Pasar al contenido principal

Correos y la Generalitat Valenciana firman un protocolo para acercar la administración y los servicios a la ciudadanía y al medio rural

El presidente de Correos, Juan Manuel Serrano y el presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han firmado hoy un protocolo general de colaboración entre la empresa pública y el Ejecutivo regional para desarrollar actividades conjuntas que contribuyan a acercar la administración autonómica a la ciudadanía, así como para crear oportunidades de empleo y mejorar la calidad de vida de las personas en el medio rural de la Comunitat Valenciana.

El termini per a sol·licitar beques del GAL Maestrat Plana Alta i l'UJI per a millorar l'entorn rural conclou el 24 de gener

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i la Universitat Jaume I mantindran oberta fins el 24 de gener la convocatòria de les beques perquè l'alumnat que finalitza els seus estudis universitaris oriente els seus Treballs de Final de Grau en la generació d'oportunitats en els municipis integrats en el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta. Una vegada finalitzat aquest termini, totes dues institucions realitzaran una selecció dels mateixos per a concedir les ajudes als treballs que consideren més útils per al futur dels municipis que integren el GAL Maestrat Plana Alta.

Correos ya tiene en funcionamiento sus nuevos cajeros automáticos en Catadau y Llanera de Ranes

Correos ya ha puesto en funcionamiento sus cajeros automáticos en las oficinas auxiliares de Catadau y Llanera de Ranes, la primera situada en la Avenida Alfarp, 12 y la segunda en la Avenida Antic Regne de València, 4. La selección de esta ubicación se realizó el pasado año en colaboración con la Secretaría General para el Reto Demográfico, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, que ayudó a identificar pequeñas poblaciones que no cuentan con oficina bancaria o van a quedarse sin ella en los próximos meses.

La Diputació de Castelló i l'UJI premien a estudiants dels programes ‘Impuls Rural’ i ‘Talent Rural’ pel seu esforç i treball

Continuant amb la seua aposta pel foment de l'entorn rural, la Universitat Jaume I (UJI) i la Diputació de Castelló han organitzat un acte de clausura per a premiar l'esforç i l'aprenentatge d'estudiants participants en els programes ‘Talent Rural i ‘Impuls Rural’, als quals s'han entregat diplomes acreditatius de la seua participació. A aquest acte han acudit el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando i la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de l'UJI, Inmaculada Rodríguez.

Economia Circular de l'Oliva ensenya a 22 ramaders com alimentar al seu bestiar amb la sansa

L'agrupació Economia Circular de l'Oliva ha organitzat una jornada aquesta setmana en la qual ha ensenyat a 22 ramaders de les províncies de Castelló i València a aprofitar la sansa i els subproductes de l'oliva per a alimentar al seu bestiar. Experts de diferents camps els han mostrat exemples pràctics per a aprofitar les restes de l'oliva a l'hora de fer més rendibles les seues explotacions agràries durant el taller ‘Maneig de subproductes en l'alimentació de remugants: Com formular i manejar racions amb la sansa’.

José Martí reivindica la aprobación urgente del estatuto de pueblos de interior y que se aplique una discriminación fiscal y administrativa positiva para estos municipios

El presidente de la Diputación y alcalde de Sueras, José Martí, considera imprescindible y urgente la aprobación del estatuto de municipios de pueblos de interior, que debe ir acompañada de una doble discriminación positiva para los pequeños pueblos de interior: fiscal y administrativa. Así lo ha manifestado en la inauguración de la jornada ‘Castellón frente al reto demográfico’ que se celebra hoy en Sueras, organizada por la propia Diputación y la Fundación Valenciana de Estudios Avanzados.

Un total de 47 emprenedors i empresaris del Maestrat i la Plana Alta han sol·licitat enguany les Ajudes Leader

Fins a 47 emprenedors i empresaris han presentat la seua sol·licitud al Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta per a accedir a les Ajudes Leader amb l'objectiu posar en marxa o ampliar els seus negocis. La resposta per part de les dones i homes que volen impulsar els seus negocis en algun dels 24 municipis que ho integren ha sigut tan positiva que les sol·licituds d'ajuda superen ja els 2,1 milions d'euros i la inversió total ja quantificada en les sol·licituds, en aquests moments, frega els tres milions d'euros.

