Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de més de 233.000 euros a sis emprenedors de l'entorn rural

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta de pagament de 233.611,53€ a sis xicotets promotors instal·lats en els municipis del seu territori. Es tracta de dues inversions de la convocatòria de 2019 i altres quatre de la de 2020 que han sigut aprovades en l'última Junta Directiva celebrada aquesta setmana de forma tant presencial com virtual i que s'ha centrat en promoure iniciatives privades en l'entorn rural.

El Pacte Territorial Plana Alta Nord treballa en la constitució d'un consorci gestor i estudia la creació d'un banc de terres

El Consell Rector del Pacte Territorial per al Desenvolupament Local i l'Ocupació de la Plana Alta Nord, va celebrar ahir una reunió a Benlloc per a avançar en la creació d'un consorci gestor que puga gestionar amb major autonomia els fins del Pacte Territorial. La reunió s'ha centrat en la revisió i el debat dels estatuts proposats per la comissió constituïda per a la seua elaboració.

La Diputació de Castelló impulsa rutes cicloturístiques entre oliveres mil·lenàries de Càlig, Sant Jordi i Traiguera amb el seu suport econòmic a la Taula del Sénia

La Mancomunitat Taula del Sénia ha impulsat durant els últims mesos noves actuacions destinades a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries que comparteixen les províncies de Castelló, Tarragona i Terol, iniciatives que compten amb el suport anual de la Diputació castellonenca a través d'un conveni de col·laboració de més de 22.000 euros.

Més de 30 associacions de Borriol s'organitzen per coordinar accions contra la línia de Molt Alta Tensió

Coordinar esforços contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Aquest ha estat l'objectiu de l'encontre celebrat ahir a Borriol on han participat 27 associacions d'àmbit veïnal, cultural, esportiu i ecologista de la població. La reunió, organitzada per l'associació cultural "La Botalària", ha comptat amb una alta participació del veïnat. Els col·lectius han presentat les seues propostes que tenen en comú l'objectiu d'informar i conscienciar dels efectes nefastos i irreversibles del traçat de la MAT al municipi.

Diputació de Castelló i UJI impulsen un projecte d'investigació internacional per a combatre plagues i malalties en cultius mediterranis amb microorganismes beneficiosos

Desenvolupar eines innovadores basades en l'ús de microorganismes beneficiosos per a protegir els tres cultius més rellevants del Mediterrani: els cítrics, la tomaca i l'olivera. Aquest és l'objectiu del projecte Intomed, impulsat per investigadors d'Espanya, Portugal, França, Grècia, el Marroc i Tunísia, en el qual participa Víctor Flors, professor i investigador del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural de la Universitat Jaume I.

Suscribirse a Castellón