Pasar al contenido principal

L’Ajuntament d’Almoines impulsa la creació de la comunitat energètica amb dos instal·laciones en edificis municipals

L’Ajuntament d’Almoines impulsa la creació d’una comunitat energètica en la localitat, amb dos instal·lacions en edificis municipals que contribuiran a disminuir la despesa en electricitat,  milloraran l’eficiència energètica i reduiran la petjada de carboni tant per al consistori com per al veïnat.

Este projecte ha rebut dos subvencions de l’IVACE que co-financiaran les dos noves instal·lacions fotovoltaiques ubicades en la Llar Juvenil i el CEIP El Castell. El cost total del projecte és de 68.582,2 euros, dels quals l’Ajuntament aportarà 24.003,78 euros.

Per a activar i informar la ciutadania sobre les comunitats energètiques l’Ajuntament ha programat tres tallers, que impartirà l’equip de dinamitzadors de Sapiens Energía:

  • Taller de presentació: dimarts, 6 de setembre, a les 19:00 hores, en el Local Polivalent. En esta sessió s’explicarà què és una comunitat energètica, com funciona, per què l’autoconsum abarateix la factura de la llum... i es resoldran tots els dubtes de les persones assistents.
  • Jornada de creació: dimarts, 20 de setembre, a les 19:00 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Es parlarà de les característiques de les comunitats energètiques, alternatives per a la seua constitució, organització, diferents formes de participació...
  • Fòrum ciutadà: dimarts, 4 d’octubre, a les 19:00 hores, en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Esta última sessió resumirà les conclusions sobre la creació i disseny de la comunitat energètica, i es podran presentar les candidatures per a formar part de l'òrgan de representació de la comunitat energètica.

L’alcalde d’Almoines, Juan Cardona, destaca “el treball que està fent-se des de l’Ajuntament els últims dos anys per a mentalitzar a la ciutadania de la importància d’apostar per l’estalvi i l'eficiència energètica i també per a donar exemple des del govern local. Per això la casa consistorial ja té instal·lades plaques fotovoltaiques en la coberta que han fet que este edifici municipal siga un 80% autosuficient i un estalvi d’aproximadament el 60% de la factura de la llum”. Amb esta iniciativa s’ha abastit també a altres edificis municipals i s’ha aconseguit donar també per al consum de veïns i veïnes.

L’impuls a la comunitat energètica és una iniciativa més de l’Ajuntament d’Almoines en la seua aposta per l’eficiència energètica i l’ús d’energies netes de proximitat, com la iniciativa de canviar prop del 90% de l’enllumenat públic del municipi per leds.

Sapiens Energía, empresa de referència en la creació de comunitats energètiques, acompanyarà i assessorarà al llarg de tot el procés tant a l’Ajuntament com a la ciutadania per tal que el projecte siga una realitat ens els propers mesos.