Pasar al contenido principal

Impuls a la producció de gas renovable a partir de la palla de l'arròs

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha signat un protocol per a impulsar la producció de gas renovable a partir de la valorització de la palla de l'arròs.

La iniciativa contempla la producció de 87 GWh de biogàs i biometà a l'any, que equival a més del 15% del consum de gas natural de la ciutat de València, a través del protocol finançat per Enagás i Naturgy, al costat de la seua distribuïdora de gas Nedgia, i desenvolupat amb la tecnologia de l'enginyeria energètica  valenciana Genia Bioenergy.

Agricultura prova un tractament clàssic amb oli mineral contra el 'cotonet' que demostra una alta eficàcia

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha visitat a Sagunt els assajos de camp d'un nou tractament contra el 'cotonet' que afecta els cítrics, que ja ha demostrat una alta eficàcia si s'aplica correctament.

La nova alternativa de lluita consisteix en l'aplicació sobre l'arbre d'un oli mineral parafínic; una substància sostenible i autoritzada que en contacte amb l'insecte desfà la seua capa de cera i el deshidrata.

Conselleria de Agricultura inicia el pago desde hoy de 33,2 millones de euros del anticipo de la Solicitud Única de la PAC 2021 a cerca de 30.000 personas

La Conselleria de Agricultura ha iniciado hoy el pago de los 33,2 millones de euros correspondientes al anticipo de la Solicitud Única de la PAC 2021, que recibirán un total de 29.771 personas del sector agrario y ganadero.

Esta cantidad supone un incremento de más de un 6% con respecto a lo abonado al sector en el primer pago del anticipo del año 2020 y ha sido posible gracias al esfuerzo de la Conselleria para responder a los intereses de las personas agricultoras y ganaderas.

El sector apícola valenciano denuncia la desidia y falta de soluciones por parte de la Conselleria de Agricultura

La totalidad del sector apícola de la Comunitat Valenciana (organizaciones profesionales agrarias, cooperativas y empresas) denuncian la desidia y falta de soluciones a los problemas del sector de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Transición Ecológica y Emergencia Climática durante los últimos meses.

Todas ellas consideran que si no existe una respuesta adecuada y diligente por parte de los representantes agrarios de la Generalitat estudiarán convocar un nuevo calendario de protestas ante el “ninguneo” evidente a que se ven expuestas.

Suscribirse a Conselleria Agricultura