Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta informa mig centenar d'empreses per a accedir a ajudes per un total de 1,25 milions d'euros

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta  ha organitzat aquest matí una jornada informativa i un curs de preparació per a què xicotets empresaris i emprenedors sàpien com poder accedir a les ajudes dels Fons Leader de 2022. Ha sigut una jornada en línia i presencial en la qual han participat més de mig centenar de persones interessades a accedir a les ajudes de 1,25 milions d'euros que ofereix el GAL Maestrat Plana Alta per a impulsar projectes en els 24 municipis que integren el Grup.

El Consorci de Museus presenta DAR, el projecte que impulsa les creadores d’entorns rurals

El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme (CCCC), José Luis Pérez Pont, ha presentat en el CCCC la segona edició del projecte DAR (Dones Artistes Rurals), que enguany s’ha desenvolupat a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Es tracta d’una iniciativa que treballa amb dones artistes rurals impulsant el seu desenvolupament personal i professional, per mitjà d’un programa amb formació, promoció de la seua producció artística i generació de projectes col·laboratius que fomenten la creació de col·lectius artístics.

La Red Rural Nacional fomenta la participación de los jóvenes en actividades de desarrollo del medio rural

La Red Rural Nacional (RRN) quiere identificar y dar a conocer los proyectos de “Juventud enREDada”, realizados por jóvenes del medio rural con un doble objetivo: visibilizar iniciativas y asociaciones vinculadas a la juventud; y fomentar el asociacionismo y la participación de este colectivo en actividades que contribuyan al desarrollo de estos entornos. La RRN presentará los proyectos seleccionados en la VI Feria Nacional para la Repoblación de la España Rural (PRESURA 2022), que se celebrará en el mes de noviembre.

La Diputació de Castelló dona suport a les empreses i emprenedores rurals amb les ajudes Leader

La Diputació de Castelló, a través dels centres Cedes, ha programat una sèrie d'actuacions per tal de facilitar la sol·licitud de les ajudes Leader per a persones emprenedores i empreses de les comarques del nord.

En aquest sentit, el diputat encarregat de l'àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat «la importància de coordinar els centres Cedes i els grups d'acció local (GAL) per tal de donar suport a les iniciatives desenvolupades en el medi rural».

El GAL Maestrat Plana Alta ja està preparat per a concedir les ajudes Leader que impulsen projectes per valor de 1,25 milions d'euros

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ja ha posat en marxa la maquinària per a concedir ajudes per 1,25 milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar projectes empresarials i generar ocupacions en el territori rural que comprenen els 24 municipis que l'integren. Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria publicada hui mateix dels Fons LEADER, precedents de la Unió Europea, per part de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA).

El GAL Maestrat Plana Alta subvencionarà amb més de 148.000 € a huit projectes empresarials per a expandir-se

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar un total de 148.469,37€ amb l'objectiu d'afavorir l'expansió de huit projectes empresarials. Es tracta d'iniciatives privades, en quasi tots els casos, impulsades per emprenedors i xicotets empresaris de diversos dels 24 municipis que integren aquesta agrupació de municipis.

Smart Villages 2022 presentará los resultados de un estudio que se ha iniciado sobre necesidades TIC en el mundo rural

Smart Villages 2022 presentará en octubre los resultados del estudio sobre necesidades TIC en el mundo rural. La investigación, iniciada el pasado mes de mayo, permitirá conocer la realidad del territorio rural en relación con los retos del futuro para establecer un marco de referencia y de conocimientos que ayuden a la implantación de un modelo de innovación sostenible en el territorio rural de la Comunitat Valenciana

L'UJI i la Diputació de Castelló continuen l’aposta pel foment de l’entorn rural amb la renovació del programa Impuls Rural

La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló han acordat renovar «Impuls Rural», el programa de pràctiques formatives en entitats locals de la província adreçat a l’estudiantat de la universitat pública de Castelló. La renovació es formalitzarà pròximament amb la subscripció del conveni de col·laboració pel qual la corporació provincial assumirà amb 40.000 euros el cost de la iniciativa.

La Diputació de València impulsará el papel de la mujer en la economía rural y facilitará el relevo generacional de negocios

El diputado de Desarrollo Rural y Políticas contra la Despoblación, Ramiro Rivera, se ha reunido con los gerentes de los Grupos de Acción Local (GAL) y el Grupo de Acción Local Pesquero (GALP) de la provincia para hacer balance de la colaboración entre la Diputació de València y estas entidades, así como planificar la ejecución de actividades durante los próximos meses.

El Gal Maestrat Plana Alta selecciona els 16 projectes d'estudiants de l'UJI que becarà per a millorar l'entorn rural

La comissió creada per a seleccionar els millors treballs de final de grau per part del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta i la Universitat Jaume I ja ha triat els 16 millors projectes que becarà per ajudar a millorar l'entorn rural. Aquest grup ha triat els *TFG més interessants d'entre els 23 que finalment es van presentar dins d'aquesta primera convocatòria.

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de 77.579,76€ per a l'expansió de dues empreses

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar 77.579,76 euros a dues empreses més de persones que han impulsat inversions per a generar noves oportunitats econòmiques i d'ocupació en alguns dels 24 municipis que ho integren. Aquestes iniciatives promogudes per emprenedores i emprenedors corresponen a l'anualitat de 2020, la qual cosa suposa un total d'1.471.365,54 euros proposats per a pagar a la Conselleria per aquests expedients Leader, corresponents a expedients de les convocatòries 2018, 2019 i 2020.

La Diputació de Castelló i Innova&Acción fixen la innovació com a font d'oportunitats per a l'interior

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha demanat en una reunió amb la directora d’Innova&Acción de la Universitat Politècnica de València, Olga Broto, i la responsable de l'àrea de Captació i Desenvolupament de Talent, Maite Mateo, que es confie en les potencialitats de l'interior provincial i que s'implanten “sense cap mena de por” projectes de tint innovador i emprenedor “per a fomentar el desenvolupament econòmic de les nostres comarques interiors”.

Suscribirse a Desarrollo rural