Pasar al contenido principal

Castelló organitza una ruta ciclista en la Marjaleria per a realçar la seua riquesa ambiental i la seua importància ecosistèmica

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest diumenge 12 de setembre una ruta ciclista en els camins de la Marjaleria per a realçar la riquesa ambiental i implicar la ciutadania en la importància ecosistèmica i la conservació del pulmó verd de la ciutat. Celebra el Dia Mundial per la preservació de la capa d’ozó i coincideix en la commemoració del 770 aniversari de la fundació de Castelló.

“Des de la Regidoria tenim el compromís en aquesta legislatura de reverdir i frenar la degradació de la Marjaleria i impulsar una gestió sociocològica. Dins de la campanya d'educació ambiental de Celebrem amb la Natura hem programat un itinerari ciclista per a explicar els valors del paisatge de l'aiguamoll i les zones que preveiem recuperar amb el projecte de Rutes de l'Aigua”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La ruta en la Marjaleria de Celebrem amb la Natura es durà a terme, en col·laboració amb l'empresa Itinerantur, per a commemorar el Dia Mundial per la preservació de la capa d'ozó, de manera que projectarà un doble objectiu: explicar la importància de la conservació ambiental per a reduir les emissions contaminants, i en segon lloc, potenciar l'ús de la bicicleta.

 

 

Així, Celebrem amb la Natura treballarà per a donar a conéixer el patrimoni de la Marjaleria i els beneficis de la mobilitat sostenible. L'organització realitzarà parades explicatives en enclavaments singulars i especials del paisatge.

L'activitat es desenvoluparà el diumenge 12 des de les 09.30 des de l’Auditori fins a les 13.30 hores. Les persones interessades poden inscriure's en info@itinerantur.com o a través del telèfon 611496058.

Celebrem amb la Natura és una campanya anual que organitza la Regidoria de Transició Ecològica amb tallers, rutes de senderisme o ciclistes per a conscienciar sobre l'entorn natural de la ciutat, reforçar la seua conservació i la lluita contra el canvi climàtic.