Pasar al contenido principal

La Policia Local de Burriana inicia la vigilància en la campanya de recol·lecció de cítrics

Un any més, i coincidint amb l'inici de la recol·lecció de la taronja, la Policia Local de Burriana ha iniciat la campanya de vigilància de recol·lecció citrícola en els camps agrícoles del terme municipal. Les tasques de vigilància dutes a terme per agents del cos de seguretat, en coordinació amb la Guarderia Rural, sobre les tasques de recol·lecció, transport i venda de cítrics, tenen un doble objectiu verificar el compliment de les diferents normes que regulen l'exercici d'estes activitats, i la prevenció de furts de cítrics.

S'estan realitzant controls periòdics en diferents camins rurals del terme municipal de Burriana per a supervisar el pas de camions, furgonetes i vehicles susceptibles de transportar cítrics, amb la finalitat d'assegurar la correcta traçabilitat de la càrrega transportada i previndre furts en les plantacions. A més d'implicar en estos controls al Grup de Seguretat i Resposta a les Emergencies, es destinaran efectius de l'àrea de policia de proximitat, Prevenpol, que milloren les eines a la disposició dels agents per a desenvolupar la seua labor amb major seguretat.


També es farà us en esta campanya d’altres sistemes ja implantats en anys anteriors com els últims avanços tecnològics en els vols de dron per a realitzar vigilàncies sobre la zona, i el document d'acompanyament i traçabilitat agrícola DATA, que acredita la procedència de la mercaderia transportada i la seua destinació amb la finalitat d'evitar situacions d'aprofitament il·lícit. Cal recordar que l'expedició d'este document és a càrrec de l'agricultor o de l'empresa agrícola.

“La nostra agricultura és tradició, identitat i un pilar econòmic per a moltes famílies de Burriana que hem de protegir davant els robatoris que pateixen en el camp i posen el risc el manteniment dels agricultors”, ha valorat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz.