Pasar al contenido principal

Prop de 400 personas van participar en les 18 activitats de Celebrem amb la Natura de l'any passat a Castelló

La campanya d'educació ambiental de Celebrem amb la Natura va congregar a prop de 400 persones en les 18 activitats organitzades en 2022. Aquesta iniciativa que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posa en valor la riquesa ambiental, pràctiques agroecològiques i hàbits sostenibles aprofitant la commemoració de diversos dies especials vinculats al medi ambient.

Aras de los Olmos inicia las obras de construcción del Centro RuralTEC para el desarrollo de proyectos innovadores en pequeños municipios

Aras de los Olmos ha iniciado el proceso de construcción de su centro RuralTEC, una infraestructura pionera en su concepción en la Comunitat Valenciana que pretende servir de referencia para el desarrollo de proyectos y actuaciones que impulsen la transición verde y la transformación digital adaptada a la realidad de los pequeños municipios del territorio valenciano amenazados por procesos de despoblación.

Riba-roja augmenta la seu superfície de cítrics i supera les xifres pre-pandèmia

El terme municipal de Riba-roja de Túria ha experimentat un increment notable dels terrenys destinats al cultiu de taronges i mandarines en més de 100.000 metres quadrats d'extensió i supera ja les xifres pre-pandèmia de l'any 2019. D'aquesta manera, la localitat ha passat d'una extensió de 1.143 hectàrees de l'any 2019 als més de 1.153 hectàrees de l'exercici de 2021.

L'Ajuntament de Palmera s'adhereix a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana ‘L’Exquisit Mediterrani’

L'Ajuntament de Palmera (La Safor) s'ha adherit a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat hui l'hort botànic de la Fundació Todolí Citrus en el municipi de Palmera, on l'alcalde de la localitat, Álvaro Català, ha signat l'adhesió del municipi de Palmera a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca ‘L’Exquisit Mediterrani’.

Castelló posa en servei des de l'1 de febrer la primera Oficina de l'Energia per a ajudar a estalviar en la factura energètica i avançar en la transició verda

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posarà en servei des del pròxim 1 de febrer la primera Oficina Municipal d'Energia, un nou espai dirigit a la ciutadania d'assessorament i formació gratuït amb atenció personalitzada que es crea amb l'objectiu d'ajudar la ciutadania a estalviar en la factura de la llum i el gas, reduir la pobresa energètica i avançar en la transició verda. L'Oficina estarà en l'avinguda de Lledó 16 i hi haurà atenció presencial els dimarts i dijous, de 9 a 14.00 hores, i telemàtica.

Castelló va bonificar l'any passat l'IBI rústic a 448 parcel·les del terme municipal

L'Ajuntament de Castelló va bonificar en 2022 l'IBI de naturalesa rústica a 448 parcel·les del terme municipal que es troben en producció que sumen 493 hectàrees. Aquesta iniciativa té l'objectiu d'ajudar el sector primari i frenar l'abandó de camps, així com promoure formes de producció agroecològiques que milloren la seua rendibilitat i reforcen la conservació del territori.

Aquesta mesura contempla una bonificació del 50% en les finques en cultiu en general, un percentatge que augmenta fins al 70% en camps amb producció ecològica.

Castelló organitza tres tallers aquest mes en els horts urbans per a fomentar pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest mes de gener tres tallers en els horts urbans dins del pla de formació que realitzarà fins a octubre per a promoure pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable.

“Amb aquesta campanya volem posar en valor les nostres varietats tradicionals i promoure dinàmiques agroalimentàries saludables i respectuoses amb el medi ambient”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Castelló puja un 30% el pressupost en transició ecològica respecte a 2015 i arriba als 1,8 milions

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló incrementa un 30% el pressupost respecte a 2015 i consolida la brúixola verda a la ciutat. El departament que dirigeix Fernando Navarro contempla polítiques per a fomentar l'autoconsum energètic, reforçar la conservació del territori amb el projecte d'ampliació del Molí la Font i el Pla de Vigilància en la Marjaleria, o continuar amb mesures de reactivació agroecològica.

Castelló avança amb les obres en la Cambra Agrària que reforçaràn l'atenció al sector primari

L'Ajuntament de Castelló avança amb les obres de la segona fase de la reforma de la Cambra Agrària Municipal, una actuació que millorarà la seua eficiència energètica i reforçarà l'espai com a centre d'atenció i assessorament del sector primari i medi ambiental. El projecte contempla una substitució de la coberta i la pintura de la façana, amb un cost de 313.000 euros.

Suscribirse a Ayuntamientos