Pasar al contenido principal

L’Ajuntament de València enceta l’execució del primer punt d’aigua per a tractaments agraris

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, i vicepresident del Consell Agrari de València, Alejandro Ramon, ha visitat l’inici de les obres per construir el primer punt de càrrega d’aigua de baixa pressió per a tractaments agraris, que s’ubicarà a Campanar. “Amb este primer punt d’aigua per a agricultors i agricultores de la nostra ciutat, donem resposta a una reivindicació històrica i facilitem un punt perquè puguen omplir els seus dipòsits per a tractaments fitosanitaris d’una manera segura, ràpida i amb un preu molt baix”, ha explicat.

La posada en marxa d'este nou servici públic municipal de naturalesa agrària corre a càrrec del Consell Agrari de València (CAV). El primer punt d’aigua es situa a Campanar i s’estima que en el que queda d’any també se n’implantarà un segon punt en Poble Nou. El punt de proveïment d'aigua de baixa pressió tindrà un preu fixat per Emivasa, que funcionarà mitjançant un sistema electrònic de prepagament per a targetes habilitades a les persones usuàries interessades en este servici. 

El punt de servici funcionarà amb energia elèctrica fotovoltaica, garantint la seua eficiència energètica i la sostenibilitat econòmica i ambiental de la instal·lació. El cost total de la implantació del punt de Campanar arriba als 65.281,07 euros, IVA inclòs, i proveirà agricultors i agricultores dels districtes de Campanar (barri de Sant Pau) i dels Pobles de l'Oest (Benimàmet i Beniferri). 

Amb esta iniciativa, el Consell Agrari dona acompliment al manament d’execució de les propostes finalistes seleccionades mitjançant el procés de participació per a la dissolució del Pòsit Agrari municipal, on va resultar la proposta més puntuada i amb una àmplia acceptació entre els representants de la Junta de Síndics del Consell Agrari de València. “Estem molt satisfets per poder passar finalment d’una reclamació històrica de les organitzacions agràries de València a una realitat, amb un nou servici públic municipal”, ha explicat el regidor.