Pasar al contenido principal

Castelló presenta aquest dijous les bases del Mercat Agroecològic Sabora a les persones productores interessades a participar

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest dijous 9 de març una sessió de presentació de les bases del Mercat Agroecològic Sabora a les persones productores i comerços minoristes interessades a participar. El procés d'inscripció està obert fins al 20 de març a través de la seu electrònica sede.castello.es i la informació del formulari i les bases es pot localitzar en el web castello.es. La jornada tindrà lloc a partir de les 19 hores en la Cambra Agrària, situada en l'avinguda de Lledó 16, i els assistents en la mateixa s'han d'inscriure en el correu electrònic transicioecologica@castello.es. 

Dijous passat, 2 de març, la Junta de Govern Local va aprovar les bases de funcionament del Mercat Sabora i el termini de presentació d'inscripcions per a participar es va iniciar aquest dilluns, 6 de març, i es manté fins al 20 de març, amb l'objectiu de celebrar el primer mercat dissabte 1 d'abril.

“Durant els últims mesos hem desenvolupat un procés de redacció de les bases per a atendre les diferents realitats i exigències del nostre sector agroecològic. Les bases són una eina per a dotar-nos de seguretat jurídica al Mercat Agroecològic, però la nostra intenció és que el propi desenvolupament del mercat servisca per a ajudar a rendibilitzar econòmicament els diferents projectes agroecològics de proximitat i a generar sinergies entre els actors”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. 

En la reunió d'aquest dijous, la Regidoria explicarà el document de les bases i resoldrà els dubtes que puguen sorgir.

Les persones productores hauran de tindre la seua producció Certificada Ecològica o haver-se iniciat el procés de transició a la producció ecològica L'Oficina Municipal de Agricultura i Medi Ambient acompanyarà durant tres anys a les productores i productors que facen el pas al maneig ecològic per a per a ajudar-los en aquest procés transformació. 

Les bases i el formulari d'inscripció es poden trobar en el web castello.es, en la secció de Medi Ambient. Els dubtes o les consultes sobre les bases i el funcionament del nou mercat es podran plantejar al mail transicioecologica@castello.es o mitjançant el nou servei d'Oficina d'Agricultura i Medi Ambient demanant cita prèvia a castello.es. 

El Mercat Agroecològic Sabora preveu començar l'1 d'abril. Se celebrarà en principi el primer dissabte de mes, entre les 9.00 hores i les 14.00 hores, en la plaça Fadrell. Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, prèvia petició de la majoria dels participants, es podrà modificar l'emplaçament al Grau de Castelló de la Plana a la ubicació que es determine. 

El mercat ofereix 20 parades, agrupades en cinc categories: productes vegetals frescos (verdura, hortalissa i fruita fresca); productes vegetals secs o elaborats d'origen vegetal (farina, pa, dolços i altres derivats, llegums en gra i derivats, fruita seca i derivats); elaborats d'origen vegetal (oli i olives, conserves i begudes vegetals); productes o elaborats d'origen animal (mel, derivats lactis, ous, embotits i carn); i productes o elaborats d'origen vegetal i productes o elaborats d'origen animal de comerços minoristes.