Pasar al contenido principal

El Perelló premia a Cristóbal Aguado i al paper de l'agricultura com a part fonamental d'una oferta turística de qualitat

El Perelló va celebrar ahir 26 de maig la seua I Gala de la Tomaca, un esdeveniment emmarcat en la intensa programació que envolta la celebració de la IX Fira de la Tomaca que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juny.

La Gala ha volgut reconéixer la labor de persones, empreses i entitats que, des de diferents àmbits, contribueixen a la promoció turística del municipi i de la Comunitat Valenciana i a la qualitat dels seus productes com la tomaca del Perelló, la millor del món.

Així, s'ha reconegut al president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, per la seua defensa del sector, l'activitat econòmica més rellevant del Perelló. Un premi que permet reconéixer el paper del sector agrari com a part fonamental en la construcció d'una oferta turística de qualitat i en l'increment de la riquesa, l'ocupació i la qualitat de vida de la comunitat.

En eixe sentit, també han rebut un premi en la Gala Vicente Villegas, ex president de la Cooperativa del Perelló, Unipro, pel seu impuls i dedicació, José Ballester i Esteve Martínez, agricultors en actiu, en representació de dues de les famílies del municipi amb major arrelament i que més han contribuït a la reputació de qualitat del producte del Perelló, i Josefa Marco, una dona dedicada tota una vida a la seua família i a l'agricultura i, al costat del seu marit Miguel Nicola, artífex en els anys 90 del negoci del planter que en l'actualitat es coneix com Plantes Taches.

La Societat Gastronòmica Artesans de l'Arròs de Cullera també ha rebut un guardó per la promoció del producte tradicional vinculant-la amb una oferta turística de qualitat.

Fira de la Tomaca

La de 2022 és la novena edició de la Fira de la Tomaca i comptarà amb més de 60 expositors i més de 70 estands distribuïts en el recinte de la Fira que ocuparà la Via Sucronense, Carrer de les Escoles, Carrer del Baró de Ruaia i Carrer de Narcís Monturiol.

Amb l'objectiu de fer un salt qualitatiu a la Fira Gastronòmica, com a novetat enguany, tots els expositors provenen del sector gastronòmic i agroalimentari de l'àmbit de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya, entre els quals destaquen, a més dels comerços locals, Embotits de Salamanca Beher, Anxoves de Santoña, Olis Promesa, Xoriguer, Cellers Xaló i els Consells Reguladors D.O. Arròs de València i Xufa de València, entre altres.

La fira s'inaugurarà el divendres 3 de juny a les 19 hores. Romandrà oberta fins a les 23 hores. El dissabte 4 de juny i el diumenge 5 de juny, l'horari serà de 10 a 15 hores i de 17 a 23 hores.

A més, comptarà amb una zona d'activitats infantils i juvenils situada al carrer Castelló, amb jocs populars valencians tant dissabte com diumenge al matí, un rocòdrom i activitats d'aventura, així com un scape room mòbil.