Pasar al contenido principal

Transició Ecològica invertirà 12 milions d'euros en la restauració d'hàbitats en l'Albufera

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha visitat aquest matí les obres de restauració d'hàbitats en l'Albufera, com la desenvolupada en les dunes litorals del Parc Natural, que s'han traduït en una millora significativa d'acord amb els indicadors de situació de l'ecosistema.

Tuzón, juntament amb el director general de Medi Natural, Julio Gómez, han mantingut una reunió amb la directora del Parc, María Sahuquillo, i el president de la Junta Rectora, Carles Sanchis, per a fer balanç de la situació del Parc i abordar les actuacions dels pròxims anys.

La secretària autonòmica ha destacat la inversió de 12 milions d'euros per al període 2023-2024 destinat a la restauració de ullals, l'adquisició de tancats i la recuperació de brins i boscos de Ribera.

“Aquesta planificació de salut ambiental s'uneix al pla integral d'infraestructures hidràuliques. Ullals i tancats són espais naturals d'un valor incalculable com a reservoris de biodiversitat únics, per la quantitat d'espècies endèmiques de fauna i flora que alberguen, i brolladors d'aigua neta que desemboquen en el llac”, ha assenyalat Paula Tuzón.

Referent a les aportacions d'aigua, enguany l'acord que garanteix un cabal ecològic de 60 hm³ ja ha llançat evidències positives en l’Albufera com la major presència de macrófitos i de plantes grans.

La visita també ha servit per a revisar els resultats de les obres de manteniment en les parcel·les públiques del Parc, com per exemple en el ullal de Baldoví i en els tancats de la Rattla i Burriel, a més d'una trobada prèvia a la campanya de gestió de la palla de l'arròs.

El director del Medi Natural ha concretat que enguany el nou pla de gestió diversifica les alternatives sostenibles -recollida, fangueig i picat- per a no utilitzar la crema, almenys, com a pràctica estructural.

“Hem actualitzat l'encàrrec de recollida per a donar prioritat en el destí de la palla recollida als afectats pels incendis de Begís i La Vall d'Ebo. El nou Pla és un pla de present i adaptat als nous temps, també climatològicament, treballat conjuntament amb els agricultors”, ha conclòs.