Pasar al contenido principal

Les pèrdues a Vinaròs per les pluges passen dels 3 milions d'euros

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat hui la localitat de Vinaròs, per a conéixer de primera mà els estralls causats per les fortes pluges registrades en les últimes hores, que segons les primeres estimacions dels tècnics municipals han generat danys a l'Ajuntament per valor de tres milions d'euros, fonamentalment en àrees rurals. La visita s'ha centrat en la Platja del Triador, on encara pot veure's un vehicle que durant la tromba va ser arrossegat fins a la mar. Martí ha estat acompanyat per l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina; la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Eva Redondo; la diputada provincial Ruth Sanz; el primer tinent d'alcalde de Vinaròs, Marc Albella, i altres autoritats locals.

El president ha volgut mostrar al poble de Vinaròs "la proximitat i la solidaritat de la Diputació" , anunciant que el Consorci Provincial de Bombers posa a treballar la seua maquinària "per a obrir camins i recuperar la normalitat com més prompte millor". A més, ha tingut paraules de felicitació per a tots els serveis d'emergències i especialment per als bombers de la Diputació, sobre els quals ha dit que "tenim la gran sort i la tranquil·litat que sempre estan vetlant i treballant per la seguretat de la ciutadania".Ha afegit que "com a sòl dir, són el nostre buque insignia".

En aquest sentit, Martí ha incidit en "la importantíssima labor" que vénen desenvolupant els operaris del Consorci durant la segona quinzena del mes d'agost i els primers dies de setembre, "un temps en el qual al treball ordinari, s'han sumat situacions tan complicades com les viscudes amb els incendis de la Serra de Espadà, l'ensulsiada d'un edifici a Peníscola i les inundacions a Vinaròs, Benicàssim i altres punts del litoral".

Guillem Alsina: Zona Catastròfica

Per part seua, l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha informat que sol·licitarà la declaració de Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil, la figura que es correspon amb l'antiga zona catastròfica, pels importants danys produïts, tant per a béns de propietat municipal, com per a uns altres d'índole privada.

A més, ha agraït a la Diputació i la Generalitat l'ajuda mostrada des del primer moment, posant l'accent principalment en "l'espectacular dispositiu desplegat des del Consorci Provincial de Bombers, tant en rescats en habitatges, com en vehicles". També ha agraït la labor desenvolupada per la Guàrdia Civil, Protecció Civil i la Unitat de Carreteres referent a la coordinació de les tasques de desenrunament de la N-340 i de la N-238.

Eva Redondo: Comissió post emergència

Durant la seua intervenció, la delegada territorial de Presidència de la Generalitat, Eva Redondo, ha explicat que en els pròxims dies el govern autonòmic convocarà la comissió post emergència, en la qual s'abordarà la sol·licitud de declaració de Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil tant a Vinaròs com a Benicàssim. Aquesta comissió serà l'encarregada de convocar les ajudes a les quals podran acollir-se els ajuntaments de la Comunitat Valenciana afectats pels recents episodis de pluges torrencials.