Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló i la Fundació Intercoop posen en marxa una nova edició per a premiar els millors olis d'oliva verge extra de la província

La Diputació de Castelló i la Fundació Intercoop han donat el vistiplau a les bases del segon premi a la qualitat dels Olis d'Oliva Verge Extra (AOVE) corresponents a la campanya 2022/2023, una iniciativa que contempla quatre premis destinats als millors productes en les categories d’AOVE fruitat verd amarg, madur dolç, ecològic i i monovarietal de varietat autòctona de Castelló.

Carlos Mazón critica que el Gobierno central excluya a los cítricos y uva de la provincia de la rebaja fiscal

El presidente de la Diputación de Alicante, Carlos Mazón, ha criticado esta mañana que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, “vuelva a reírse de la provincia de Alicante”, al excluir a los cítricos y la uva de las rebajas fiscales a agricultores aprobadas por el Ministerio de Hacienda, “y lo haga una vez más ante el silencio del president de la Generalitat, Ximo Puig”.

La Diputació de Castelló repara la pista de l’Oret a Eslida perquè els agricultors i els equips forestals d'extinció puguen tornar a utilitzar-la

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat provincial responsable de Bombers i Parc Mòbil, Abel Ibáñez, han visitat hui Eslida amb motiu de l'inici dels treballs de reparació que s'estan realitzant en la pista de l’Oret per a recuperar estat de normalitat anterior a l'episodi de fortes pluges que es va produir fa alguns mesos quan en una única jornada es van registrar unes precipitacions pròximes a 400 litres per metre quadrat.

El ple de la Diputació de Castelló debatrà una declaració institucional sol·licitant ajudes del Govern d'Espanya i la Generalitat als pobles que van patir l'incendi de l'Alt Millars

L'equip de govern de la Diputació de Castelló portarà al ple del pròxim dimarts una proposta de declaració institucional en defensa dels pobles afectats per l'incendi de la comarca de l'Alt Millars, en la qual se sol·licita que el Govern d'Espanya declare amb urgència el territori danyat com a ‘zona afectada greument per una emergència de protecció civil’, en la línia del que es va fer el passat estiu amb les poblacions que van patir els efectes dels focs declarats a Les Useres i Bejís. 

La Diputació de Castelló impulsa una comissió sobre el projecte solar Magda que implica a totes les institucions i associacions

El president de la Diputació, José Martí, s'ha reunit amb integrants dels quatre grups polítics representats en la corporació per a definir la composició del grup de treball sobre el projecte de parc solar Magda en el qual la institució provincial vol implicar el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana, i del qual, per descomptat, formaran part els ajuntaments dels municipis afectats.

La Diputació de Castelló celebrarà del 20 al 28 de maig la ‘II Primavera Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor’

La Diputació de Castelló ha programat la segona edició de la Primavera Gastronòmica, que se celebrarà del 20 al 28 de maig, amb la participació dels restaurants i gastrobars associats a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ afavorida per la institució provincial. Després de l'èxit registrat en 2022, tornen aquestes jornades gastronòmiques que se centren en la cuina de mercat i els productes de proximitat i temporada.

L’estratègia ‘Reacciona’ de la Diputació de València invertix enguany més de 23 milions per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic

“Fins ara hem invertit 51 milions d’euros per a posar en marxa projectes i iniciatives relacionades amb l’estalvi i l’autoconsum energètic, els residus, la mobilitat activa, la natura, l’aigua i l’educació climàtica”, indica Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, qui ha subratllat que “Reacciona és molt més que una marca, és un full de ruta perquè els nostres pobles i ciutats prioritzen el medi ambient en les seues polítiques locals”.

La Diputación de Alicante interpone mañana su recurso ante el Supremo solicitando la suspensión cautelar de la primera subida del caudal ecológico del Tajo 

La Diputación de Alicante interpondrá mañana martes 4 de abril el recurso contencioso-administrativo ante el Tribunal Supremo contra el Real Decreto del Gobierno central por el que se aprueba el Plan del Tajo. Además, se solicitará la medida cautelar de suspensión del aumento del caudal ecológico ya en su primer incremento a 7 metros cúbicos por segundo por los daños irreparables e inmediatos sobre la economía y el medioambiente de la provincia de Alicante. Por su parte, la Generalitat presentó su recurso el pasado 22 de marzo y ya ha sido admitido a trámite.

