Pasar al contenido principal

El Ministeri d'Agricultura treballa en la modificació de la normativa de qualitat de l'orxata

El Ministeri d'Agricultura treballa en la modificació de la normativa de qualitat de l'orxata, per a adaptar-la a les noves demandes dels consumidors i del sector productor. Està treballant en un esborrany del text, que serà sotmés a tots els tràmits preceptius per a l'elaboració i tramitació de normes, incloent-hi les degudes consultes a Comunitats Autònomes, organitzacions representatives del sector, audiència a través de la pàgina web, etc.

Un estudi del CSIC revela que consumir orxata natural produeix canvis beneficiosos en la microbiota intestinal

Prendre un got gran d'orxata natural durant tres dies basta per a produir canvis en la microbiota intestinal associats a un perfil microbià més saludable. Així ho han demostrat en l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), en un assaig amb 35 persones voluntàries, que van prendre 300 mil·lilitres diaris d'orxata sense pasteuritzar, amb tot el seu midó i sense sucre afegit, durant tres dies.

La Comissió Europea accepta també el nom en valencià Xufa de València

La Comissió Europea va publicar ahir un reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) pel qual aprova una modificació que no és de menor importància del plec de condicions d'un nom inscrit en el Registre de Denominacions d'Origen Protegides i d'Indicacions Geogràfiques Protegides en relació a la Chufa de València. En el reglament comunitari s'accepta la denominació també d'aquesta DOP en valencià com a Xufa de València. 

El cultiu de la xufa arrela a Sagunt

La presidenta del Consell Agrari i regidora delegada d'Agricultura de l'Ajuntament de Sagunt, Ana María Quesada, ha anunciat que actualment es treballa en els tràmits per a la inclusió de Sagunt com a municipi emparat per la Denominació d'Origen Protegida ‘Xufa de València’, un tipus de cultiu que va a més a la ciutat i que es considera una bona "alternativa amb molt de potencial" per a donar utilitat als camps que s'estan perdent o que es troben ja en situació d'abandonament.

El Govern rectifica i elimina a l'orxata de la pujada de l'IVA al 21% a les begudes ensucrades 

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha vingut exigint al Govern dues mesures respecte a l'increment de l'IVA a les begudes ensucrades, “ en el debat dels PGE ja demanarem, sense èxit un redactat de la norma sobre l'increment del 21% d'IVA a les begudes ensucrades, de no poguera causar males interpretacions sobre la seua aplicació en els sucs naturals i descartara aplicar-se al sector de l'orxata, per l'efecte negatiu que podria tindre per a aquest”

Alboraya es reconocida con el sello Iberian Real Food por el papel de su industria agroalimentaria local

El municipio de Alboraya ha recibido a través de la empresa People Are Science y la Diputación de València el sello de calidad Iberian Real Food por destacar en la industria alimentaria local con una producción de alimentos justos, saludables y respetuosos con el medio ambiente, con miras a un futuro sostenible de acuerdo con el Pacto Verde Europeo (Green Deal Europe, 2050).

LA UNIÓ trata de frenar la subida del IVA de la horchata de chufa al 21%

LA UNIÓ de Llauradors está trabajando y presionando en los últimos días en diversas instancias para que la horchata de chufa mantenga un tipo impositivo reducido del IVA, al tratarse de una bebida tradicional amparada por una Denominación de Origen Protegida y que puede ser considerada como un complemento alimenticio para necesidades dietéticas especiales.

La horchata natural ecológica de Món Orxata ya está presente en todas las tiendas de Herbolario Navarro

Dos empresas de la Comunitat Valenciana como son Món Orxata y Herbolario Navarro se han aliado para que los consumidores españoles disfruten de la auténtica horchata natural y además ecológica. Las 36 tiendas de Herbolario Navarro, repartidas por toda España, disponen ya de la horchata natural fresca de chufa que elabora Món Orxata y también de la chufa molida para elaborar horchata en casa.  

Lidl es derrotada en los tribunales alemanes por el inventor valenciano de la Vegan Milker de Chufamix

La batalla entre el gigante mundial de la distribución Lidl y el inventor valenciano -Andoni Monforte- del utensilio para elaborar leches vegetales, la “Vegan Milker” de Chufamix SL, empieza a aclararse tras la contundente sentencia del 19 de junio de la Audiencia Provincial de Mannheim en la que señala que la compañía alemana ha infringido la patente española y debe por tanto indemnizarle.

Covid-19: Los carritos de horchata natural vuelven desde hoy a las calles de la  ciudad de València

El inicio de la fase II de la desescalada en la crisis sanitaria de la Covid-19 ha posibilitado la salida de los carritos de horchata natural con chufa de l'Horta Nord a las calles de València en una nueva temporada.

Desde hoy se pueden encontrar algunos de los carros de la empresa valenciana Món Orxata distribuidos en lugares tan emblemáticos como la plaza de la Virgen, plaza del Ayuntamiento, plaza Los Pinazos, Ciudad de las Artes y las Ciencias o el Paseo de Neptuno en la playa de la Malvarrosa. En próximos días irán ampliando sus ubicaciones.

Dos empresas de l'Horta Nord crean TeleOrxata para dar servicio a domicilio

El cierre del canal Horeca por la crisis sanitaria del Covid-19 agudiza el ingenio de las empresas agroalimentarias, como es el caso de dos importantes empresas productoras de chufa y elaboradoras de horchata de l'Horta Nord que han unido sus esfuerzos para vender a domicilio a través del proyecto TeleOrxata. De momento su ámbito de reparto se circunscribe a la ciudad de València y a toda su área metropolitana.

Sagunt experimenta amb el cultiu de la xufa com a alternativa a camps abandonats o no rendibles

Des de fa uns mesos es treballa en la possibilitat de cultivar xufa en alguns camps del terme municipal de Sagunt amb la coordinació de la Comunitat de Regants de Sagunt per tal de revitalitzar el sector. “Ja s’han cultivat 4 fanecades i estem investigant esta via perquè siga l’alternativa als camps abandonats perquè, entre altres motius, la taronja no haja sigut rendible” ha explicat la regidora i presidenta del Consell Local Agrari, Gloria Parra.

Suscribirse a Chufa