Pasar al contenido principal

Castelló obri processos de consulta pública per a elaborar noves ordenances del banc de terres i dels horts urbans

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló obri processos de consulta pública entre persones i organitzacions més representatives per a dissenyar les noves ordenances municipals del banc de terres i dels horts urbans. Amb la primera normativa es pretén reforçar aquesta eina per a propiciar la cessió o arrendament de finques abandonades entre nous productors.

Els tallers de dinamització de febrer als horts urbans de Castelló se centren en l'ús sostenible de l'aigua

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló centra aquest mes de febrer els tallers del pla de dinamització en els horts urbans en l'ús sostenible de l'aigua. Hi ha previstes tres sessions obertes. Les primeres aquest divendres 10 de febrer en el Menador, de 17.30 a 20 hores, i el dissabte 11, de 10 a 13 hores, en l'hort de Mas d’En Riera.

Castelló organitza tres tallers aquest mes en els horts urbans per a fomentar pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest mes de gener tres tallers en els horts urbans dins del pla de formació que realitzarà fins a octubre per a promoure pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable.

“Amb aquesta campanya volem posar en valor les nostres varietats tradicionals i promoure dinàmiques agroalimentàries saludables i respectuoses amb el medi ambient”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Más de 20.000 alumnos participan en el proyecto huertos de biodiversidad

Los huertos se han convertido en una herramienta docente muy útil dentro de las escuelas para mejorar la calidad de la alimentación de los estudiantes, fomentar la educación ambiental y proporcionar un contexto práctico que les enseñe nuevas habilidades en ciencia, tecnología, ingeniería o matemáticas. 

Fundación Global Nature coordina el proyecto Huertos de Biodiversidad en el que han participado más de 20.000 alumnos y 1.000 docentes desde su puesta en marcha hace cinco años y del que se espera que el número de participantes siga aumentando para el próximo año.

Castelló impulsa una campanya de dinamització en els horts urbans per a fomentar pràctiques agroecològiques i una alimentació saludable

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló impulsa des d'aquest mes de desembre fins a octubre una campanya de dinamització en els horts urbans de la ciutat per a fomentar pràctiques d'autoconsum agroecològiques i una alimentació saludable i de temporada entre els usuaris i la ciutadania. Aquest dissabte 10 de desembre ha organitzat una jornada oberta de presentació de les activitats, en el Menador a partir de les 10.30 hores.

Més del 95 % de les parcel·les agràries de Sociòpolis a València estan ocupades

De les 213 parcel·les d’horts urbans existents en l’entorn de Sociòpolis, en la Torre, el darrer balanç actualitzat d’ocupació del Consell Agrari de València (CAV) indica que només en queden 10 disponibles. Així ho ha anunciat este dimarts el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon, qui ha destacat la “satisfacció per l’interés mostrat per la ciutadania”.

Un total de 21 centres educatius han participat en la VI Trobada de la Xarxa d'Horts Escolars de València

Un total de 21 centres educatius de la ciutat de València han participat aquest matí en la VI Trobada de la Xarxa d'Horts Escolars, que s'ha desenvolupat en el Molí del Tell.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha donat la benvinguda als docents i ha assenyalat que la jornada "ha permés continuar compartint les experiències dels horts escolars, oferir i compartir eines i recursos tant didàctics com agronòmics per a facilitar al professorat el maneig d'estos espais educatius".

La Generalitat acepta la cesión de una parcela en Jérica para destinarla a huerto de prácticas del IES Alto Palancia Jérica-Viver

La Generalitat ha aceptado la cesión gratuita, mediante mutación demanial, realizada por el Ayuntamiento de Jérica, de una parcela ubicada en esta localidad, para destinarla a huerto de prácticas del IES Alto Palancia Jérica-Viver.

En concreto, se trata de la Parcela 102 del Polígono 1 de 2.024 m² de superficie, situada en la Partida Pontón del término municipal de Jérica. Con esta cesión se pone a disposición de la Generalitat los inmuebles libres de cargas, gravámenes y al corriente de cualquier gasto.

L'Ajuntament de Castelló cedeix l'hort de Sant Lorenzo per a impulsar un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador i educatiu

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous un conveni de cessió de l'hort urbà del barri de Sant Lorenzo a l’Associació Terra i Dona per al desenvolupament durant quatre anys d'un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador, educatiu i terapèutic. Està dirigit a col·lectius amb diversitat funcional, persones majors i centres educatius.

Huertos escolares como laboratorios para el aprendizaje

Luchar contra el cambio climático, promover alimentación saludable, fomentar la economía circular, conservar la biodiversidad…. los desafíos actuales pueden resultar abrumadores por su tamaño y difíciles de abordar sobre todo cuando hay que dirigirse a los más pequeños.

Presentada de forma oficial la Xarxa d'Horts Escolars de València

La jornada, en què ha participat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, i el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, ha consistit a presentar oficialment la Xarxa d'Horts Escolars, el bloc i el logotip, en explicar l’experiència de l'hort de Benimaclet, en un intercanvi d'experiències i en la presentació davant la xarxa del llibre “Llavors pel futur”. Hi han assistit 38 centres educatius de la ciutat.

L'Ajuntament de València cedirà una parcel·la als horts urbans de Sociòpolis a FUNSACE

El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha visitat este matí els horts urbans de Sociòpolis, a La Torre, juntament amb membres de la Fundació Salut i Cervell (FUNSACE). L'objectiu de la trobada, segons ha explicat el regidor, ha sigut l'oferiment a esta fundació d'una parcel·la per poder desenvolupar un projecte d'impacte social en afavorir l'ús d'un espai comunitari per persones amb diversitat funcional.

Suscribirse a Huertos sociales/ocio