Pasar al contenido principal

El president de la Diputació de Castelló aposta per a Reciplasa pel model de gestió de residus net i verd de la planta d'Algímia d'Alfara que dona servei a l'Alt Palància i la Plana Baixa

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat el seu «orgull» pel fet que la institució forme part del Consorci Pla Zonal de Residus Palància Belcaire C3/V1 que gestiona la Planta de Residus situada en el terme d'Algímia d'Alfara, on es tracten residus procedents de 56 municipis de la Plana Baixa i l'Alt Palància a la província de Castelló, i el Camp de Morvedre a València. Segons ha assenyalat, aquesta planta «és el vaixell almirall, la referència a seguir referent a la gestió de residus, el model que hauríem de ser capaços d'aplicar la província”.

L'Ajuntament de Castelló involucra a més de 40 persones en la jornada de voluntariat a la platja del Serradal pel Dia Marítim Mundial

Més de 40 persones han participat en la jornada de voluntariat ambiental organitzada per la Regidoria de Transició Ecològica aquest cap de setmana a la platja del Serradal el marc del Dia Marítim Mundial. La iniciativa s'ha desenvolupat dins de la campanya Celebrem amb la Natura i ha promogut la recollida d'un quilo de residus i la solta a la mar d'una tortuga.

La Diputación de Castellón atiende la petición de los municipios afectados por el incendio del Palancia y aprobará las ayudas en 2023 para facilitarles la justificación de los gastos

La Diputación de Castellón da ejemplo de apoyo a todos los municipios de la provincia y, en esta ocasión, lo ha demostrado atendiendo una petición que han hecho los propios alcaldes y alcaldesas de los municipios afectados por el incendio del Alto Palancia, como es que las ayudas complementarias que ofrecerá la institución provincial sean aprobadas en el ejercicio 2023, y no en el presente, para facilitar la justificación de los gastos.

José Martí estudia con los alcaldes el contenido de los convenios singulares que la Diputació de Castelló suscribirá con los pueblos afectados por el incendio de Bejís

El presidente de la Diputació de Castelló, José Martí, se ha reunido esta tarde en Teresa con las alcaldesas y los alcaldes de los municipios del Alto Palancia afectados por el incendio que el pasado 15 de agosto se declaró en Bejís, para transmitirles la voluntad de su equipo de gobierno de ayudarles «a asumir los gastos más inmediatos a los que han tenido o tendrán que hacer frente». Es un encuentro que «va en la línea de la declaración institucional aprobada por todos los grupos en el último pleno de la Diputación de apoyar de forma incondicional a estos pueblos».

​​​​​​​Castelló aborda amb el Consell Agrari l'organització del primer mercat agroecològic de venda directa i proximitat

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha compartit aquest dimecres amb els representants del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat l'organització del primer mercat agroecològic de venda directa i de proximitat de la ciutat. Aquesta iniciativa es posarà en marxa a finals d’any i es projecta per a millorar la rendibilitat al sector primari, oferint els seus productes a preus justos i sense intermediaris, propiciar una alimentació de temporada i saludable i reduir la petjada ecològica.

Este divendres conclou el termini per a participar en el I Concurs de Fotografia del Gal Maestrat Plana Alta

Aquest divendres 23 de setembre, a les 24 hores, conclou el termini per a presentar obres i participar en l'I Concurs de Fotografia convocat pel Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. L'objectiu d'aquest certamen és posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló.

El lema d'aquest primer concurs és ‘L'estiu al meu poble’ i està obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no fa falta que siguen residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Nules ja té un conte sobre la seua Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola

Nules ja compta amb el seu primer conte dedicat a un dels esdeveniments més tradicionals que se celebren al municipi i que recentment es va declarar Festa d’Interès Turístic Autonòmic. Es tracta del conte “Com ha canviat la nostra fira” de l'autora Laura M. Pantaleón que es va presentar en la programació emmarcada en la LXXV Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola que ha tingut lloc els dies del 15 al 18 de setembre.

Castelló impulsa el desenvolupament d'un mapa solar del terme per a promoure un pla d’autoconsum de fotovoltaiques en els seus edificis

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha contractat un nou servei que s'encarregarà en els pròxims mesos de desenvolupar un Mapa Solar del terme de Castelló que informe del potencial de les cobertes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i accelerar l'autoconsum en els edificis de la ciutat. El projecte contempla el impuls d'un Pla Municipal d'Autoconsum i espentar per a la posada en marxa de comunitats energètiques locals, figura que permet consums compartits al voltant d'instal·lacions de fotovoltaiques a pimes i habitatges.

Alcalà de Xivert recupera la Fira de la Tomata de Penjar, però no es vendrà producte pel descens de collita a la meitat

Alcalà de Xivert celebrarà els dies 8 i 9 d'octubre una nova edició de la Fira de la Tomata de Penjar, després del parèntesi de 2020 i 2021 motivat per la pandèmia. Els carrers del centre històric i la plaça de l'Església d'Alcalà tornaran a omplir-se de llocs de venda de productes de proximitat i artesanals i, durant tot el cap de setmana, se celebraran actes paral·lels.

Castelló incrementa un 10% la població del corriol a la platja del Serradal a través de la campanya de protecció amb SEO Bird Life

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life han finalitzat el programa de vigilància i sensibilització per a la protecció del sistema dunar de les platges i del període de nidificació del corriol camanegre. Les accions de voluntariat i millora de la conservació han incrementat un 10% la població del corriol en l'últim any, un au que és considerada un bioindicador de la salut del litoral.

Els centres CEDES de la Diputació de Castelló acolliran nous cursos sobre gestió ambiental

La Diputació de Castelló, a través del Servei de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, ha organitzat nous cursos sobre gestió ambiental en els centres CEDES per tal de donar resposta a les necessitats climàtiques de cada municipi de Castelló.

Aquests cursos formen part dels cinc tallers d'ocupació que s'han organitzat en l'interior de la província, amb una subvenció d'1.256.772 euros de LABORA per a la convocatòria 2022 del programa mixt d'ocupació i formació.

Suscribirse a Castellón