Pasar al contenido principal

Canet lo Roig reivindica les seues oliveres mil·lenàries amb un cicle de rutes guiades i gratuïtes que comencen a l'abril

L'Ajuntament de Canet lo Roig ha programat un interessant calendari de rutes per a conéixer el major patrimoni natural que té la localitat: les seues oliveres mil·lenàries. “Canet és el municipi que atresora un major nombre d'oliveres mil·lenàries de tota la Comunitat Valenciana”, explica l'alcaldessa de la localitat, qui subratlla que en l'actualitat “en el nostre terme comptem amb mes de 1.300 exemplars, inclòs el protagonista de la pel·lícula ‘El Olivo’ que va dirigir Iciar Bollain, i que segons els estudis va ser plantat l'any 527”, explica l'alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés, qui puntualitza que aquesta iniciativa es va posar en marxa l'any 2012 i que sempre “ha comptat amb una gran acceptació popular”.

Es tracta d'un cicle de visites guiades, completament gratuïtes, que començarà el 9 d'abril amb la ruta ‘La biodiversitat en l'ecosistema de les oliveres mil·lenàries’, la segona tindrà lloc el 30 d'abril i portarà per títol ‘Ruta gastrocultural pel barri antic’. El 12 de juny es desenvoluparà la ruta ‘Oliveres i fonts mil·lenàries’ que inclourà un tast d'olis locals; i al juliol tindran lloc dues visites: ‘Les oliveres i les constel·lacions’ i ‘La música de les oliveres mil·lenàries’ que se celebraran, respectivament, els dies 2 i 23. El 26 d'agost es desenvoluparà una segona edició de la ruta ‘Les oliveres i les constel·lacions’. I el cicle finalitzarà en 10 de setembre amb la segona edició de la ‘Ruta històrica gastrocultural pel barri antic’.

“L'objectiu d'aquesta iniciativa és reivindicar la grandesa i la importància de les nostres oliveres mil·lenàries i que tot tipus de persones puguen no sols apreciar la bellesa i la grandesa d'aquests arbres, testimonis muts de l'evolució de la nostra societat, sinó també la importància que té per al nostre poble i, sobretot, que comprenguen la necessitat de cuidar i conservar el seu entorn perquè continuen complint molts anys més”, explica l'alcaldessa, qui subratlla que les inscripcions per a realitzar algunes d'aquestes rutes s'han de realitzar a través de la pàgina web:
www.experienciascanetloroig.com