Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de València aprova la protecció del panell ceràmic de Nitrat de Noruega com a Bé de Rellevància Local

L’Ajuntament de València ha aprovat la protecció patrimonial del panell ceràmic de Nitrat de Noruega situat en les Tendetes de Mauella, en els Pobles del Nord. Per això, s'ha iniciat la fase d'informació pública, durant un període mínim de 45 dies, dirigida a les Administracions Públiques afectades per la modificació del Catàleg Estructural de Béns i Espais Protegits de Naturalesa Urbana de València per a la inclusió del planell com a Bé de Rellevància Local.

L'Ajuntament de Nules trau a licitació tres casetes del Mercat Municipal per a ampliar l'oferta gastronòmica

L’Ajuntament de Nules vol ampliar l’oferta gastronòmica del Mercat Municipal i ha tret la concessió de tres casetes de l’interior del Mercat Municipal per a desenvolupar diferents activitats comercials, en concret es tracta de les casetes 4, 10 i 11 que a hores d’ara es troben sense activitat.

“Amb aquesta licitació es vol que les casetes que estan buides puguen desenvolupar activitats comercials en les condicions que el plec estableix, de manera que les persones interessades poden presentar ofertes a través de la
Plataforma de Contractació de l’Estat.

La XI Ruta de la Tapa de Nules compta amb 14 locals participants  

Cafetería la Feliz, La Cordobesa, Bar 27 de octubre, Bar Miralles, La Nueva Coloma, Scude Restaurante, Los Arcos, Pollastre al Mercat, La Puerta del Sol, La Caixa Rural, Ca Samu, B&B, la Bodeguita de Macorina, i Guateque són els 14 locals gastronòmics que participen en la XI Ruta de la Tapa, i als quals es pot anar a degustar les tapes i còctels fins diumenge 2 de juny.

Una olivera de Cervera del Maestre guanya el premi al millor exemplar monumental d'Espanya de 2024

Una olivera de Cervera del Maestre ha estat triada per la Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO) com a Millor Olivera Monumental d’Espanya de 2024

L’olivera és de la varietat Farga i està situada a esta localitat del Baixa Maestrat. El seu perímetre de tronc a una altura de 80 centímetres del sòl aconseguix els 695 centímetres, sent un dels majors del municipi. La seua edat aproximada està entre els 1.100 i els 1.200 anys.

Almassora facilita 350 trampes per al control de la mosca de la fruita

L'Ajuntament d'Almassora ja ha començat a facilitar un total de 350 mosquers per a controlar la temuda plaga de la mosca de la fruita (ceratitis capitata). D'una banda, peons municipals seran els encarregats de col·locar 175 trampes en camps del terme municipal, mentre que les 175 restants estan a la disposició dels agricultors, de manera totalment gratuïta, en la Cooperativa Agrícola San José.

La Diputació de Castelló llança una nova línia de subvencions de 200.000 euros dirigida als ajuntaments de la província per a la defensa del territori

La Diputació Provincial de Castelló llança la nova línia de subvencions de 200.000 euros destinada als ajuntaments de la província per a la defensa del territori.

L'ordre del dia de la Junta de Govern que se celebra este dimarts en la institució provincial inclou l'aprovació de les bases de la convocatòria d'ajudes destinades a sufragar despeses d'assessorament i/o legal en el procés d'al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l'exercici 2024.

El Ayuntamiento de València reconoce el emprendimiento en la agricultura, la ganadería y la pesca con tres nuevos premios

La Junta de Gobierno Local del Ayuntamiento de València ha aprobado este viernes, a iniciativa de la Concejalía de Emprendimiento, la convocatoria de los premios “a las prácticas ejemplares” de las personas y entidades emprendedoras en la agricultura, la ganadería y la pesca que se desarrollen en el término municipal de la ciudad. Los galardones cuentan con una dotación económica global de 6.000 euros.

