Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Sant Jordi instal·larà dues estacions meteorològiques per a facilitar informació en temps real

L'Ajuntament de Sant Jordi ha gestionat ja fa setmanes la contractació de dues estacions meteorològiques a l'Associació Valenciana de Meteorologia, Avamet. Cadascuna d'aquestes estacions, una en el nucli urbà i una altra a la Urbanització Panoràmica, s'encarregaran de registrar, transmetre, publicar i emmagatzemar totes les dades meteorològiques de la població.

L'alcalde, Iván Sánchez Cifre, ha assegurat que “portem mesos amb aquest tema i la posada en marxa d'aquestes instal·lacions és imminent. Es podrà consultar la informació de manera instantània en temps real per Internet, i la previsió d'una forma molt més exacta i veraç, a més de poder utilitzar aquestes dades de cara a reclamar a les asseguradores per danys climàtics”. Cal assenyalar que la importància de tindre una estació pròpia radica en l'exactitud, veracitat i immediatesa de les dades publicades.

Per a això, l'Ajuntament de Sant Jordi ha arribat a un acord amb Avamet, que és la Associació València de Meteorologia, per a la instal·lació d'aquestes estacions meteorològiques. Ambdues s'inclouran en la xarxa d'estacions meteorològiques de Avamet per a tindre tota la informació i dades meteorològiques del municipi en temps real. Aquest és un servei que pot ser molt útil per als veïns no sols de cara a disposar d'informació per a utilitzar sobre previsions per al camp, activitats turístiques o treballs a l'aire lliure, sinó també de cara a reclamacions per destrosses provocades per les inclemències climàtiques.

Iván Sánchez Cifre ha explicat que “disposar d'aquesta informació de primera mà és una cosa realment útil per a tots els veïns de Sant Jordi. Cal tindre en compte que a més de disposar d'aquestes dades com a informació d'utilitat, també ens permetrà que quan hi haja algun tipus de catàstrofe climatològica, els nostres veïns estiguen més protegits de cara a les reclamacions per danys. Cal tindre en compte que les empreses asseguradores solen demanar una sèrie de dades meteorològiques per a fer front a les reclamacions per a compensar les pèrdues generades”.

L'alcalde de Sant Jordi entén que aquesta iniciativa de l'equip de Govern que ell dirigeix permetrà que els veïns de Sant Jordi disposen d'aquesta informació a l'hora d'acudir a les asseguradores a sol·licitar la restitució dels danys generats. “A partir d'ara sí que podran disposar els veïns d'aquesta informació molt més pròxima i eficaç per a estar més protegits”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.