Pasar al contenido principal

El Gal Maestrat Plana Alta convoca el seu I Concurs de Fotografia per a promocionar els atractius del territori rural

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha convocat la primera edició d'un Concurs de Fotografia amb l'objectiu de posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló. El lema d'aquest primer concurs és ‘L'estiu al meu poble’ i està obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no fa falta que siguen residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha explicat que “l'objectiu d'aquest concurs és recopilar les imatges més boniques que visibilitzen la realitat dels nostres pobles, especialment durant l'època estival, quan estan més poblats i vius que mai. Volem transmetre il·lusió pel futur, autenticitat en la manera de viure dels nostres pobles, la seua bellesa paisatgística i, tot això, des dels més diversos punts de vista d'acord amb la creativitat de l'autor o l'autora”.

Així, les fotografies que presenten a aquest concurs poden ser de paisatges bonics, escenes costumistes del dia a dia al poble, imatges curioses o atractives, en els quals l'element protagonista siga el territori rural dels municipis que engloba el GAL Maestrat Plana Alta.

L'àmbit territorial de les fotografies queda perquè delimitat als 24 municipis pertanyents al GAL Maestrat Plana Alta. A més, les fotografies hauran de ser originals, inèdites i no haver sigut premiades en altres concursos fotogràfics ni estar pendents de resolució en cap altre. No s'acceptaran fotomuntatges, encara que sí que està permesa l'edició digital amb correccions de color, lluminositat, etc. En cas de dubtes, el jurat podrà sol·licitar a l'autor l'arxiu original per a la seua comprovació.

Podran participar persones majors de 18 anys i residents a Espanya, amb l'excepció dels membres del jurat i els seus familiars directes. Cada participant podrà concursar amb un màxim de 3 obres, sent aquestes originals.

Els participants es responsabilitzen totalment de ser els únics autors, que no existisquen drets a tercers, així com de tota reclamació per drets d'imatge sobre les obres presentades al concurs. A més, les obres participants podran ser utilitzades per a la realització de comunicacions del Grup d'Acció Local Leader.

Les fotos es publicaran amb l'etiqueta #lestiualmeupoble

Les fotos es compartiran en Instagram etiquetant al Grup d'Acció Local (@galmaestratplanaalta) i amb l'etiqueta #lestiualmeupoble, posant-li títol a la imatge i indicant el municipi en el qual s'ha pres la fotografia. L'autor o autora el compartirà amb un post i amb una storie en el seu perfil etiquetant al GAL. D'aqueixa manera, el GAL podrà compartir les imatges en la seua storie.

Les fotografies hauran de tindre un format JPEG i amb una grandària mínima de 1500 × 2300 píxels, un pes màxim de l'arxiu de 10 Mb amb almenys 200 píxels per polzada (p.p.p.) de resolució.

El termini per a presentar les obres estarà obert fins a les 24:00 hores del divendres 23 de setembre de 2022, últim dia de l'estiu 2022. No s'admetran obres presentades amb posterioritat a aquesta data.

Es concedirà un primer premi dotat de 500 euros, un segon premi de 200 euros i un tercer premi de 100 euros. La data en la qual es farà efectiu el premi serà concretada per l'organització.

La decisió del jurat es produirà a partir del divendres 7 d'octubre i es farà públic abans de la celebració del Dia Mundial de l'Orgull Rural, el 16 de novembre, amb l'objectiu de fer difusió màxima de les obres participants fins a aqueixa data.

Es valoraran originalitat, qualitat i adequació al tema del concurs

L'elecció de les obres premiades es farà per valoració dels membres d'un jurat que es constituirà a aquest efecte: aquest seleccionarà un màxim de 30 obres finalistes, de les quals triarà les fotos premiades. Amb les fotos finalistes, el GAL podrà fer una exposició o difusió de les mateixes a través dels seus canals de Xarxes Socials, així com amb la resta de les obres participants. El jurat estarà format per membres de la Junta Directiva del Grup d'Acció Local i d'una representació d'artistes del territori.

Els criteris de valoració del jurat seran tres: originalitat de les fotografies; qualitat artística i tècnica de les fotografies; i adequació al tema de la categoria

Un Grup d'Acció Local amb 24 municipis i 17 entitats

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l'objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d'ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d'en Doménec, Traiguera, Vall d'Alba, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea i Xert); i altres 17 entitats: La Unió de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, Associació d´empresaris i comerciants l'Arc Romà de Cabanes-La Ribera) i Connecta Natura.

Vertebrar un desenvolupament rural consensuat entre tots

És important destacar que entre les funcions del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420, està la de servir de fòrum de debat i cerca de consens per a les qüestions relatives al desenvolupament rural del territori; accedir i gestionar programes i iniciatives tant públics com privats, promoguts per les diferents Administracions o per qualsevol altra entitat, encaminats al desenvolupament rural; sensibilitzar a les diverses Administracions Públiques i altres agents socioeconòmics representatius del territori, sobre les potencialitats de desenvolupament d'aquest territori rural; promoure, dinamitzar i racionalitzar el desenvolupament integrar rural del territori; afavorir la dinamització social i cooperació institucional per al desenvolupament del territori; informar la població local i afavorir l'impuls per part de la mateixa a participar en projectes de desenvolupament rural; contribuir a la conservació i foment del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca i servir a les entitats associades de centre receptor i distribuïdor de tota la informació relativa al camp del desenvolupament rural.