Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló impulsa una comissió sobre el projecte solar Magda que implica a totes les institucions i associacions

El president de la Diputació, José Martí, s'ha reunit amb integrants dels quatre grups polítics representats en la corporació per a definir la composició del grup de treball sobre el projecte de parc solar Magda en el qual la institució provincial vol implicar el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana, i del qual, per descomptat, formaran part els ajuntaments dels municipis afectats. En la trobada celebrada hui s'han establit les bases de l'organigrama que ha de tindre la taula perquè puga tirar a caminar de manera immediata després de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig, una vegada que prenguen possessió els nous càrrecs electes.

De formen consensuada, el president Martí i els diputats provincials Abel Ibáñez (Partit Socialista), Ignasi Garcia (Compromís), Mari Ángeles Pallarés (Partit Popular) i Cristina Fernández (Ciutadans), han acordat que en el grup de treball hi haja la següent representació:

→ Els grups polítics amb presència en la Diputació de Castelló.

→ Representants dels municipis afectats per la Magda.

→ La Plataforma ‘No a la Magda’.

→ Representants de les àrees tècniques i jurídiques de la Diputació de Castelló.

→ A més, es cursaran invitacions al Govern central i la Generalitat Valenciana a través de la Subdelegació del Govern i de la Direcció Territorial de Presidència a la província de Castelló.

Objectius de la taula

En conseqüència amb el que van aprovar tots els grups en una moció conjunta, s'impulsa la posada en marxa una comissió per a aconseguir la millor solució possible davant la instal·lació de parcs de generació energètica i línies d'evacuació a la província de Castelló.

Així figurava en el text aprovat el mes de febrer passat unanimitat de totes les diputades i diputats, en el qual a més s'instava el Govern d'Espanya a paralitzar i no admetre el projecte de parc solar a les comarques de Castelló denominat Magda. En el document s'argumentava que tindria unes dimensions desproporcionades i que la distància entre les plantes previstes resulta excessiva.