El conseller Rafael Climent visita la Cooperativa de Viver y Mas de Noguera de la mano de Concoval

El conseller de Economía, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Rafael Climent, ha visitado hoy las instalaciones de la Cooperativa de Viver y de Mas de Noguera (Caudiel). El conseller ha estado acompañado por la directora general de Emprendimiento y Cooperativismo, Teresa García y la directora general de la Agenda Valenciana Antidespoblamiento-AVANT, Jeannette Segarra; y, por parte de la Confederació de Cooperatives-Concoval, han estado presentes, el presidente, Emili Villaescusa; los vicepresidentes, Cirilo Arnandis y Emilio Sampedro; y la directora, Nardi Alba.

Vida Vertical i Somnia reben el premi al emprenedurisme del Reset Weekend Sostenible de la Diputació de Castelló

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha rebut als guanyadors del Reset Weekend Sostenible, Uwe Höring i Romary Vaamonde, creadors de Vida Vertical, i a Maite i Paloma Bellés, de Somnia.

“Es tracta de dues idees de negoci de molta qualitat i que, cada una amb un objectiu diferent, s’adapten a aquelles necessitats que buscàvem en aquesta edició del Reset Weekend Sostenible, socials, econòmiques i ambientals”, ha explicat Ferrando.

La Diputació de Castelló premia i impulsa amb ‘Move Up’ tres projectes d’emprenedoria de la província

El programa Move Up! Emprende con éxito, va finalitzar ahir amb l’entrega dels premis a projectes relacionats amb el turisme gastronòmic, suport educatiu a famílies i energia solar.

L’acte s’ha realitzat al Saló de Recepcions del Palau Provincial, on el president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, han expressat la seua gratitud als projectes que s’han presentat en aquesta sisena edició, impulsada per la Diputació de Castelló i el CEEI Castelló.

El GAL Maestrat Plana Alta visibilitza el potencial de l'emprenedoria rural amb el llibre ‘Rurals i amb futur’

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta Leader 1420, visibilitza les oportunitats de l'emprenedoria rural a través de la publicació ‘Rurals i amb Futur”. El president d'aquest Grup d'Acció Local, Domingo Giner, ha presentat hui aquesta publicació en la qual alcaldes, empresaris i emprenedors donen testimoniatge de com les ajudes Leader han millorat la realitat rural d'aquesta zona de la província de Castelló en les convocatòries de 2018 a 2020. Aquesta actuació està finançada per la Unió Europea, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya.

Empresaris i emprenedors de Maestrat i Plana Alta tenen fins al dia 15 per a sol·licitar les Ajudes Leader

Les dones i homes que tinguen una empresa o vulguen emprendre un negoci en algun dels 24 municipis que integren el Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta Leader 1420 tenen fins dimecres que ve 15 de setembre per a sol·licitar les Ajudes Leader. Aquesta agrupació, que està formada per 24 ajuntaments i 16 entitats privades, treballa ja en l'assessorament tècnic d'aquestes persones perquè un milió d'euros de dotació pressupostària s'invertisquen en aquest territori rural de l'interior de la província de Castelló.

Correos pone en funcionamiento más de dos dispositivos portátiles con mejoras en prestaciones para su plantilla de reparto en la Comunitat Valenciana

Correos pone en funcionamiento en la Comunitat Valenciana 2.042 nuevos dispositivos portátiles de movilidad (PDAs) que presentan características técnicas que mejoran las prestaciones de los actualmente disponibles.

Concretamente, el nuevo equipo es un 35% más rápido que los actuales y dispone de una memoria interna de 6 GB que quintuplica la actual de 1 GB, que permitirá el desarrollo de mejores aplicaciones.  Su pantalla más grande (5,5 pulgadas) lo dota de mayor usabilidad. Y con tan solo 260 gramos de peso, es un dispositivo más robusto, por lo que no necesita funda.

Suscribirse a Desarrollo rural