Pasar al contenido principal

Seguiment Poll roig Califòrnia a 29 de maig

El moment òptim de tractament ja s'ha produït en tota la Comunitat Valenciana, a excepció de la zona nord de la província de València en la qual el màxim de formes sensibles s'ha produït o s'està produint en aquests moments.

La comparació de la integral tèrmica respecte a l'any 2019, així com a la mitjana dels últims 5 anys, indica que en 2020 el cicle presenta valors superiors en tots dos casos al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

El fons d’ajudes europees a projectes de desenvolupament rural LEADER a les comarques de l’Alcoià, l’Alt Vinalopó, el Comtat, la Marina Alta i la Marina Baixa obre la seua convocatòria

El Grup d’Acció Local Rural Muntanya d’Alacant (GALRMA) recorda que la convocatòria per rebre subvencions i ajudes europees LEADER es va publicar al DOGV el passat 24 d’abril i es poden presentar projectes fins el 29 de juny. La dotació és d’un milió d’euros i té com a objectiu finançar a pimes i autònoms en la creació o millora d’empreses no agrícoles i d’empreses agroalimentàries, així com de proporcionar ajudes a associacions sense ànim de lucre i ajuntaments per realitzar serveis bàsics i de renovació de poblacions.

Avís de tractaments contra la mosca blanca del caqui

El seguiment del cicle biològic de la mosca blanca realitzat per part del Servei de Sanitat Vegetal indica l'escalonament de les postes d'aquest insecte, trobant-se des d'ous recentment posats a uns altres que acaben de fer eclosió. Per tant, en parcel·les on ja es va realitzar un tractament contra aquest insecte en prefloració, vigilar la presència de la plaga en brotacions joves per si fora necessari intervindre.

Avís contra el corc de les prunes

S'està fent el seguiment de la corba de vol d'adults del corc de les prunes i es preveu que estarà per a tractar en la zona de la Costera la primera setmana de juny, uns dies més tard a la Vall d'Albaida i en la Ribera en aquests últims dies del mes de maig.

Xàtiva finançarà el transport de fruites i verdures cap a Alemanya dins del seu pla de reactivació econòmica

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora en una iniciativa impulsada per la xativina resident a Alemanya, Nuria Benet, que té com a objectiu l’exportació de fruites, verdures, hortalisses i productes de proximitat cap al país bavar.

El projecte, que porta per títol ‘De l’horta de Xàtiva a Alemanya’, té la intenció de donar suport als productes agrícoles de la ciutat, amb un enviament mensual de vora una tona de productes, corrent el transport del mateix a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva.

Seguiment del Poll Roig a 22 de maig

A la província d'Alacant el màxim de formes sensibles (L1+L2) ja s'ha produït. En el sud de la província de València, el moment òptim de tractament ja s'ha produït o s'està produint.

En la resta de la província de València i a la província de Castelló, el moment òptim de tractament s'està produint o es produirà en els pròxims dies.

La comparació de la integral tèrmica respecte a l'any 2019, així com a la mitjana dels últims 5 anys, indica que en 2020 el cicle presenta valors superiors en tots dos casos al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Suscribirse a En valencià