L’Eliana impulsa la creación de una Comunidad Energética

L’Eliana está dando los primeros pasos para impulsar un nuevo modelo energético en el municipio basado en el autoconsumo colectivo, en línea con los ODS y el objetivo estratégico de hacer una gestión sostenible de sus recursos y favorecer la economía circular, definido en su propia Agenda Urbana Local.

Visit València entrega el premi al ‘Menú més verd’ del Festival Cuina Oberta al restaurant Simposi

El Festival València Cuina Oberta 2024, que se celebra a València fins el 21 d'abril, ha premiat, com a ‘Menú més verd’ de l'edició primaveral, el plat de Roger Julian del restaurant Simposi, que ha cuinat pésols llàgrima i crema verda amb aromàtics i galera. Esta recepta ha sigut reconeguda “pel seu compromís amb la sostenibilitat i l'aprofitament total de productes mediterranis de temporada”.

Les pedanies de València participaran en la Capitalitat Verda a través de projectes participatius sostenibles

Les 15 pedanies de la ciutat de València s'implicaran en la Capitalitat Verda Europea 2024 gràcies al programa ‘PedaniesVLC: Participa en Verd’, que comptarà amb un pressupost de 500.000 euros. Des de cadascuna de les alcaldies pedànies es treballa en tres projectes sostenibles vinculats amb els quatre principals eixos de la Capitalitat Verda: mobilitat sostenible i espai públic, horta i alimentació sostenible, Missió Climàtica València 2030 i  infraestructura verda i biodiversitat urbana.

Sagunt avança cap a la sostenibilitat ambiental produint mulching per a protegir els parcs i jardins de la localitat

La Societat Anònima de Gestió (SAG) de l'Ajuntament de Sagunt ha fet un pas avant cap a la sostenibilitat  ambiental produint mulching per a protegir els parcs i jardins de la localitat. Esta tècnica consistix a aplicar les restes triturades de poda sobre la terra a mode de capa. Cada vegada més conscient de la necessitat de preservar el nostre planeta, l'empresa pública aposta per esta tècnica ecològica que oferix nombrosos beneficis, com la retenció d'humitat, el control de males herbes i la regulació de la temperatura del sòl, entre altres.

L'Ajuntament de València reafirma el seu compromís amb la Capitalitat Verda i reclama al Govern la declaració d'Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic

“El reconeixement de València com a Capital Verda Europea és molt més que un guardó, implica un compromís públic i constant de la nostra ciutat en matèria de sostenibilitat. Som conscients que això ens convertix en un model per a altres ciutats europees i, per això, estem totalment bolcats amb este projecte, que no és només de l'Ajuntament, sinó que és un projecte de ciutat”. Paula Llobet, regidora de Turisme i Innovació, ha destacat d'esta
manera el compromís de l'Ajuntament de València amb la Capitalitat Verda Europea.

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt aprova instar la Generalitat que impulse les polítiques públiques de protecció del sector agrari de la Comunitat Valenciana i d'Espanya

La Corporació Municipal va acordar en el ple ordinari del mes d'abril celebrat ahir instar el Consell de la Generalitat a impulsar i reforçar el desplegament de polítiques públiques que protegisquen el sector agrari de la Comunitat Valenciana i d'Espanya. Així mateix, es va aprovar instar la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a
reduir la càrrega administrativa amb la finalitat de simplificar els tràmits burocràtics per a agricultors, ramaders i pescadors.

Burriana celebra des de hui i fins el 21 d'abril les XIV Jornades Gastronòmiques del Polp

En la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del Polp de Burriana participen enguany 14 restaurants de la ciutat que elaboraran diferents receptes introduint el polp com a element protagonista i que es podran degustar des de hui 5 d'abril fins al pròxim 21 d'abril. Els restaurants participants són Al Natural, Flamingo Coffee, Polifuncional de la Serratella, Club Nàutic, Bombora´s Gastro Arrocería, L'Arenal, Les Dunes, Coppelia Bonica, Nonna’s, Pulpería El Tarròs, Pizzeria Pinocchio, Salva Wings, Savarín i Nautilus.

Suscribirse a Ayuntamientos