Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta aprova pagar més de 159.000 euros per a afavorir l'execució de deu iniciatives rurals

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar un total de 159.004,07€ amb l'objectiu d'afavorir la posada en marxa o l'expansió d'una desena de projectes empresarials vinculats al territori rural. Es tracta d'iniciatives privades, en quasi tots els casos, impulsades per emprenedors i xicotets empresaris de diversos dels 24 municipis que integren aquesta agrupació de municipis.

Entre els projectes que es consolidaran o creixeran gràcies a aquestes subvencions es troben cinc allotjaments turístics, una envasadora d'olives, una empresa de servei de grua, un centre de fisioteràpia i una iniciativa empresarial de treball amb drons. Aquests més de 150.000 euros aprovats en l'última junta directiva del GAL Maestrat Plana Alta corresponen a expedients aprovats en 2019, 2020 i 2021 i que han sigut proposats a la Conselleria d'Agricultura perquè siguen pagats amb càrrec a aquests fons Leader.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “les ajudes europees ajudaran directament a crear i expandir molts projectes que generen ocupacions en el territori rural. Aquestes ajudes són cada vegada més importants per a consolidar projectes que estan generant molts recursos, llocs de treball i assentant a moltes famílies en localitats del nostre entorn, amb un alt risc de despoblació”.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha recordat que “cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguen ocupació i consoliden població en el territori rural. Donar suport a aquestes iniciatives empresarials per part d'emprenedors dels nostres pobles és el que dona sentit al GAL Maestrat Plana Alta. De fet, el bon funcionament d'aquestes iniciatives està calant en el territori rural”. És important indicar que les ajudes són finançades pel LEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

L'activitat del GAL Maestrat Plana Alta no ha cessat en els últims anys amb l'objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d'ocupació. “Si el nostre objectiu ha sigut sempre estar al costat de les emprenedores i emprenedors i de les petites empreses del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generen oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president del GAL Maestrat Plana Alta. 

Tant és així que, fins al moment, des del GAL Maestrat Plana Alta s'han emés propostes de pagament per valor de quasi dos milions d'euros (1.934.623,05 €).

Més de 40 sol·licituds per a accedir a 1,25 milions d'ajuda en 2022

Cal recordar que el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha rebut més de 40 sol·licituds per a accedir als 1,25 milions d'euros que distribuirà aquest any 2022 entre empreses i persones que vulguen impulsar o ampliar projectes en els 24 municipis del seu territori. 

Benlloch, Cabanes, Cervera, