Pasar al contenido principal

Castelló impulsa el desenvolupament d'un mapa solar del terme per a promoure un pla d’autoconsum de fotovoltaiques en els seus edificis

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha contractat un nou servei que s'encarregarà en els pròxims mesos de desenvolupar un Mapa Solar del terme de Castelló que informe del potencial de les cobertes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i accelerar l'autoconsum en els edificis de la ciutat. El projecte contempla el impuls d'un Pla Municipal d'Autoconsum i espentar per a la posada en marxa de comunitats energètiques locals, figura que permet consums compartits al voltant d'instal·lacions de fotovoltaiques a pimes i habitatges.

La Pobla de Vallbona comptarà a finals d’any amb una comunitat energètica renovable, Constant Energia

La Pobla de Vallbona comptarà a finals d’any amb una comunitat energètica renovable, Constant Energia, promoguda per l'ajuntament de la localitat en col·laboració amb la cooperativa agrícola “La Constància”, amb seu a a aquesta localitat del Camp de Túria. La iniciativa contempla inicialment dues instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum col·lectiu amb una potència de 108 i 110 kWh. Amb una producció anual de 330.000 kWh, s'estima que la instal·lació arribe a cobrir entre el 30 i el 40% de les necessitats energètiques de 150 famílies.

Alcàsser aposta per la sostenibilitat i tindrà prompte una comunitat energètica

Alcàsser tindrà pròximament una comunitat energètica, gràcies a l'impuls de l'Ajuntament de la localitat, que ha aconseguit una subvenció de l'IVACE de 32.000 euros per a una instal·lació de plaques fotovoltaiques en el Centre Cultural, una projecte que tindrà un cost total de 47.900 euros.

Aquesta iniciativa contribuirà a disminuir la despesa en electricitat d'edificis municipals, millorarà l'eficiència energètica i reduirà la petjada de carboni per al municipi.

La Diputació de València posarà en marxa un pla d'acció per a reduir el consum energètic en les seues instal·lacions

La Diputació de València posarà en marxa un pla d'estalvi energètic que, en l'actual context de crisi global, pretén reduir en un 15% el consum d'energia elèctrica en els centres dependents de la corporació. El ple de setembre donarà llum verda a este pla d'acció elaborat pel servei de Projectes Tècnics, en resposta a les mesures recomanades per la Comissió Europea per a propiciar l'estalvi i l'eficiència energètica.

Rafa Climent: “Hem sol·licitat al Ministeri de Transició Ecològica l'ampliació en 50 milions d'euros del pressupost per a impulsar l'autoconsum elèctric”

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent ha destacat este dilluns en l'obertura de la jornada 'Marc Europeu sobre clima i energia per a 2030: el desplegament de l'energia fotovoltaica en la Comunitat Valenciana', que l'autoconsum mitjançant energia solar fotovoltaica “s'erigeix sens dubte com a pilar fonamental en la transició cap a un sistema de generació distribuïda basat en fonts d'energies netes, renovables i autòctones.

Sapiens Energía y Tranesol participan en la jornada “Retos energéticos y eficiencia en el sector agro”

El presidente de Sapiens Energía, Juan Sacri, participa el próximo martes 13 de septiembre en la jornada “Retos energéticos y eficiencia en el sector agro”, organizada por el Clúster Energía de la Comunitat Valenciana y AVA-ASAJA. En este evento estarán presentes, entre otros, la Consellera de Agricultura Mireia Mollà y el director general de Transición Ecológica, Pedro Fresco.

L’Ajuntament d’Almoines impulsa la creació de la comunitat energètica amb dos instal·laciones en edificis municipals

L’Ajuntament d’Almoines impulsa la creació d’una comunitat energètica en la localitat, amb dos instal·lacions en edificis municipals que contribuiran a disminuir la despesa en electricitat,  milloraran l’eficiència energètica i reduiran la petjada de carboni tant per al consistori com per al veïnat.

Este projecte ha rebut dos subvencions de l’IVACE que co-financiaran les dos noves instal·lacions fotovoltaiques ubicades en la Llar Juvenil i el CEIP El Castell. El cost total del projecte és de 68.582,2 euros, dels quals l’Ajuntament aportarà 24.003,78 euros.

Almassora ofereix al veïnat integrar-se en la primera comunitat energètica per a reduir la seua factura

L'Ajuntament d'Almassora ha programat tres sessions obertes a la ciutadania per a explicar els beneficis d'integrar-se en la primera comunitat energètica. La convocatòria arriba després de la reunió telemàtica mantinguda hui entre el regidor Javier Mollá i l'empresa Sapiens Energia, que ha conclòs amb un calendari per a la constitució d'aquest ens entre setembre i octubre.

Suscribirse a Energías renovables