Pasar al contenido principal

La Fira de la Taronja de Castelló conclou la campanya amb més de 87.000 quilos venuts i reforçant la producció local

La Fira de la Taronja de Castelló ha finalitzat la campanya 2020-2021 amb un total 87.611 quilos de cítrics venuts. El mercat de venda directa ha celebrat la seua onzena edició i reforça el seu suport a l'agricultura local amb vendes a preus justos i dignes.

“El balanç de la Fira de la Taronja ha registrat bons resultats tenint en compte que va començar amb dos mesos de retard per la situació de pandèmia, que ens va obligar a aprovar un decret especial de venda directa que garantira les mesures de prevenció sanitàries. La bona marxa de la Fira demostra que cada vegada hi ha més preocupació de la ciutadania per un consum de proximitat i de qualitat, que genera riquesa en el territori i salut”, subratlla el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ressalta que per primera vegada s'ha organitzat sota el paraigua d'una ordenació que “permet el seguiment de la traçabilitat del producte que es ven”.

El mercat de venda directa s'ha portat a terme en l'actual campanya cítricola amb el lema “Cuidem l’agricultura” durant 16 diumenges des del mes de desembre passat fins al mes d'abril en les places Fadrell i Na Violant, seguint les mesures de seguretat i sanitàries.

De mitjana cada cap de setmana han participat una vintena de citricultores i citricultors de Castelló, que han aconseguit vendre la seua producció a preus dignes (0,78 euros per quilo). Cada diumenge s'han adquirit una mitjana de 5.000 quilos de cítrics, destacant el dia de la seua inauguració (6 de desembre) amb 6.388 quilos, o Cap d'any amb 6.266, sobretot de varietats com ara la clemenules o navelate.

La Fira de la Taronja s'organitza des de fa onze anys com a manera de fer costat a la citricultura de Castelló. “Des de la Regidoria de Transició Ecològica treballem en un Pla de Reactivació Agrària per a ajudar a recuperar el nostre sector primari amb formes de producció agroecològiques i de proximitat. L'agricultura ha de jugar un paper essencial en la recuperació perquè ens garanteix una alimentació saludable, cuida del nostre territori i genera ocupació en el mateix”, culmina Navarro.