La Diputació de València presenta unas guías para visibilizar el papel de las mujeres en el medio rural

La Diputació de València ha presentado las guías ‘Hacemos que las mujeres cuenten 2021-2022’, una iniciativa que se enmarca en un programa del área provincial de Igualdad en colaboración con ayuntamientos, entes locales y la Federación de Asociaciones de Mujeres Rurales (FADEMUR) que reconocen la trayectoria personal y profesional de mujeres rurales de la provincia de Valencia.

‘De prop’, campaña para promocionar los productos de proximidad valencianos

La Diputació de València ha presentado esta mañana la campaña ‘De prop’, una iniciativa de los Grupos de Acción Local (GAL) valencianos concebida para promover el consumo del producto de proximidad de la provincia.

La propuesta de los GALs, que se ha ejecutado con fondos de la Diputació de València, está compuesta por un libro, editado tanto en papel como en formato digital, y una serie de cinco audiovisuales centrados en los productos agroalimentarios y sus productores; así como otros artículos promocionales.

El president de la Diputació de Castelló destaca la necessitat de comptar amb la “saviesa” de la gent del territori per a enfrontar canvis en la gestió forestal

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit a primera hora del matí al Lloc de Comandament Avançat (LCA) instal·lat a Barracas per conéixer de primera mà l’evolució de l’incendi forestal declarat a Villanueva de Viver el passat dijous. Martí ha destacat la necessitat de canviar les polítiques de gestió forestal que s’han dut a terme fins ara i que, aquests canvis, s’afronten comptant amb la “saviesa” de la gent del territori.

José Martí aplaudeix la labor divulgadora de les oliveres mil·lenàries de la província de Castelló realitzada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat la importància patrimonial que suposen les oliveres mil·lenàries per a la província de Castelló, així com la potencialitat turística i de desenvolupament econòmic que comporta la seua cura i conservació per als municipis de la comarca. Ho ha manifestat hui en Càlig, en l'acte de reconeixement als presidents de les diputacions de Castelló, Tarragona i Terol organitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Diputació de Castelló i Generalitat inverteixen 2,5 milions d'euros per a blindar amb 9 brigades la seguretat de les àrees habitades de l'interior davant possibles incendis

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit hui en La Foya de Vilafamés a la presentació i inici dels treballs que desenvoluparan durant 2023 les Brigades de Mitigació de Riscos i Emergències, que compten amb un pressupost de 2.495.922 euros, que aporten quasi al 50% la Generalitat Valenciana i la pròpia Diputació de Castelló. La inversió de la Generalitat és d'1.350.000 euros i la de la Diputació d'1.145.922 euros.

Especial 8 marzo: La Diputació de València impulsa el primer plan para favorecer la igualdad de las mujeres en el sistema rural

La Diputació de València ha presentado este martes el primer ‘Plan Estratégico de la Mujer en el Sistema Rural Valenciano’, un documento que propone 71 acciones concretas cuya aplicación podrá subvencionarse a través de la Red de Municipios Protegidos contra la Violencia de Género de la Diputación, con el reto de hacer efectiva la igualdad de oportunidades entre hombres y mujeres en el ámbito rural de la provincia.

Carlos Mazón destaca el papel de la Diputación de Alicante para evitar la despoblación y ofrecer igualdad de oportunidades

El presidente de la Diputación de Alicante, Carlos Mazón, ha inaugurado esta mañana en el MARQ la jornada ‘Hacia una distribución equilibrada de la población en el territorio: los desafíos de la despoblación rural crónica y la sobrepoblación estacional en la costa’ para abordar los retos del éxodo rural del interior a las ciudades.

II Congreso de soluciones inteligentes para el medio rural

La segunda edición del Congreso de soluciones inteligentes para el medio rural, que se celebrará en la Casa de la Cultura de Utiel el próximo 24 de febrero, abordará el fenómeno de la despoblación, con la mirada puesta especialmente en los municipios de interior de la provincia de Valencia.

Más información en este enlace.

Suscribirse a Diputación