Pasar al contenido principal

Les Alqueries es converteix en l'el primer municipi castellonenc que solta predadors per a lluitar contra el Cotonet de Sud-àfrica

L'Ajuntament de les Alqueries ha dut a terme una solta de 20.000 individus de predadors Cryptolaemus montrouzieri en algunes zones hortofrutícoles de la localitat per a lluitar contra la plaga del ‘cotonet’. Les Alqueries és el primer consistori de la província a fer una compra pública per a fer front a la plaga.

El regidor d'Agricultura de la localitat, Ramón Ros, ha explicat que “des de LA UNIÓ de Llauradors ens van proposar dur a terme aquesta acció per a lluitar contra aquesta plaga que està afectant de manera tan directa i lamentable als nostres agricultors. Des de la regidoria que encapçale ho vam veure molt adequat des del primer moment i per això ens vam posar a treballar per a poder fer-ho una realitat i ho consensuem amb les diferents organitzacions que conformen el Consell Agrari Local”.

Cal recordar que al citat Consell Agrari de les Alqueries estan les cooperatives Cocalni, Agroal i Agrícola Sant Jaume, un representant de tots els grups polítics de l'Ajuntament, els sindicats Asaja Alqueries i LA UNIÓ de Llauradors i la Comunitat de Regants de Vila-real. Durant els pròxims dies, personal municipal durà a terme la solta d'aquest predador natural del ‘cotonet’ entre la carretera general i la ratlla de Borriana i entre el riu Sec fins al barranc de la Ratlla de Nules, que segons els tècnics de les diferents cooperatives locals són les zones que més afectació de la plaga afronten.

Ros, qui ha estat amb l'alcaldessa de la localitat, Esther Lara, i el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris, revisant els primers treballs duts a terme, conclou dient que “sabem que per a aquesta campanya no serà efectiva, però es tracta d'una acció pensada per a millorar el futur i tractar de controlar aquesta plaga en el menor temps possible. A més, es tracta d'una aposta decidida pel control biològic, ja que pensem que el futur de l'agricultura en general i de la citricultura en particular passa per fer cada vegada millor ús d'aquestes tècniques que no són agressives amb el medi ambient”.