs declarats a Les Useres i Bejís. 

INGENIO (CSIC-UPV) lidera un projecte europeu per a transformar els sistemes agroalimentaris des d'un enfocament feminista

L'Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (INGENIO), centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València (UPV), lidera el projecte europeu SWIFT, que busca transformar els sistemes agroalimentaris des d'un enfocament feminista, a partir d'innovacions liderades per dones de dotze països distribuïts per tota Europa, així com altres quatre al Brasil i dels Estats Units.

La Diputació de Castelló impulsa una comissió sobre el projecte solar Magda que implica a totes les institucions i associacions

El president de la Diputació, José Martí, s'ha reunit amb integrants dels quatre grups polítics representats en la corporació per a definir la composició del grup de treball sobre el projecte de parc solar Magda en el qual la institució provincial vol implicar el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana, i del qual, per descomptat, formaran part els ajuntaments dels municipis afectats.

La Diputació de Castelló celebrarà del 20 al 28 de maig la ‘II Primavera Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor’

La Diputació de Castelló ha programat la segona edició de la Primavera Gastronòmica, que se celebrarà del 20 al 28 de maig, amb la participació dels restaurants i gastrobars associats a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ afavorida per la institució provincial. Després de l'èxit registrat en 2022, tornen aquestes jornades gastronòmiques que se centren en la cuina de mercat i els productes de proximitat i temporada.

Nules presenta l'Oficina jurídica de defensor del llaurador

Nules ha presentat una Oficina jurídica del “Defensor del Llaurador” amb la qual l’ajuntament vol fomentar l’agricultura i donar suport als llauradors del municipi mitjançant aquesta ferramenta de recolzament i assessorament legal per a la defensa dels drets i els interessos del sector agrari local.

Suscribirse a En valencià