Pasar al contenido principal

Economia Sostenible dona suport al caràcter internacional d’Iberflora i Eurobrico amb la invitació a 60 empreses importadores

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha inaugurat aquest dimarts els certàmens Iberflora, Eurobrico, Ecofira i Efiaqua que se celebren en Fira València.

Climent ha destacat la importància de reprendre el pols a l'activitat comercial a través dels diferents certàmens que alberga Fira València i que “representen un excel·lent oportunitat comercial per a les nostres empreses així com un aparador promocional davant empreses importadores d'altres mercats”.

Betxí i Novessendes plantegen una programació amb reflexions i alternatives al model de consum i producció actual

Un model més sostenible és possible, que tinga en compte les persones, el territori i l’ecosistema. Com aconseguir-ho? Llaurant un futur adequat a les necessitats del nostre entorn. La Fundació Novessendes organitza una setmana a Betxí amb activitats que mostren com adaptar la manera de viure a un model més respectuòs. La III Setmana de la Sostenibilitat, del 5 al 8 d’octubre, proposa activitats al voltant de l’alimentació, l’agricultura i el valor dels recursos naturals próxims, per un canvi que és tan viable com necessari.

Catarroja s'adhereix a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat Valenciana i la seua marca L’Exquisit Mediterrani

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat aquest dilluns el Port de Catarroja, per a asistir a la primera edició del Concurs Professional d´Allipebre, que se celebra en el marc de la 50a edició del Concurs Internacional d'Allipebre de Catarroja.

Per primera vegada, el concurs suma una dimensió professional, on 25 xefs han competit en dues categories per cuinar el millor plat a partir d'una de les receptes més tradicionals de l'Albufera.

L’Ajuntament de València enceta l’execució del primer punt d’aigua per a tractaments agraris

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, i vicepresident del Consell Agrari de València, Alejandro Ramon, ha visitat l’inici de les obres per construir el primer punt de càrrega d’aigua de baixa pressió per a tractaments agraris, que s’ubicarà a Campanar. “Amb este primer punt d’aigua per a agricultors i agricultores de la nostra ciutat, donem resposta a una reivindicació històrica i facilitem un punt perquè puguen omplir els seus dipòsits per a tractaments fitosanitaris d’una manera segura, ràpida i amb un preu molt baix”, ha explicat.

Castelló impulsa el Pla Director de l'Arbrat per a mitigar els efectes del canvi climàtic

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d'Infraestructura Verda, està impulsant el Pla Director de l'Arbrat de Castelló per a mitigar al màxim els efectes negatius del canvi climàtic sobre les ciutats i maximitzar els beneficis ecosistèmics de la superfície arbòria de la ciutat. Així, des de la regidoria s'ha licitat la redacció del citat pla que haurà de realitzar un diagnòstic de la situació actual i una proposta per a generar a mitjà i llarg termini un arbratge adaptat a les característiques de la ciutat i que reduïsca els efectes del canvi climàtic.

Un col·loqui del festival Miradors de l'Horta suggereix una llei estatal sobre parcs agraris que obligue a protegir els sòls fèrtils

El festival Miradors de l'Horta ha organitzat hui un col·loqui sota el títol "Hortes i megalòpolis" on han participat representants de LA UNIÓ de Llauradors (València), la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Parc Agrari del Baix Llobregat (Barcelona) i el Parque Agrario de Fuenlabrada (Madrid).

València encara la recta final per convertir-se en Capital Verda Europea 2024

El dilluns 3 d'octubre es celebrarà un acte de suport a la candidatura, obert a la ciutadania, que comptarà amb la participació de l’alcalde de València, Joan Ribó i el president de la Generalitat Ximo Puig, junt altres representants de les institucions públiques i societat civil. València és una de les dos finalistes a ser Capital Verda Europea 2024, un guardó que atorga la Comissió Europa on reconeix el treball per la renaturalització de les ciutats.

La Diputació de València celebra la primera edició de la Fira de Responsabilitat Social

La delegació de Govern Obert i Participació de la Diputació de València ha organitzat, per als pròxims dies 1 i 2 d'octubre, la primera fira de Responsabilitat Social en la plaça de la Reina de València. El certamen “pretén ser una mostra de les accions sostenibles que han dut a terme els ajuntaments durant els últims dos anys, amb l’objectiu que siguen exemple de projectes que es poden replicar per altres entitats locals en pròximes convocatòries”, explica la diputada de Govern Obert i Participació, Mentxu Balaguer.

La relació entre hortes i megalòpolis es decideix a València aquest cap de setmana amb el festival Miradors de l'Horta

El festival Miradors de l'Horta 2022, organitzat per Turisme Carraixet, encara el seu segon cap de setmana amb la mirada posada en la relació que existeix entre les hortes i les megalòpolis. Aquest tema protagonitzarà el col·loqui que s'ha programat per al diumenge 2 d'octubre, a les 11.30 hores, al Museu de l'Horta d'Almàssera. Ací es reuniran representants del Parc Agrari de Fuenlabrada (Madrid), el Parc Agrari del Baix Llobregat (Barcelona) i la Unió de Llauradors (València).

L'Ajuntament de València impulsa una campanya contra el malbaratament alimentari

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i del Consell Alimentari, ha impulsat una campanya contra el malbaratament alimentari, amb motiu de la celebració demà, dia 29 de setembre, del Dia Internacional contra el desaprofitament d’aliments. La campanya ha arribat a desenes de mupis de la ciutat i complementàriament la plaça de la Ciutat de Bruges acollirà demà diversos tallers i activitats per conscienciar la ciutadania en l’entorn d’un dels principals mercats de la ciutat.

Un total de 55 persones han presentat les seues obres al I Concurs de Fotografia del Gal Maestrat Plana Alta

Un total de 55 persones han presentat les seues obres gràfiques per a participar en el I Concurs de Fotografia convocat pel Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. Aquestes persones han presentat més de 100 imatges dels diferents aspectes dels 24 municipis que integren el territori d'aquest GAL, entre els quals destaquen cultura, paisatges naturals, paisatges i elements patrimonials, festes, les seues gents, gastronomia i productes agroalimentaris autòctons, entre altres.

València serà la primera ciutat a rebre la formació oficial sobre gestió de projectes de la Comissió Europea

Els treballadors de l'Ajuntament de València seran els primers a rebre una formació oficial de la metodologia PM2 de la Comissió Europea. Es tracta d'una metodologia desenvolupada per la pròpia Comissió per estandarditzar els processos, el llenguatge i la burocràcia d'aquells actors que interactuen amb este l’organisme, que és l'encarregat de concedir i gestionar els fons provinents de la Unió Europea

Suscribirse a En valencià