Pasar al contenido principal

La Comunitat Valenciana acumula más de 237 toneladas de CO2 por la vegetación agrícola y forestal

El total de las existencias acumuladas de CO2 en la vegetación de los ecosistemas forestales y agrícolas de la Comunitat Valenciana supera los 237 millones de toneladas, lo que supone más de diez veces las emisiones anuales de CO2. La Conselleria de Política Territorial, Obras Públicas y Movilidad ha elaborado las cartografías de los sumideros de carbono en la Comunitat Valenciana dentro de las políticas de lucha contra el cambio climático que lleva a cabo el Consell.

València fixa la seua primera missió d'innovació: arribar a 2030 com a ciutat neutra en emissions en almenys tres barris, pobles o zones d'especial interés 

La ciutat de València ha presentat hui la seua primera Missió d'Innovació, d'acord amb la política d'innovació orientada a missions de la Comissió Europea. L'alcalde, Joan Ribó, ha concretat el primer dels objectius fixats per a la ciutat en el marc del programa Missions Valéncia, amb horitzó l'any 2030. Esta primera Mission consisteix a aconseguir “ser una ciutat neutra en emissions en, almenys, tres barris, pobles o zones d'especial interés de la ciutat”, tot i que l’objectiu és arribar al conjunt de la ciutat.

Mireia Mollà destaca en Santa Pola el ecosistema salino que conecta tradición, paisaje y conservación ambiental

La Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica, Mireia Mollà, ha visitado el resultado del proyecto Artemia en el parque natural de las Salinas de Santa Pola, impulsado por la Conselleria en colaboración con el Ayuntamiento de Santa Pola, que estrena el sistema que recrea el funcionamiento de una salina marítima a pequeña escala.

Un filtre verd executat per la Conselleria d'Agricultura renaturalitza en la marjal un terreny degradat de Massamagrell

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha visitat el filtre verd que ha renaturalitzat en la marjal el que fins fa poc era un terreny degradat en el terme municipal de Massamagrell (Horta Nord).

Tuzón, juntament amb l'alcalde de la localitat, Paco Gómez, ha fet un recorregut per l'aiguamoll artificial que recupera la parcel·la com a àrea recreativa i espai natural per al municipi i el veïnat.

El Pla de Gestió de la Palla redueix significativament la contaminació atmosfèrica i multiplica per 8 la recollida respecte a 2017

El Pla per a gestionar la palla de l'arròs, estratègia adoptada fa ara tres anys per a ordenar l'eliminació d'aquest material vegetal, ha aconseguit retallar significativament els nivells de contaminació atmosfèrica a l'entorn de l'Albufera, segons es desprén d'un informe tècnic de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que compara l'evolució registrada per les estacions de mesurament en els mesos d'octubre i novembre, moment en el qual s'assequen els camps i es fa necessari gestionar la retirada del material.

Suscribirse a Medio Ambiente