Pasar al contenido principal

El Consell Agrari de València repara els camins rurals de la marjal entre Pinedo i el Saler

El Consell Agrari Municipal (CAM) de València ha iniciat els treballs per reparar els camins rurals de la marjal en la zona situada entre els pobles de Pinedo i el Saler. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i vicepresident del CAM, Alejandro Ramon, ha subratllat que esta iniciativa respon a una reivindicació històrica dels agricultors i agricultores valencians i ha posat en valor la coordinació amb la Comunitat de Regants del Túria.

Les actuacions permetran reparar els camins rurals d’esta zona arrossera, abastant una superfície total de 54.440 metres quadrats. En concret, s’intervindrà en els camins  del Cavalló (el més llarg, amb 4.076 metres de longitud), de l’Angle, vora autopista, Alonsos, del Navero i de Míriam. Entre tots fan 10.888 metres de longitud i una amplària mitjana de cinc metres. El pressupost per reparar-los arriba als 17.061 euros, IVA inclòs.

Alejandro Ramon, qui s’ha traslladat a la zona per comprovar in situ l’inici dels treballs, ha explicat que l’objectiu d’esta intervenció és “que tots estos vials estiguen en perfectes condicions de cara a la imminent campanya arrossera i que tota la gran maquinària puga transitar perfectament i facilitar així tot el procés de sega i recol·lecció del cereal”.

Des del Canal de Reg del Riu Túria s’havia demanat que la corporació considerara el manteniment integral i periòdic d’estos camins rurals. Durant dos anys el CAM ja havia proporcionat àrids per a eixes reparacions i ara s’ha procedit a assumir la totalitat de la intervenció des del Consell Agrari Municipal.