Pasar al contenido principal

Les exportacions agroalimentàries pugen un 4,3% fins novembre

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana han registrat un creixement del 4,3%, durant el període de gener a novembre, arribant a un pes del 18,5% de l'exportació valenciana

El total de les exportacions valencianes ha ascendit a 28.710,7 milions d'euros en el període gener-novembre de 2019, la qual cosa representa un increment del 2,2% respecte al mateix període de l'any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Agricultura aposta per la lluita biològica per a combatre les plagues sense usar productes químics

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat hui a Carlet una empresa de les nomenades feromones, que ja han demostrat la seua eficàcia per frenar l'expansió del cotonet de les Valls, una recent plaga que afecta el sector citricola.

La idea és utilitzar feromones de confusió sexual per acabar amb les plagues i malalties que posen en risc l'agricultura. Aquesta és una de les noves vies d'investigació obertes per fer front a les amenaces fitosanitàries sense l'ús de components químics.

Investiguen a una dona pel robatori de més de 3 tones d'alvocats en el Camp de Morvedre

La Guàrdia Civil investiga a una dona de 50 anys per la sostracció de més de 3.000 quilos d'alvocats a la comarca  del Camp de Morvedre després d'observar el constant furt de la varietat Lamb Hass en una explotació agrícola situada a Quart de les Valls a principis de desembre. Quan la van localitzar van veure que venia el quilo a 1,5 euros quan el seu preu normal és molt superior. Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància de Sagunt.

Economia elimina diverses taxes per a fomentar l'autoconsum energètic

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha eliminat diferents taxes per incentivar l'autoconsum. El canvi s'ha produït amb la nova redacció -ja aprovada-, de l'article 20 (punts 1 i 4) de la Llei de taxes operat per la Llei 9/1019, de 23 de desembre de Mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat Valenciana.

Benaguasil vigilarà els seus camps de cultiu amb un dron

L'Ajuntament de Benaguasil posarà en marxa un servei de vigilància mitjançant un dron per a millorar la vigilància i millorar la seguretat dels camps de cultiu del terme municipal.

El nou dispositiu s'ha presentat a l'Ajuntament amb la presència de diversos regidors i de l'inspector de la Policia Local ja que seran els agents qui després de rebre la formació adequada utilitzen aquesta tecnologia que permetrà vigilar des de l'aire els camps i evitar que es produïsquen furts agrícoles.

La palla de l'arròs busca el seu lloc al món faller

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, s'han reunit amb Rubén Tortosa i altres científics de la Universitat Politècnica de València per a veure les aplicacions de la palla de l'arròs en l'àmbit faller.

Suscribirse a En valencià