Pasar al contenido principal

Carlos Mazón es reunix amb el president de la Comunitat General Regs de Llevant Marge Esquerre del Segura

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mantingut una reunió de treball amb el president de la Comunitat General Regs de Llevant Marge Esquerre del Segura, Roque Bru, i membres de la seua junta directiva.

Esta organització, que té més de 100 anys d’història i engloba 8 comunitats de regants, té com a objectiu aconseguir una gestió eficaç de l’aigua i impulsar este recurs com a motor econòmic del territori. A la trobada ha assistit també la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

València reclama al govern un “compromís ferm per a blindar el manteniment dels nivells d'aigua i la protecció mediambiental de l’Albufera”

La Junta de Govern Local ha reclamat al govern de l'Estat “un compromís ferm amb l'Ajuntament de València per a blindar el manteniment dels nivells d'aigua i la protecció mediambiental de l’Albufera, un aiguamoll únic en el món”. L'òrgan de govern municipal ha aprovat este divendres una moció en la qual exigix a l'executiu central una sèrie de mesures “de caràcter urgent”.

La Diputació de València renovarà la xarxa de proveïment d'aigua de la Costera per a garantir el subministrament als municipis

El diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Paco Comes, s’ha reunit amb l’alcaldessa de la Llosa de Ranes i l’alcalde de Rotglà i Corberà, Salvi Pardo i Amador Climent, amb l'objectiu d'informar de les solucions tècniques que s'han impulsat des del servici d'Aigües, Residus i Empreses Públiques de la corporació provincial amb la finalitat d'assegurar el subministrament d'aigua potable als dos municipis durant els mesos d'estiu.

Desenvolupen un nou sistema més eficaç, ràpid i barat per a la descontaminació d'aigües residuals

Una investigació duta a terme per personal de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València (UPV), de l'Institut Universitari de Seguretat Industrial, Radiofísica i Mediambiental (ISIRYM-UPV), de l'Institut de Plaguicides i Aigües de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i de la Universitat d'Antioquia (Colòmbia) ha desenvolupat un nou sistema més eficaç, ràpid i barat per a la descontaminació d'aigües residuals.

La Diputació de Castelló reforça la cultura de l'aigua des de les aules de la província

La Diputació Provincial de Castelló i Facsa, com a part del seu compromís amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient, s'unixen en la campanya anual de divulgació centrada en el Cicle Integral de l'Aigua.

Esta iniciativa, que ha estat en marxa des de 2004, té com a objectiu principal informar i conscienciar a la comunitat sobre la importància de la cura i la gestió responsable del recurs hídric.

El Consell pide al Gobierno central un compromiso con l’Albufera para blindar su protección y aportar los niveles de agua que garanticen su sostenibilidad y su futuro

El Consell ha aprobado una declaración institucional en la que pide al Gobierno de España la adopción de medidas urgentes y un “compromiso firme” para “blindar el mantenimiento de los niveles de agua y la protección medioambiental de un humedal único en el mundo” como el Parque Natural de l’Albufera.

LA UNIÓ demana ajudes al MITECO per al regadiu valencià mentre no complisca la sentència del Tribunal Suprem que l'obliga a la doble tarifa elèctrica

La Unió Llauradora ha demanat al Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) que establisca ja de manera excepcional la doble tarifa elèctrica en el regadiu, davant la situació per sequera extraordinària en diferents Demarcacions Hidrogràfiques. Aquestes tarifes haurien de reflectir les necessitats específiques de reg i considerar tant la disponibilitat d'aigua superficial com l'operació de pous.

Disminuye ligeramente la reserva hídrica esta semana

La reserva hídrica española está al 65,7% de su capacidad total. Los embalses almacenan actualmente 36.829 hectómetros cúbicos (hm3) de agua, disminuyendo en la última semana en 305 hectómetros cúbicos (el 0,5% de
la capacidad total actual de los embalses).

La reserva por ámbitos es la siguiente:

Pradas assegura que el Consell compta amb la “valuosa col·laboració” dels regants per a “continuar impulsant les polítiques de defensa hídrica”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que el Consell compta “amb la valuosa col·laboració” dels regants “per a continuar impulsant les polítiques de defensa hídrica, de protecció dels nostres interessos i de posada en valor d’este bé tan necessari per al nostre present i el nostre futur com és l’aigua”.

Pradas s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció després de la Junta General de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana que es va celebrar ahir a Sagunt.

Suscribirse a Agua-Regadíos