Pasar al contenido principal

La Diputació i la Universitat de València fomenten l’empreniment amb una nova edició de UVemprén Rural

La delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació i la Universitat de València, a través del seu Vicerectorat d'Innovació i Transferència en col·laboració amb el Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació i UVpràctiques, han posat en marxa la tercera edició del programa UVemprén Rural.

UVemprén Rural és un programa intensiu de formació en emprenedoria rural, actiu i sostenible que té com a objectiu principal seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural que, a més, estiguen en sintonia amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible recollits als ODS 2030.

Com en edicions anteriors, ajuntaments, mancomunitats, grups d'acció local i empreses situades en municipis de menys de 3.000 habitants de la província de València s'han inscrit en el programa per a oferir un total de 69 estades en pràctiques a alumnat de la Universitat que tinga un projecte emprenedor i vulga donar-li forma en alguna de les 33 entitats col·laboradores.

El diputat delegat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la despoblació, Ramiro Rivera, ha destacat que iniciatives com esta “permeten que l'alumnat universitari conega de primera mà durant la seua estada en pràctiques el treball d'entitats públiques i privades del territori rural, així com les oportunitats de les zones d'interior per a albergar projectes d'emprenedoria”.

Premis als millors projectes

El pressupost de la iniciativa UVemprén Rural, gràcies a la participació de la Diputació de València, arriba enguany als 30.000 euros, dels quals 24.000 es destinen a desenvolupar pràctiques d'emprenedoria en el medi rural, d'entre un i tres mesos de duració amb un import de 1.000 euros mensuals, amb el pertinent certificat en tècniques d'emprenedoria innovadora en entorns rurals per als participants.

A més, com a novetat, en la convocatòria d'esta tercera edició s'han establit quatre premis per un import total de 6.000 euros per a reconéixer les millors iniciatives de l'alumnat. S'establix un premi de 3.000 euros al millor projecte UVemprén Rural, i altres tres premis dotats amb 1.000 euros cadascun per a reconéixer el millor projecte innovador, el millor de triple impacte (social, econòmic i ambiental) i el millor d'emprenedoria femenina.

L'estudiantat matriculat en alguna titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València que estiga interessat en l'emprenedoria rural pot presentar la seua sol·licitud de participació fins al pròxim 16 de setembre.

Els requisits per a participar en el programa són: no tindre empadronament al municipi on es realitzaran les pràctiques, complir els requeriments específics de les estades en pràctiques de cada titulació, i no tindre relació contractual prèvia amb l'entitat on vaja a fer les pràctiques.