Pasar al contenido principal

Castelló forma a la Brigada Rural en una gestió sostenible en el tractament de la neteja de camins i sèquies

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquesta setmana un curs formatiu dirigit a la Brigada Rural Municipal per a reforçar una gestió sostenible en la neteja de camins i séquies. La formació ensenya l’ús de sistemes alternatius naturals als productes químics ja que l'Ajuntament no utilitza des del principi de la legislatura herbicides en els entorns de les séquies per a evitar un impacte ambiental.

Els menús dels col·legis i escoles infantils de gestió municipal a València seran elaborats amb productes locals, frescos i sostenibles

Els menús dels col·legis i escoles infantils de gestió municipal a València seran elaborats amb productes locals, frescos i produïts de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Així es desprén del nou plec de condicions que determinarà la licitació d'este servici, que durant este curs ha atés a més de 1.000 xiquets i xiquetes (1.060 de 1.216 menors dels citats centres escolars de la ciutat).

Deu bars-restaurants de tota la Comunitat Valenciana participen aquest divendres en el I Concurs del Cremaet de Xeraco

El Comité Organitzador del I Concurs del Cremaet FIESCREM 2022, format per experts del sector hostaler i els xics de ‘La Ruta dels Esmorzars’, ha donat a conéixer el nom dels deu restaurants que participaran aquest divendres, 27 de maig, a partir de les 11 hores en la zona del Quarter (platja de Xeraco), en les diferents categories del I Concurs del Cremaet 2022.

D’una banda, els bars restaurants que participaran en la categoria ‘Tradicional’ són:

València ja és oficialment una de les huit candidates a capital verda europea 2024

La Comissió Europea ha notificat a l’Ajuntament que València ja és oficialment candidata a ser capital verda de l’any 2024, una candidatura que es va aprovar en el Ple municipal del passat mes de febrer amb el vot de tots els grups municipals llevat de Vox. Ara, la Unió Europea ha comprovat que València compleix amb els requisits fixats i oficialitza la seua candidatura, juntament amb la d’altres set ciutats del continent. El pròxim mes de juliol coneixerem les ciutats finalistes i en octubre es coneixerà la capital guanyadora.

L'Ajuntament de Castelló mantindrà les cremes agrícoles tres anys i abordarà en este temps alternatives i ajudes públiques

L'Ajuntament de Castelló mantindrà les cremes agrícoles durant tres anys i abordarà en este temps alternatives i ajudes públiques per a acompanyar al sector cap a una gestió més sostenible en el tractament de les restes de poda. La Conselleria d'Agricultura ha resolt que els municipis que compten amb Plans de Crema municipals, com és el cas de Castelló, poden continuar cremant fins a 2025 en virtut d'una les disposicions transitòries de la nova llei de residus estatal.

Castelló participa per primera vegada en un estudi científic internacional sobre les aus migratòries a les Illes Columbretes

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, ha participat per primera vegada en una investigació acadèmica internacional que analitza el comportament de les aus migratòries al Mediterrani al seu pas per les Illes Columbretes. Els resultats de l'últim exercici mostren un descens d'un 35% de la població d'ocells de pas en Columbretes per les inclemències meteorològiques extremes en el Centre d'Europa la passada primavera i assenyala per això l'impacte del canvi climàtic, ja que les aus són considerats bioindicadors d'aquest.

Gata de Gorgos impulsa la creació d'una comunitat energètica local

L'Ajuntament de Gata de Gorgos presenta a la ciutadania la creació de la Comunitat Energètica Local (CEL) dimarts que ve 24 de maig, a les 19.00 hores, a la Sala d'Actes del Centre Social Integrat (CSI).

A més d'aquesta primera convocatòria de presentació de la comunitat energètica local també estan programats:

El taller de “Cocreació de la Comunitat Energètica Local”, el 7 de juny a les 19.00 hores.

El taller “Constituïm la comunitat energètica”, el 21 de juny a les 19.00 hores.

Les Coves de Vinromà demana subvenció per a una biotrituradora com a alternativa a les cremes agrícoles

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà (Plana Alta) ha sol·licitat una subvenció per a l'adquisició d'una biotrituradora amb la intenció d'oferir alternatives a la crema de restes agrícoles, i especialment davant la nova normativa continguda en la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular i la posterior resolució de la Conselleria d'Agricultura publicada ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Un garrofer de Càlig elegit com el millor arbre monumental a tot l'Estat d'aquest cultiu de 2021

L’exemplar de Cabanils, ubicat a Càlig (Baix Maestrat), ha sigut el guanyador del I concurs al millor Garrofer Monumental d’Espanya 2021 convocat per l’entitat sense ànim de lucre “Empresas Innovadoras de la Garrofa”. El jurat ha tingut en compte la singularitat de l’arbre, especialment les seues grans dimensions, amb una alçada de 10,5 metres, un perímetre del tronc a la base de 10,6 metres i un diàmetre a la copa de 13,8 metres. Segons els estudis realitzats per la Universitat Politècnica de Madrid es tractaria d’un exemplar amb més de 1.500 anys d’antiguitat.

Castelló impulsa un estudi i inventari sobre la biodiversitat de la Marjaleria per a avançar en la seua recuperació paisatgística

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha contractat un servei per a la realització d'estudis i censos d'espècies bioindicadores de la Marjaleria per conéixer l'estat de la biodiversitat de la zona. L'objectiu d'aquest treball és avançar en la recuperació paisatgística de la Marjaleria i garantir un reequilibri dels usos ambiental, agrari i residencial.

El 47 concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia de Gandia se celebrarà el pròxim 2 de juny

El 47 concurs Internacional de Fideuà i gastronomia se celebrarà el pròxim 2 de juny a l'hotel Bayren de la platja de Gandia. Esta setmana s'ha presentat a la Marina de València en un acte que va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el diputat autonòmic de Turisme, Jordi Mayor; el president de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, i amb l'assistència de representants autonòmics, de l'Ajuntament de Gandia així com a membres del sector turístic i premsa especialitzada.

Peníscola celebra des de demà i fins el 19 de juny les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs i de la Mar

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha presentat la segona cita gastronòmica de l'any emmarcada dins de la programació anual de jornades gastronòmiques. Es tracta d'una proposta que combina els arrossos i els productes de la mar com a coprotagonistes en les receptes que componen els menús especials que confecciona per a l'ocasió el conjunt de restaurants participants. Els sabors més purament mediterranis podran degustar-se a partir del 14 de maig i fins al 19 de juny a la Ciutat a la Mar.

Suscribirse a Ayuntamientos