Pasar al contenido principal

Nules promocionarà este pròxim cap de setmana la Clemenules amb un Festival Gastronòmic

L’Ajuntament de Nules ha organitzat este pròxim cap de setmana el Festival Gastronòmic Clemenules que tindrà lloc a la plaça Major de la localitat.

De fet, aquest festival s’emmarca en la tradicional Festivitat de la Clemenules que enguany es reprén després de la pandèmia. De manera que, en els pròxims mesos hi haurà a Nules diferents activitats al voltant de la Clemenules i que baix el lema Nules Origen Clemenules, “s’englobarà tots els valors que ens fan sentir orgullosos de ser el bressol de la reina de les clementines, de produir-la i impulsar aquesta varietat a tot el món”, matisa César Estañol, regidor d’Agricultura.

Amb tot, la idea és sensibilitzar especialment els més joves i a la resta de la població en els valors de la Clemenules lligats al municipi com ara història, tradició, economia, patrimoni, cultura, medi ambient, art, suport al territori, o la manera de ser; i també es vol homenatjar al llaurador de Nules.

Per tant, tornaran a portar-se a terme activitats com ara els desdejunis saludables en les escoles, les experiències agrícoles enfocades als joves, i el tradicional acte Homenatge al LLaurador.

No obstant això, divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15 de gener Nules es convertirà en el centre gastronòmic de la Clemenules amb una fira  que albergarà productes derivats de la Clemenules, gastronomía amb Clemenules, tallers, concursos de cuina per als més joves, hi haurà també concurs de plats amb Clemenules de restaurants de la província, es comptarà amb una exposició de plats de cuiners de prestigi, fins i tot hi haurà un show cooking per a totes les persones assistents, i una mostra gastronòmica a càrrec de l’Associació Amas de Casa de Nules, “tot açò amenitzat amb música i actuacions en directe”, matisa Estañol.

Cal assenyalar que el Festival Gastronòmic de la Clemenules compta amb la col·laboració de Sergio Salvador, cuiner i assessor gastronòmic, qui comenta que “es vol donar visibilitat a aquest producte i presentar-lo com un ingredient de futur amb el que es pot cuinar diferents tipus de plats”.

Precisament hui, el regidor César Estañol juntament amb Sergio Salvador han present el cartell d’aquest festival que vol posar el focus en el sector de l’hostaleria local i de la resta de la província de Castelló.

També el comerç local col·laborarà en aquesta programació decorant els aparadors amb motius relacionats amb la Clemenules.