Pasar al contenido principal

El Consell Agrari de València reconeix demà a 15 llauradors i llauradores exemplars i a quatre organitzacions agràries en el Dia de l’Horta

Demà divendres 27, Dia de l’Horta, l’ermita de Sant Roc de Carpesa acollirà el lliurament dels reconeixements de Llaurador i Llauradora Exemplar a 12 homes i 3 dones. El Consell Agrari també premiarà quatre associacions que representen els agricultors i agricultores valencians. Segons el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, “volem agrair el treball de totes les persones que han mantingut la producció d’aliments durant la pandèmia”.

Castelló forma a la Brigada Rural en una gestió sostenible en el tractament de la neteja de camins i sèquies

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquesta setmana un curs formatiu dirigit a la Brigada Rural Municipal per a reforçar una gestió sostenible en la neteja de camins i séquies. La formació ensenya l’ús de sistemes alternatius naturals als productes químics ja que l'Ajuntament no utilitza des del principi de la legislatura herbicides en els entorns de les séquies per a evitar un impacte ambiental.

Consum amplia la seua tenda online a una dotzena de poblacions noves a la Safor

Consum continua ampliant la seua tenda online per la província de València i ara ha ampliat este servici a una dotzena de poblacions noves de la comarca de la Safor. Concretament, ha estés el seu e-commerce a Oliva, la Font d’en Carròs, Miramar, Piles, Beniarjó, Palma de Gandia, Ròtova, l’Alqueria de la Comtessa, Rafelcofer, Potries, Palmera i Marxuquera.

Els menús dels col·legis i escoles infantils de gestió municipal a València seran elaborats amb productes locals, frescos i sostenibles

Els menús dels col·legis i escoles infantils de gestió municipal a València seran elaborats amb productes locals, frescos i produïts de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Així es desprén del nou plec de condicions que determinarà la licitació d'este servici, que durant este curs ha atés a més de 1.000 xiquets i xiquetes (1.060 de 1.216 menors dels citats centres escolars de la ciutat).

La Mancomunitat del Camp de Túria arranca la campanya de suport a les seues cooperatives agrícoles

La Mancomunitat Camp de Túria continua realitzant accions que ajuden a la visibilització i creixement de diversos sectors de la comarca. Així, s’està treballant ja en la difusió per a donar suport de les diferents cooperatives que existeixen a la comarca.

En aquest sentit, cadascuna de les set cooperatives que desenvolupen la seua activitat en aquesta comarca seran protagonistes d’un vídeo que servirà per a difondre el treball que realitzen, així com mostrar les seues inquietuds i reptes als quals s’enfronta l’agricultura en aquests moments.

Deu bars-restaurants de tota la Comunitat Valenciana participen aquest divendres en el I Concurs del Cremaet de Xeraco

El Comité Organitzador del I Concurs del Cremaet FIESCREM 2022, format per experts del sector hostaler i els xics de ‘La Ruta dels Esmorzars’, ha donat a conéixer el nom dels deu restaurants que participaran aquest divendres, 27 de maig, a partir de les 11 hores en la zona del Quarter (platja de Xeraco), en les diferents categories del I Concurs del Cremaet 2022.

D’una banda, els bars restaurants que participaran en la categoria ‘Tradicional’ són:

La Diputació de Castelló injecta 205.000 euros addicionals al Pla Provincial contra els Mosquits per a cobrir nous tractaments aeris

El ple de la Diputació ha aprovat hui per unanimitat la proposta de l'equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís de reservar 205.000 euros en previsió que al llarg de l'any puga ser necessària la realització de més vols dels dos inicialment previstos per al tractament aeri contra la plaga de mosquits que tants problemes està causant entre els llauradors i ciutadans.

València ja és oficialment una de les huit candidates a capital verda europea 2024

La Comissió Europea ha notificat a l’Ajuntament que València ja és oficialment candidata a ser capital verda de l’any 2024, una candidatura que es va aprovar en el Ple municipal del passat mes de febrer amb el vot de tots els grups municipals llevat de Vox. Ara, la Unió Europea ha comprovat que València compleix amb els requisits fixats i oficialitza la seua candidatura, juntament amb la d’altres set ciutats del continent. El pròxim mes de juliol coneixerem les ciutats finalistes i en octubre es coneixerà la capital guanyadora.

L'Ajuntament de Castelló mantindrà les cremes agrícoles tres anys i abordarà en este temps alternatives i ajudes públiques

L'Ajuntament de Castelló mantindrà les cremes agrícoles durant tres anys i abordarà en este temps alternatives i ajudes públiques per a acompanyar al sector cap a una gestió més sostenible en el tractament de les restes de poda. La Conselleria d'Agricultura ha resolt que els municipis que compten amb Plans de Crema municipals, com és el cas de Castelló, poden continuar cremant fins a 2025 en virtut d'una les disposicions transitòries de la nova llei de residus estatal.

El Consell de l'Horta demana la declaració de zona catastròfica per a l'Horta després de l'episodi de pluges intenses del passat 3 de maig

El Consell de l'Horta de València (ChdV), adscrit a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha sol·licitat al ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació la declaració de zona catastròfica per a l'horta de València per l'episodi de pluges intenses i persistents que es van produir durant els primers dies del mes de maig.

Castelló participa per primera vegada en un estudi científic internacional sobre les aus migratòries a les Illes Columbretes

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Transició Ecològica, ha participat per primera vegada en una investigació acadèmica internacional que analitza el comportament de les aus migratòries al Mediterrani al seu pas per les Illes Columbretes. Els resultats de l'últim exercici mostren un descens d'un 35% de la població d'ocells de pas en Columbretes per les inclemències meteorològiques extremes en el Centre d'Europa la passada primavera i assenyala per això l'impacte del canvi climàtic, ja que les aus són considerats bioindicadors d'aquest.

Gata de Gorgos impulsa la creació d'una comunitat energètica local

L'Ajuntament de Gata de Gorgos presenta a la ciutadania la creació de la Comunitat Energètica Local (CEL) dimarts que ve 24 de maig, a les 19.00 hores, a la Sala d'Actes del Centre Social Integrat (CSI).

A més d'aquesta primera convocatòria de presentació de la comunitat energètica local també estan programats:

El taller de “Cocreació de la Comunitat Energètica Local”, el 7 de juny a les 19.00 hores.

El taller “Constituïm la comunitat energètica”, el 21 de juny a les 19.00 hores.

Les Coves de Vinromà demana subvenció per a una biotrituradora com a alternativa a les cremes agrícoles

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà (Plana Alta) ha sol·licitat una subvenció per a l'adquisició d'una biotrituradora amb la intenció d'oferir alternatives a la crema de restes agrícoles, i especialment davant la nova normativa continguda en la llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular i la posterior resolució de la Conselleria d'Agricultura publicada ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Suscribirse a En valencià