Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Castelló cedeix l'hort de Sant Lorenzo per a impulsar un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador i educatiu

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous un conveni de cessió de l'hort urbà del barri de Sant Lorenzo a l’Associació Terra i Dona per al desenvolupament durant quatre anys d'un projecte agrosocial de caràcter ecològic, integrador, educatiu i terapèutic. Està dirigit a col·lectius amb diversitat funcional, persones majors i centres educatius.

“L’Associació Terra i Dona oferirà en aquest espai municipal de Sant Lorenzo una proposta multifuncional i sostenible que ensenyarà bones pràctiques ambientals i agroecològiques en el cultiu i generarà espais de convivència i participació ciutadana per a avançar cap a un model de ciutat més sostenible i cuidadora”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

"L'Ajuntament de Castelló dóna suport a projectes com l'arosocial que es vol desenvolupar en una parcel·la municipal, per això cedim l'espai durant els pròxims quatre anys per a fomentar així el desenvolupament d'activitats de caràcter social, educatiu i terapèutic", ha explicat la regidora de Patrimoni, Pilar Escuder. "Es tracta d'una parcel·la de més de 1.700 metres quadrats en la qual es fomentarà la integració social i la convivència entre diferents col·lectius socials", ha apuntat Escuder.

El projecte contempla un programa de quatre anys: En el primer planteja una millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a través de l'aprenentatge de l'agricultura ecològica en els seus programes de teràpia ocupacional. En el segon any s'amplia a persones majors per a afavorir un envelliment actiu, i en el tercer i quart es convidarà a centres educatius d'Infantil i Primària i Secundària i Batxiller respectivament a fi de conscienciar en hàbits saludables amb productes de temporada i de proximitat.

L'hort tindrà característiques ecològiques, didàctiques, terapèutiques i integradores. D'una banda, treballarà amb varietats tradicionals locals i recollirà cinc ambients diferenciats (seto vegetal, parcel·les de cultius, taules, hivernacle i compostera). I per un altre, promourà processos d'aprenentatge educatius per a fomentar el respecte ambiental; generarà espais terapèutics i incidirà en la integració social creant noves oportunitats a les persones participants.

Anteriorment, en l'hort de Sant Lorenzo es va dur a terme una iniciativa formativa i educativa de dinamització agroecològica i amb perspectiva de gènere.