Pasar al contenido principal

Castelló estén la bonificació de l'IBI rústic i arriba ja a 462 parcel·les en producció i 344 hectàrees

El Ple de l'Ajuntament de Castelló va aprovar el dijous una nova fase de beneficiaris de la bonificació de l'IBI de naturalesa rústica, que implica parcel·les en producció com a manera d'ajudar a dinamitzar el sector primari, frenar l'abandó de camps i protegir el territori. L'últim acord comprén 102 horts que sumen 108 hectàrees. En total, enguany s'han beneficiat 462 parcel·les amb cultius que sumen una extensió de 344 hectàrees.

L'ordenança fiscal contempla una bonificació del 50% de l'IBI rústic en les parcel·les que desenvolupen activitats agrícoles i de fins a un 70% a les quals a més impulsen producció ecològica. L'Ajuntament ha aprovat aquest any tres tandes de beneficiaris. L'última en el Ple Municipal d'aquesta setmana.. Al desembre es va validar una primera amb 287 finques amb 178 hectàrees i a l'abril 73 parcel·les amb 58,3 hectàrees.

“Apostem per una fiscalitat verda i progressiva per a des de l'Administració incidir en la recuperació de l'activitat agroalimentària, ajudant a contindre l'abandó de camps i acompanyant en una transició cap a una producció agroecològica i canals curts de comercialització que millore la rendibilitat del sector”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ressalta l'impacte d'aquesta mesura en el seu primer exercici d'aplicació, que continuarà també en 2023.

La regidora d'Hisenda, Mónica Barabas, ha destacat també la importància de mesures com aquesta "que implica posar en marxa una fiscalitat verda i dirigida a incentivar un sector tan important com l'agrari".

Les propostes que es presenten a partir d'aquests moments s'aplicaran en el rebut de 2023.

La Regidoria de Transició Ecològica té en marxa el Pla de Recuperació Agrària, un full de ruta amb diferents mesures per a dignificar el sector primari i recuperar el paisatge que aposten pel foment de la producció agroecològic, venda de proximitat i recuperació de camps en desús