Pasar al contenido principal

Un caçador de Vilallonga captura un senglar de 120 kg que tenia atemorits a veïns i agricultors

Fran Moratal, caçador i president de la Societat de Caçadors de Vilallonga, ha abatut un senglar de grans dimensions que havia atacat a diversos gossos i tenia atemorits als veïns i agricultors de la zona des de fa diverses setmanes.

“Fa al voltant de tres setmanes van vindre uns veïns demanant ajuda als caçadors perquè hi havia un senglar de gran grandària per la zona de Buixerques que havia ferit al seu gos i se sentien molt insegurs”, explica Fran Moratal, president de la Societat de Caçadors de Vilallonga. A partir d'eixe moment, va començar a estudiar els seus passos. “Es movia per la zona de darrere del camp de futbol de Vilallonga, on acaben les cases del poble, dormia pels voltants del poble i s'alimentava dels tarongers, deixant empremta i destrossant arbres i camps”, explica. “Fins i tot travessava carreteres a la recerca d'aigua i menjar, amb el risc que suposa de provocar un accident. Era un perill per a tots els veïns”, adverteix el caçador de Vilallonga, on es van arribar a comptabilitzar fins a 30 accidents de trànsit només en un any en el terme municipal.

En aquestes setmanes el senglar va arribar a ferir a altres dos gossos, fins que finalment ahir, després de diverses esperes sense èxit, va poder abatre'l i quan el va veure aparéixer darrere del camp de futbol, al voltant de les 19:00h. “És un dels senglars més grans que he vist des que em dedique a aquesta pràctica, rondarà els 120 kg”, destaca.

Des de la Societat de Caçadors de Vilallonga assenyalen que s'han triplicat les captures de senglar en els últims anys, “una situació completament descontrolada que de no posar mesures augmentarà”. La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana ja ha advertit de la problemàtica en reiterades ocasions i ha reclamat de manera urgent incentius i eines per a poder pal·liar la situació, que suposa un cost i un temps per als caçadors i que es repeteix en moltes altres zones de la Comunitat Valenciana.