Pasar al contenido principal

El Club Gastronòmic Artesans de l'Arròs de Cullera s'emporta el primer lot de la temporada de tomaques del Perelló en una subhasta històrica

La Cooperativa Valenciana Unió Protectora del Perelló ha celebrat hui la tradicional subhasta del primer lot de la temporada de tomaques del Perelló amb el suport institucional de l'Ajuntament del Perelló. Un acte solidari amb el qual es dona inici a la temporada de la tomata, producte central de l'economia del municipi i una de les varietats més reconegudes del món.

Enguany la subhasta ha celebrat la seua desena edició i ho ha fet en un nou escenari situat en el centre de la capital: l'Hotel Westin València. Allí s'ha dut a terme a les 12 hores la celebració de l'esdeveniment en el qual han participat com licitadors una dotzena de restaurants valencians.

Finalment, la licitació més alta ha sigut l'oferida pels representants del Club Gastronòmic Artesans de l'Arròs de Cullera que, amb 3.050 euros han aconseguit el lot després d'una dura batalla amb el restaurant Marina Beach. La competència que han mantingut tots dos licitadors ha permés pujar el preu fins a una quantitat històrica per a aquesta subhasta la licitació de la qual més alta fins hui pels 50 primers quilos de tomata havia sigut de 1.300 euros.

Abans d'iniciar-se la subhasta, tant l'alcalde del Perelló, Juan Botella, com el president de la Cooperativa, David Pons, han dirigit unes paraules al públic format per cooperativistes, licitadors, autoritats i representants del sector hostaler i agrari als qui tots dos han volgut agrair la seua presència i el seu suport a l'agricultura i al turisme del Perelló.

L'alcalde ha posat l'accent en la importància que la tomata té per al municipi, no sols a nivell econòmic per als agricultors i comerciants, sinó també a nivell turístic perquè gràcies a ell, erigit com a imatge de la localitat, El Perelló és conegut i recognoscible més enllà de la Comunitat Valenciana.

La subhasta és l'inici de la temporada de la tomata però, com ha recordat Botella, les activitats organitzades al voltant d'aquest producte es prolongaran durant les pròximes setmanes materialitzant la unió entre agricultura, tradició, hostaleria, turisme i innovació.

Els dies 3, 4 i 5 de juny tindrà lloc la Fira de la Tomata, una cita comercial que comptarà amb més de 60 expositors relacionats amb l'alimentació artesanal i amb denominació d'origen. I entre el 3 i el 12 de juny se celebraran les Jornades Gastronòmiques de la Tomata del Perelló, deu dies en què els establiments hostalers de la localitat oferiran un menú basat en plats que continguen la tomata com a ingredient rellevant.

A aquestes dues grans fites se sumaran tota una sèrie d'actes encaminats a promocionar la tomata i el municipi entre diferents mercats que han començat amb la tradicional subhasta solidària. Un esdeveniment que ha comptat amb l'assistència de la directora general de Política Agrària Comuna, Maite Cháfer, i del director general de Desenvolupament Rural, David Torres, per part de la Generalitat.