Pasar al contenido principal

Més del 95 % de les parcel·les agràries de Sociòpolis a València estan ocupades

De les 213 parcel·les d’horts urbans existents en l’entorn de Sociòpolis, en la Torre, el darrer balanç actualitzat d’ocupació del Consell Agrari de València (CAV) indica que només en queden 10 disponibles. Així ho ha anunciat este dimarts el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon, qui ha destacat la “satisfacció per l’interés mostrat per la ciutadania”.

Un total de 21 centres educatius han participat en la VI Trobada de la Xarxa d'Horts Escolars de València

Un total de 21 centres educatius de la ciutat de València han participat aquest matí en la VI Trobada de la Xarxa d'Horts Escolars, que s'ha desenvolupat en el Molí del Tell.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha donat la benvinguda als docents i ha assenyalat que la jornada "ha permés continuar compartint les experiències dels horts escolars, oferir i compartir eines i recursos tant didàctics com agronòmics per a facilitar al professorat el maneig d'estos espais educatius".

La Generalitat acepta la cesión de una parcela en Jérica para destinarla a huerto de prácticas del IES Alto Palancia Jérica-Viver

La Generalitat ha aceptado la cesión gratuita, mediante mutación demanial, realizada por el Ayuntamiento de Jérica, de una parcela ubicada en esta localidad, para destinarla a huerto de prácticas del IES Alto Palancia Jérica-Viver.

En concreto, se trata de la Parcela 102 del Polígono 1 de 2.024 m² de superficie, situada en la Partida Pontón del término municipal de Jérica. Con esta cesión se pone a disposición de la Generalitat los inmuebles libres de cargas, gravámenes y al corriente de cualquier gasto.

L'Ajuntament de Castelló cedeix l'hort de Sant Lorenzo per a impulsar un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador i educatiu

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous un conveni de cessió de l'hort urbà del barri de Sant Lorenzo a l’Associació Terra i Dona per al desenvolupament durant quatre anys d'un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador, educatiu i terapèutic. Està dirigit a col·lectius amb diversitat funcional, persones majors i centres educatius.

Huertos escolares como laboratorios para el aprendizaje

Luchar contra el cambio climático, promover alimentación saludable, fomentar la economía circular, conservar la biodiversidad…. los desafíos actuales pueden resultar abrumadores por su tamaño y difíciles de abordar sobre todo cuando hay que dirigirse a los más pequeños.

Presentada de forma oficial la Xarxa d'Horts Escolars de València

La jornada, en què ha participat la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, i el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, ha consistit a presentar oficialment la Xarxa d'Horts Escolars, el bloc i el logotip, en explicar l’experiència de l'hort de Benimaclet, en un intercanvi d'experiències i en la presentació davant la xarxa del llibre “Llavors pel futur”. Hi han assistit 38 centres educatius de la ciutat.

L'Ajuntament de València cedirà una parcel·la als horts urbans de Sociòpolis a FUNSACE

El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha visitat este matí els horts urbans de Sociòpolis, a La Torre, juntament amb membres de la Fundació Salut i Cervell (FUNSACE). L'objectiu de la trobada, segons ha explicat el regidor, ha sigut l'oferiment a esta fundació d'una parcel·la per poder desenvolupar un projecte d'impacte social en afavorir l'ús d'un espai comunitari per persones amb diversitat funcional.

Castelló inicia un cicle de cursos d'horticultura i agroecologia dirigit als horts urbans

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha iniciat, en col·laboració de l'empresa Agritec-Enginyers, un cicle de cursos de formació en agroecologia i horticultura dirigits als horts urbans de la ciutat. Amb aquesta activitat, el departament que dirigeix Fernando Navarro reforça la implicació de la ciutadania en els horts comunitaris i posa en valor la producció de proximitat.

La Regidoria de Transició Ecològica de Castelló col·labora per impulsar un hort barrial a San Lorenzo

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha destinat un espai en el barri de San Lorenzo per al desenvolupament d'un hort formatiu i educatiu de dinamització agroecològica i amb perspectiva de gènere. La parcel·la ha sigut cedida a la cooperativa Organic Social Design per impulsar una iniciativa finançada per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Suscribirse a Huertos sociales/ocio