Pasar al contenido principal

La Diputación de Valencia anuncia una nueva línea de ayudas para impulsar el turismo en municipios en riesgo de despoblación

El presidente de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha anunciado este martes la creación de una nueva línea de ayudas para fomentar el turismo en municipios en riesgo de despoblación. Según ha detallado, el montante total de estas subvenciones supera los 350.000 euros, y a ellas aspiran todas aquellas localidades de la provincia con riesgo de despoblación alto o muy alto, así como los municipios de elevada ruralidad.

La Diputació de Castelló atén les demandes dels municipis més menuts amb convenis per a arribar on uns altres no arriben

La Diputació Provincial de Castelló atén les demandes dels municipis més menuts amb convenis per a arribar on altres administracions no arriben.

La Diputació Provincial de Castelló continua atenent les demandes dels municipis de la província amb inversions amb l'objectiu de ser una administració àgil, pròxima, resolutiva i útil per a tots els castellonencs.

La Diputació de Castelló convida a pimes i emprenedors rurals a optar als recursos que permeten ampliar les seues opcions de negoci

La Diputació Provincial de Castelló ha fet una crida a les xicotetes i mitjanes empreses, així com a emprenedors de la província de Castelló per a aprofitar els tallers oferits per l'oficina Accelera Pime Rural.

El ventall de cursos i tallers, així com els networkings que posarà en marxa a partir d’este divendres 15 de setembre estan dirigits xicotets comerços i nous negocis de zones rurals. A més, per a facilitar l'accés a aquests, l'oferta serà tant digital com presencial en els diferents centres CEDES que depenen de la Diputació Provincial de Castelló.

La Diputació de Castelló promou la digitalització d’empreses rurals amb el repte de generar oportunitats a l’interior

La Diputació de Castelló promou la digitalització de les petites i mitjanes empreses, així com d'idees de negoci afavorides per emprenedors de l'àmbit rural amb l'objectiu d'incentivar les oportunitats a l'interior de la província de Castelló.

Es tracta d'un dels pilars del govern de la primera presidenta de la Diputació Provincial, Marta Barrachina, que ha decidit apostar per l'interior com a territori de futur amb mesures eficaces que generen ocupació, benestar i fidelitat al territori.

La Diputació de Castelló i la Generalitat analitzen de manera conjunta la situació de l'interior per a fer front a la despoblació

Impulsar un pla d'accions per a frenar la despoblació a la província de Castelló és un dels principals objectius de la Diputació Provincial. Així ho ha assegurat el vicepresident Héctor Folgado després de la reunió que ha mantingut amb el director general d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, José Antonio Redorat. “Des de la Diputació de Castelló treballarem per a impulsar iniciatives dirigides als municipis més xicotets amb la intenció de vertebrar la província i que les oportunitats arriben als 135 pobles”, ha apuntat Folgado.

La Diputación de Castellón impulsa una modificación de crédito de 200.000 euros para atender a las pymes y autónomos afectados por los incendios

La Diputación de Castellón ha materializado el compromiso del gobierno provincial que preside Marta Barrachina por inyectar ayudas a los autónomos y pymes afectados por los incendios del 2022 y 2023.

La presidenta de la Diputación, Marta Barrachina, señala que se ha aprobado una modificación de crédito de 200.000 euros destinada a paliar las pérdidas que registraron las pequeñas y medianas empresas (pymes) y autónomos que se vieron afectados por los incendios registrados hace más de un año, así como los registrados durante este 2023.

La Diputación de Alicante recurre el auto del Supremo que niega la suspensión cautelar del recorte del Tajo-Segura

La Diputación de Alicante ha presentado hoy el recurso de reposición contra el auto del 24 de julio del 2023 del Tribunal Supremo que rechazó la suspensión cautelar del incremento del caudal ecológico del Tajo solicitada por la institución provincial por los perjuicios económicos, sociales y medioambientales que esta decisión del Gobierno central está teniendo sobre los intereses de la provincia de Alicante. 

La Diputació de Castelló treballa contra la despoblació i destina 50.000 euros per a millorar els repetidors de televisió en municipis amb dificultats de cobertura de menys de 5.000 habitants

La Diputació Provincial de Castelló treballa contra la despoblació i destina 50.000 euros per a millorar els repetidors de televisió en municipis amb dificultats de cobertura de menys de 5.000 habitants. L'objectiu és millorar el servei de radiodifusió i telecomunicacions de manera que tots els habitants de la província de Castelló reben adequadament els senyals de televisió.

