Pasar al contenido principal

LA UNIÓ indica que la falta de pluges comportarà un descens del 35% de la pròxima collita d'ametles en la Comunitat Valenciana encara que d'excel·lent qualitat

Les primeres estimacions de LA UNIÓ, recollides a peu de camp en les diverses zones productores, pronostiquen una producció lleugerament superior a les 4.000 tones d'ametla en gra, la qual cosa representa un descens del 9% respecte a la campanya passada que ja va ser una de les més baixes del segle. Amb aquesta nova collita es tornaran a batre rècords a la baixa, perquè significarà un descens del 35% sobre la mitjana del període 2000/2022. No obstant això, malgrat aquest descens, la qualitat és molt bona, millor que la passada campanya.

L'Ajuntament de València aprova la protecció del panell ceràmic de Nitrat de Noruega com a Bé de Rellevància Local

L’Ajuntament de València ha aprovat la protecció patrimonial del panell ceràmic de Nitrat de Noruega situat en les Tendetes de Mauella, en els Pobles del Nord. Per això, s'ha iniciat la fase d'informació pública, durant un període mínim de 45 dies, dirigida a les Administracions Públiques afectades per la modificació del Catàleg Estructural de Béns i Espais Protegits de Naturalesa Urbana de València per a la inclusió del planell com a Bé de Rellevància Local.

L'Ajuntament de Nules trau a licitació tres casetes del Mercat Municipal per a ampliar l'oferta gastronòmica

L’Ajuntament de Nules vol ampliar l’oferta gastronòmica del Mercat Municipal i ha tret la concessió de tres casetes de l’interior del Mercat Municipal per a desenvolupar diferents activitats comercials, en concret es tracta de les casetes 4, 10 i 11 que a hores d’ara es troben sense activitat.

“Amb aquesta licitació es vol que les casetes que estan buides puguen desenvolupar activitats comercials en les condicions que el plec estableix, de manera que les persones interessades poden presentar ofertes a través de la
Plataforma de Contractació de l’Estat.

La XI Ruta de la Tapa de Nules compta amb 14 locals participants  

Cafetería la Feliz, La Cordobesa, Bar 27 de octubre, Bar Miralles, La Nueva Coloma, Scude Restaurante, Los Arcos, Pollastre al Mercat, La Puerta del Sol, La Caixa Rural, Ca Samu, B&B, la Bodeguita de Macorina, i Guateque són els 14 locals gastronòmics que participen en la XI Ruta de la Tapa, i als quals es pot anar a degustar les tapes i còctels fins diumenge 2 de juny.

LA UNIÓ veu viable garantir el cabal ecològic del riu Albaida amb una dotació suficient per al reg

La Unió Llauradora reclama a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que es garantisca el reg als regants del riu Albaida amb un manteniment del cabal ecològic d'aquest i veu perfectament viable totes dues qüestions.

La zona del riu Albaida està compresa entre l'embassament de Bellús i la confluència amb el riu Xúquer i reguen d'ella sis comunitats de regants.

Carlos Mazón aposta per “la solidaritat, el diàleg, i la trobada” per a abordar “un projecte d’Estat” com és l’aigua

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apostat per “la solidaritat, el diàleg, i la trobada” per a abordar “un projecte d’Estat” com és l’aigua. El cap del Consell ha apel·lat a l’enteniment per a arribar a “propostes i solucions tècniques” perquè “l’aigua i el seu repartiment just i sostenible cohesionen el territori, porten progrés i aporten riquesa per a les persones”.

Una olivera de Cervera del Maestre guanya el premi al millor exemplar monumental d'Espanya de 2024

Una olivera de Cervera del Maestre ha estat triada per la Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO) com a Millor Olivera Monumental d’Espanya de 2024

L’olivera és de la varietat Farga i està situada a esta localitat del Baixa Maestrat. El seu perímetre de tronc a una altura de 80 centímetres del sòl aconseguix els 695 centímetres, sent un dels majors del municipi. La seua edat aproximada està entre els 1.100 i els 1.200 anys.

El nou Consorci Provincial d'Aigües de Castelló naix amb 24 municipis

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha convocat als alcaldes dels primers 24 municipis que formaran part del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló.

La cita serà este dijous 2 de maig i el Saló de Recepcions serà l'espai que aculla, a partir de les 18.00 hores, la firma dels protocols per a la dissolució del Consorci Concessionari d'Aigües Pla de l’Arc i del Consorci Concessionari d'Aigües (Xarxa de Proveïment de la Plana) i per a la creació del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló.

Almassora facilita 350 trampes per al control de la mosca de la fruita

L'Ajuntament d'Almassora ja ha començat a facilitar un total de 350 mosquers per a controlar la temuda plaga de la mosca de la fruita (ceratitis capitata). D'una banda, peons municipals seran els encarregats de col·locar 175 trampes en camps del terme municipal, mentre que les 175 restants estan a la disposició dels agricultors, de manera totalment gratuïta, en la Cooperativa Agrícola San José.

El Consell de l’Horta convoca ajudes per un import de 155.000 euros per a projectes de millora d’infraestructures de regadiu tradicional de l’horta de València

El Consell de l’Horta de Vàlencia, adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha convocat ajudes per un import total de 155.000 euros per a l’execució de projectes de millores en les infraestructures de regadiu tradicional de l’horta de València per a l’exercici 2024, segons es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La Diputació de Castelló llança una nova línia de subvencions de 200.000 euros dirigida als ajuntaments de la província per a la defensa del territori

La Diputació Provincial de Castelló llança la nova línia de subvencions de 200.000 euros destinada als ajuntaments de la província per a la defensa del territori.

L'ordre del dia de la Junta de Govern que se celebra este dimarts en la institució provincial inclou l'aprovació de les bases de la convocatòria d'ajudes destinades a sufragar despeses d'assessorament i/o legal en el procés d'al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l'exercici 2024.

LA UNIÓ denuncia una onada de robatoris en diversos motors de reg d'Almenara

La Unió Llauradora denuncia una onada de robatoris al llarg dels últims dies en diversos motors de reg de la localitat d'Almenara (Plana Baixa) amb considerables destrosses i un gran valor del furtat.

Des de dissabte passat i fins a la data s'han produït nombrosos robatoris i en alguns dels pous s'han repetit els mateixos. Els lladres s'han emportat des de tubs fins a comptadors, hidrants i electrovàlvules, per la qual cosa la quantia dels danys és elevada en ser peces molt cares.

La Diputació de València estudiarà ajudar a AVA en l'adequació de la finca Sinyent de Polinyà com a centre d'estudis agrícoles

La Diputació de València torna a demostrar la seua implicació amb els agricultors valencians, en una setmana en la qual el president, Vicent Mompó, i la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, han mantingut diferents reunions amb els responsables d’AVA-ASAJA per a ajudar a trobar solucions als problemes del camp, cas de la millora de camins rurals, els robatoris, el control dels porcs senglars i la formació en matèria agrària.

Suscribirse a En valencià