Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló i la Unió de Consumidors aborden la implantació d'un servei d'atenció als consumidors en els xicotets pobles d'interior

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han abordat amb el secretari general de la Unió de Consumidors de Castelló, Juan Carlos Insa, la possibilitat d'entaular una col·laboració que permeta la prestació del servei d'atenció a les consumidores i els consumidors en els xicotets pobles d'interior.

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de més de 344.000 € per a l'expansió de nou empreses

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar 344.303,72€ a nou empreses, emprenedores i emprenedors que han impulsat inversions per a generar noves oportunitats econòmiques i d'ocupació en alguns dels 24 municipis que ho integren. Entre els projectes es troba una fleca, diverses cases rurals, una empresa d'organització d'esdeveniments, una clínica de fisioteràpia, un safareig de cotxes i també la instal·lació d'una caldera de biomassa.

El programa Impuls Rural de la Diputació i l'UJI facilita que 16 alumnes realitzen les seues pràctiques de carrera en xicotets pobles d'interior

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat provincial de Desenvolupament Rural i Acció contra la Despoblació, Santi Pérez, han visitat les localitats d'Almedíjar i Caudiel en l'Alt Palància, per a conéixer in situ els treballs que han desenvolupat en aquests ajuntaments els dos alumnes de la Universitat Jaume I (UJI) becats amb programa el Impuls Rural: Laura Lorenzo, estudiant de Publicitat i Relacions Públiques, a Almedíjar, i Erik Tamazlykar, estudiant de Dret, a Caudiel.

El Gobierno creará un centro de innovación rural en la provincia de Castellón para hacer frente a la despoblación

El equipo de gobierno de la Diputación de Castellón llevará al pleno del próximo 21 de diciembre la aprobación de la propuesta de convenio de colaboración con el que el Gobierno de España prevé invertir 600.000 euros en la creación de un HUB de Innovación Rural en la provincia de Castellón, un centro neurálgico de emprendimiento orientado al impulso de políticas que proporcionen respuestas frente a la despoblación.

Los 360 carteros y carteras rurales de la Comunitat Valenciana llevarán los servicios de las oficinas de Correos hasta la puerta de casa

Desde hoy todos los carteros y carteras rurales de Correos ofrecerán a domicilio muchos de los servicios que hasta ahora solo se prestaban en las oficinas o en la tienda online de la compañía, una vez finalizado el despliegue de los dispositivos electrónicos portátiles (PDAs) con estas nuevas funcionalidades entre los 6.011 profesionales de reparto rurales, con los que cuenta Correos en toda España, y entre ellos 360 en esas zonas de la Comunitat Valenciana.

La Diputación y la Fundación Valenciana de Estudios Avanzados celebrarán el viernes en Sueras la jornada ‘Castellón ante el reto demográfico’

La Diputación de Castellón y la Fundación Valenciana de Estudios Avanzados celebrarán este próximo viernes día 5 de noviembre en Sueras la jornada ‘Castellón ante el reto demográfico’, con la que se pretende visibilizar que “el interior de la provincia de Castellón es el escenario ideal para el impulso de proyectos de diversa índole con capacidad para fijar población al territorio al generar actividad económica y puestos de trabajo”.

La Diputació de Castelló i l’UJI avaluen l’inici dels programes ‘Talent Rural’ i 'Impuls Rural'

Els diputats de Desenvolupament Rural i Promoció Econòmica, Santi Pérez i Pau Ferrando, han mantingut una reunió amb la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez, per a fer seguiment i avaluar el desenvolupament dels programes formatius ‘Talent Rural’ i ‘Impuls Rural’, coorganitzats ambdós per la Diputació Provincial i l’UJI.

L'Ajuntament de Sant Jordi promociona el seu patrimoni este dissabte amb unes jornades europees

L'Ajuntament de Sant Jordi ha organitzat una jornada de promoció del patrimoni natural i material del poble este dissabte que ve 23 d'octubre. Aprofitant la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2021, ha convocat, amb la col·laboració de la Mancomunitat Taula del Sénia, un recorregut pel terme municipal per a conéixer tant les oliveres mil·lenàries, així com les construccions de la pedra en sec, tan tradicionals al poble com en la resta de la comarca.

El GAL Maestrat Plana Alta treballa contra la despoblació amb dos projectes pilot a Cabanes i Canet lo Roig

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta treballa contra la despoblació de l'interior de la província en participar en dos nous projectes pilot a Cabanes i Canet lo Roig. Entre les pròximes mesures està l'estudi d'habitatge disponible a Cabanes, tant en lloguer com en venda, per a descobrir quines mancances existeixen i quines oportunitats es poden treballar per a atraure joves que vulguen viure en pobles amb igualtat de condicions i oportunitats que a les ciutats, tant socials com culturals i empresarials.

Correos instalará 142 cajeros automáticos más en localidades de zonas rurales de la Comunitat Valenciana

Correos instalará 142 cajeros automáticos en oficinas de la Comunitat Valenciana: 56 en la provincia de Alicante, 17 en la de Castellón y los 69 restantes en la de Valencia. 

En toda España la cifra de nuevos cajeros automáticos será de 1500: 1.200 se ubicarán en diferentes oficinas de Correos de todo el territorio nacional y los 300 restantes se instalarán en  localidades de entre 500 y 3.000 habitantes de zonas rurales que no cuentan con oficina bancaria o van a quedarse sin ella en los próximos meses.

Suscribirse a Desarrollo rural