Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Castelló involucra a més de 40 persones en la jornada de voluntariat a la platja del Serradal pel Dia Marítim Mundial

Més de 40 persones han participat en la jornada de voluntariat ambiental organitzada per la Regidoria de Transició Ecològica aquest cap de setmana a la platja del Serradal el marc del Dia Marítim Mundial. La iniciativa s'ha desenvolupat dins de la campanya Celebrem amb la Natura i ha promogut la recollida d'un quilo de residus i la solta a la mar d'una tortuga.

L'Ajuntament de València licita de nou l'adquisició de màquines de recompensa per al reciclatge d'envasos

L’Ajuntament de València ha aprovat la licitació del subministrament i instal·lació de màquines compactadores de recollida de botelles, pots i envasos de begudes amb sistema de recompenses. Es tracta, ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, d'una iniciativa de foment del reciclatge que va ser aprovada per la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius Decidim VLC i que es torna a licitar després que quedara desert el primer concurs. 

José Martí estudia con los alcaldes el contenido de los convenios singulares que la Diputació de Castelló suscribirá con los pueblos afectados por el incendio de Bejís

El presidente de la Diputació de Castelló, José Martí, se ha reunido esta tarde en Teresa con las alcaldesas y los alcaldes de los municipios del Alto Palancia afectados por el incendio que el pasado 15 de agosto se declaró en Bejís, para transmitirles la voluntad de su equipo de gobierno de ayudarles «a asumir los gastos más inmediatos a los que han tenido o tendrán que hacer frente». Es un encuentro que «va en la línea de la declaración institucional aprobada por todos los grupos en el último pleno de la Diputación de apoyar de forma incondicional a estos pueblos».

​​​​​​​Castelló aborda amb el Consell Agrari l'organització del primer mercat agroecològic de venda directa i proximitat

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha compartit aquest dimecres amb els representants del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat l'organització del primer mercat agroecològic de venda directa i de proximitat de la ciutat. Aquesta iniciativa es posarà en marxa a finals d’any i es projecta per a millorar la rendibilitat al sector primari, oferint els seus productes a preus justos i sense intermediaris, propiciar una alimentació de temporada i saludable i reduir la petjada ecològica.

València exposa en el fòrum Greencities de Màlaga les fortaleses de la candidatura per a ser Capital Verda Europea en 2024

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo, ha presentat hui la ponència
“València, finalista a Capital Verda Europea 2024”, dins del Fòrum d'Economia Circular de les Jornades Greencities&Moving que se celebra a Màlaga. En este acte, en el qual s'han donat cita representants de desenes de ciutats espanyoles i de la resta del món, Campillo ha defensat “la potència de la candidatura de València, basada en la transformació que ha experimentat la ciutat”.

Més del 95 % de les parcel·les agràries de Sociòpolis a València estan ocupades

De les 213 parcel·les d’horts urbans existents en l’entorn de Sociòpolis, en la Torre, el darrer balanç actualitzat d’ocupació del Consell Agrari de València (CAV) indica que només en queden 10 disponibles. Així ho ha anunciat este dimarts el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon, qui ha destacat la “satisfacció per l’interés mostrat per la ciutadania”.

El chef Eric Gil de Francia gana la World Paella Day Cup 2022

La Marina de València ha acogido hoy las semifinales y final del World Paella Day Cup 2022, una competición en la que 10 chefs de todo el mundo han batallado por alzarse con la deseada copa. Finalmente, ha sido Eric Gil desde Francia quien ha resultado vencedor/a del concurso de paella. En segundo puesto ha quedado Argentina, representada por el cocinero Juani Kittlen y en tercer lugar, Finlandia con Jaani Pasikoski en los fogones paelleros.

Castelló impulsa el desenvolupament d'un mapa solar del terme per a promoure un pla d’autoconsum de fotovoltaiques en els seus edificis

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha contractat un nou servei que s'encarregarà en els pròxims mesos de desenvolupar un Mapa Solar del terme de Castelló que informe del potencial de les cobertes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i accelerar l'autoconsum en els edificis de la ciutat. El projecte contempla el impuls d'un Pla Municipal d'Autoconsum i espentar per a la posada en marxa de comunitats energètiques locals, figura que permet consums compartits al voltant d'instal·lacions de fotovoltaiques a pimes i habitatges.

Alcalà de Xivert recupera la Fira de la Tomata de Penjar, però no es vendrà producte pel descens de collita a la meitat

Alcalà de Xivert celebrarà els dies 8 i 9 d'octubre una nova edició de la Fira de la Tomata de Penjar, després del parèntesi de 2020 i 2021 motivat per la pandèmia. Els carrers del centre històric i la plaça de l'Església d'Alcalà tornaran a omplir-se de llocs de venda de productes de proximitat i artesanals i, durant tot el cap de setmana, se celebraran actes paral·lels.

Castelló incrementa un 10% la població del corriol a la platja del Serradal a través de la campanya de protecció amb SEO Bird Life

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life han finalitzat el programa de vigilància i sensibilització per a la protecció del sistema dunar de les platges i del període de nidificació del corriol camanegre. Les accions de voluntariat i millora de la conservació han incrementat un 10% la població del corriol en l'últim any, un au que és considerada un bioindicador de la salut del litoral.

Suscribirse a Ayuntamientos