Diputació de Castelló i Generalitat traslladen en primera persona a Apaval la màxima defensa per al ‘parany’ i sector de la caça

Una setmana després de mantindre una trobada amb l'Associació de Paranyers de la Comunitat Valenciana (Apaval), la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha tornat a posar sobre la taula el seu suport al sector cinegètic però, en aquest cas, la reunió s'ha mantingut a tres bandes: la Presidenta de la Diputació de Castelló, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas i el president d’Apaval, Miguel Ángel Bayarri.

Marta Barrachina: “La caça és clau per a la conservació del territori i el medi ambient i la pràctica del ‘parany’ ha de preservar-se”

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça el suport de la institució provincial al món del ‘parany’ per a intentar aconseguir que el sector cinegètic puga desenvolupar les proves científiques de la cistella malla que permetrien compatibilitzar la pràctica d'aquesta modalitat de caça amb la preservació de les espècies.

El Consorcio de Bomberos de Alicante refuerza su dotación de vehículos con dos nuevas Autobombas Urbanas Ligeras

El Consorcio Provincial de Bomberos ha reforzado su dotación de vehículos con la incorporación de dos nuevas Autobombas Urbanas Ligeras -BUL- para extinción y salvamento que han ido destinadas a los parques principales de Benidorm y Elche.

El organismo de la Diputación de Alicante ha invertido 692.000 euros en la adquisición de estos camiones, diseñados especialmente para intervenir en zonas de calles estrechas, como los cascos históricos de los municipios, donde el acceso y el radio de giro hacen necesario disponer de vehículos más versátiles y de menores dimensiones.

La Diputación aumenta hasta los 2,3 millones de euros el presupuesto para 500 iniciativas que incentivan el empleo y el desarrollo económico de muchos municipios rurales

La Diputación de Alicante distribuirá más de 2,3 millones de euros entre los municipios de la provincia para la realización de cerca de 500 iniciativas destinadas a favorecer la creación de empleo y el desarrollo económico del territorio. La práctica totalidad de los ayuntamientos alicantinos, y especialmente aquellos en riesgo de despoblación, se beneficiado de estas ayudas resueltas recientemente.

La Comisión Técnica del Agua avala el recurso de la Diputación contra el auto judicial que deniega la suspensión cautelar del recorte del Tajo-Segura

La Comisión Técnica de la Comisión Provincial del Agua ha avalado la presentación de un recurso de reposición por parte de la Diputación de Alicante contra el auto del Tribunal Supremo que deniega la suspensión cautelar del aumento del caudal ecológico del Tajo solicitado por la propia institución provincial.

La Diputació de Castelló agilitza els tràmits per a activar sis obres en depuradores de municipis de menys de 5.000 habitants

La Diputació de Castelló està agilitzant tots els tràmits necessaris per a poder activar sis obres en depuradores de municipis de la província de menys de 5.000 habitants i que les obres puguen executar-se durant l'any vinent 2024.

El diputat provincial del Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, ha informat que “hem aprovat els plecs de contractació de sis actuacions que milloraran un servei tan bàsic com és el sanejament i la depuració d'aigües en municipis de l'interior de la província i que permetran garantir el proveïment d'aigua en els municipis d'actuació”.

La Diputació de València presenta el seu nou equip de govern encapçalat per Vicent Mompó

La Diputació de València ja té equip de govern per a la legislatura 2023-2027. El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, ha signat este dimecres el decret de nomenament dels nous diputats que conformen el nou equip de govern, compost per sis homes i sis dones, tots ells pertanyents al Grup Popular. El nou executiu
provincial compta amb una vicepresidència i un total de 12 delegacions.

Vicente Mompó, del PP, és el nou president de la Diputació de València amb el suport de Vox i el vot d’Ens Uneix a si mateix

Vicente Mompó, candidat del grup popular, ha sigut elegit este divendres president de la Diputació de València amb els vots dels 13 representants del seu partit i dels dos diputats de Vox. El vot a si mateixa, en primera i segona ronda, de la candidata d’Ens Uneix, Natalia Enguix, no ha permés desfer l'empat entre el candidat socialista, Carlos Fernández Bielsa, i el mateix Mompó, que ha sigut investit president en liderar el grup amb major representació en la corporació provincial.

Suscribirse a Diputación