Pasar al contenido principal

Agricultura dona suport a les 44 empreses valencianes que exposaran els seus productes en la fira Alimentaria Barcelona

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca acollirà la setmana que ve en el seu estand les 44 empreses valencianes que acudixen a la fira Alimentaria Barcelona per a reivindicar la riquesa gastronòmica i cultural de la nostra regió.

Situat en el pavelló Lands of Spain, l’espai de la Conselleria ajudarà les empreses valencianes a incrementar els seus contactes comercials entre els professionals del sector alimentació, begudes i food service que es donen cita en la fira, del 18 al 21 de març.

LA UNIÓ demana l'ús de la bassa del Belcaire per a poder regar els cultius de la Vall d'Uixó, Xilxes, Moncofa i Almenara

La Unió Llauradora i Ramadera reclama que els regants de la Vall d'Uixó, Xilxes, Moncofa i Almenara puguen utilitzar l'aigua embassada de la bassa de regulació del riu Belcaire per a poder regar els cultius de la zona.

La bassa, de 2,2 hectòmetres cúbics de capacitat, es va construir en 2009 per part del Ministeri de Medi Ambient i Medi rural i Marí a la Vall d'Uixó. Es nodreix de l'aigua de pluja procedent del riu Belcaire i el seu objectiu és recarregar els aqüífers de la comarca.

La Diputació de Castelló presenta tres accions de comunicació per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la Unió Europea

La vicepresidenta de la Diputació Provincial de Castelló i diputada de l'Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, ha presentat les accions de comunicació organitzades per la institució provincial a través del centre Europe Direct Castelló que tindran lloc en els pròxims mesos a la província, i que tenen com a objectiu “educar a la ciutadania sobre les la importància de la Unió Europea”.

Especial Dona: La Diputació de València commemora el Dia de la Dona exigint la paritat com a base de municipis igualitaris

La Diputació de València ha commemorat un any més el Dia Internacional de la Dona, amb la lectura d'un manifest conjunt firmat pel PP, Ens Uneix, el PSPV i Compromís que insta a continuar construint un municipalisme igualitari basat en la paritat. El primer a expressar-ho ha sigut el president de la corporació, Vicent Mompó, qui ha reafirmat el deure de la Diputació “en la consecució de la igualtat real d'homes i dones i l'apoderament d'estes a la nostra  província”.

Nules col·labora amb el Cercle Fruiter Borrianenc per a recuperar documentació sobre la Séquia de Nules 

L’Ajuntament de Nules i el Cercle Fruiter Borrianenc col·laboraran en la recuperació de documentació relacionada amb els inicis i construcció de l’anomenada Séquia de Nules. En aquest sentit, s’han reunit a Nules el regidor de Patrimoni i Arxius, Guillermo Latorre, i el regidor d’Agricultura, César Estañol, amb una representació del Cercle Fruiter Borrianenc amb el seu Síndic Major, Vicent Franch; el Síndic en Cap, Juan Vicente Moros; el Síndic General, Vicent Beltrán; i Francisco Franch, membre de l’entitat.

La Diputació de València aborda les claus sobre la instal·lació de plantes fotovoltaiques en els municipis

La IV edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’, que impulsa la Diputació de València en col·laboració amb l'Associació d'Empreses d'Instal·lacions Elèctriques, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (Aselec), finalitza este dimecres 6 de març amb la celebració de la quinta i última jornada que tindrà lloc
en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), a la ciutat de València, dirigida especialment a tècnics municipals i càrrecs públics dels ajuntaments.

La Diputació de Castelló fa un balanç molt positiu del primer mes de les rutes guiades pels paratges naturals ‘Caminant amb la Diputació’

La Diputació Provincial de Castelló ha realitzat un balanç “molt positiu” de les rutes guiades d'interpretació ambiental per la província en el primer mes de la seua programació. Així ho ha destacat el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha assegurat que “Caminant amb la Diputació està sent un èxit de participació des de la seua posada en marxa”.

Fabriquen embocadures d'oboé amb una espècie de canya autòctona valenciana

La Conselleria de Medi Ambient i Zasmusic col·laboren per a la fabricació de la ‘canya’ de l’oboé amb una espècie de canya autòctona valenciana. Fins ara l’única canya utilitzada per a les embocadures d’este instrument és l’asiàtica Arundo donax, d’importació principalment, per la qual cosa amb este canvi es millora l’impacte mediambiental i econòmic.

A més, tal com ha destacat el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, “les embocadures elaborades amb esta canya valenciana són més eficients i produïxen un so de més qualitat i harmonia”.

La superfície cultivada al terme municipal de València s'ha reduït els darrers catorze anys en 80 hectàrees

La superfície cultivada al terme municipal de València s'ha reduït els darrers catorze anys en 80,06 hectàrees. Esta dada provés de l'informe elaborat pel Consell de l’Horta sobre els usos del sòl en el terme municipal de València dels anys 2008 i 2022 basant-se en les ortofotografies de l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV) tenint en compte l’ús real observat en cada moment, i no el planejament urbanístic. La fotointerpretació a l’escala de treball elegida (1:7.500) permet identificar unitats homogènies baix un mateix ús del sòl, segons un procés de generalització cartogràfica.

Francisco Campillo rep un homenatge per part de l'Ajuntament de Sagunt

Francisco de Paula Campillo Salvador, que residix a Sagunt des de fa més de 55 anys i s'ha dedicat intensament a tasques socials i empresarials en l'àmbit de l'agricultura comarcal, va ser homenatjat ahir al Centre Cultural Mario Monreal amb motiu del reconeixement de Fill Adoptiu de la Ciutat de Sagunt. En l'esdeveniment va actuar també un grup de cambra.

Els 56 mitjans associats a AMDComVal van superar la xifra de 251 milions de pàgines vistes en 2023

Els 56 mitjans de comunicació que formen part de l'Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal), entre ells Agronews Comunitat Valenciana, han aconseguit la xifra de 251 milions de pàgines en 2023, segons l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). En concret la xifra total de l'any és de 251.195.420 pàgines vistes.

Aquestes dades suposen un increment del 29,31% respecte a les xifres de l'any 2022 en el qual els llavors 52 mitjans AMDComVal van aconseguir aconseguir la xifra de 194 milions de pàgines vistes l'any 2022.

La Diputació de València aprova una declaració conjunta del 8M amb el focus en la dona rural

La Diputació de València ha aprovat de manera conjunta, en els vots del PP, Ens Uneix, el PSPV i Compromís, la moció en motiu del Dia Internacional de la Dona presentada per la vicepresidenta primera i responsable  d'Igualtat, Natàlia Enguix. El text posa el focus en el protagonisme imprescindible de la dona en el món rural, la promoció del
treball dels municipis en matèria d'igualtat i la penalització dels ventres de lloguer, junt en la regulació d'una indústria audiovisual lliure de violències contra les dones.

Suscribirse a En valencià