Pasar al contenido principal

El ple del Consell aprova obres d'emergència per les pluges d'abril a comarques de València i Alacant

El Ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència de les obres per a pal·liar els danys ocasionats pel temporal de pluja que es va produir del 18 al 22 d'abril d'enguany en la Comunitat Valenciana i que va afectar de manera significativa a les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina Alta. Les obres s'han encomanat a l'empresa pública TRAGSA per un import de 590.742 euros i amb un termini d'execució de 3 mesos.

Com a conseqüència d'aquests temporals, i especialment a causa de la intensitat de la precipitació registrada, es van produir greus danys consistents en lliscaments de vessant, despreniments de roques, foradades, xaragalls, ensulsiades, aterrament de cunetes i passos d'aigua, enderrocament d'arbratge, així com una deterioració general de la capa de rodadura de bona part de la xarxa de camins i pistes forestals.

Aquesta xarxa de camins i pistes forestals són un recurs bàsic per a garantir un adequat accés a la muntanya, tant per a dur a terme les tasques habituals de gestió, com per a facilitar la vigilància i prevenció d'incendis, a més de permetre l'accés als mitjans d'extinció en cas d'incendi forestal.

Després de l'episodi de pluges del passat mes d'abril, l'estat d'algun d'aquests camins no permet realitzar cap de les activitats anteriors i, per això, es considera urgent la seua esmena per a poder mantindre les infraestructures viàries.

Amb caràcter anterior, per resolució de 23 de juliol de 2019, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica es va declarar l'emergència dels treballs de les obres.