Pasar al contenido principal

Les Coves de Vinromà acull demà diumenge una manifestació pel futur del món rural

Més d'una desena d'entitats en defensa del territori han confirmat la seua assistència a la manifestació de demà diumenge a les 11 hores a les Coves de Vinromà (Plana Alta) i que s'emmarca en una campanya de mobilitzacions per tot el territori valencià.

 

**

 

L'associació Nostra Terra, convocant de la manifestació junt amb la Coordinadora Valenciana per una Ubicació Racional de les Energies Renovables, ja ultima els preparatius de la que esperen que siga una de les mobilitzacions més multitudinàries dels darrers anys als pobles de l'interior de Castelló.

De fet, s'esperen centenars de persones tant de les Coves com dels pobles del voltant, però a més ja han confirmat la seua assistència una desena d'entitats en defensa del territori, provinents de tota la Comunitat Valenciana.

La concentració s'ha previst a l'entrada sud del poble, per anar en una marxa fins la plaça Espanya, on es duran a terme les lectures dels manifests. Des de Nostra Terra defineixen la manifestació com “una forma lúdica però contundent de visibilitzar l'abandó del món rural per part dels polítics i institucions governants, ja que anteposen la urgència al seny”, en referència a la proliferació de macroplantes d'energies renovables que tiren endavant sense planificacions ni estudis ni valoracions racionals.

La manifestació de demà a les Coves s'emmarca en la campanya d'accions per visibilitzar la manca de protecció del món rural front a aquests macroprojectes. El passat 20 de gener la ciutat de València va ser escenari d'una manifestació que, amb el lema “Renovables sí, però no a qualsevol preu” va aglutinar centenars de ciutadans i agrupacions. La següent parada, la de les Coves, no és la última, ja que hi ha convocada una altra mobilització pel proper 4 de març a Monòver (Vinalopó) en protesta per una macroplanta fotovoltaica projectada a aquest municipi. I ja al mes de març, el dia 25 les mobilitzacions es traslladaran a Cinctorres, on hi ha prevista una altra manifestació de la plataforma No a la MAT també junt amb la coordinadora.


Entitats que han confirmat la seua assistència: 
1.- Nostra Terra
2.- ALSA 
3. ARBA Alto Palancia 
4. Plataforma NO a la MAT Comarques Nord
5. Coordinadora No A LA MAT (Camp de Turia/Alto Palancia)
6. Montesa Territori Viu
7. Aire Limpio La Hoya de Buñol-Chiva
8. Intersindical Valenciana
9. Perifèries
10. El Futur és Avui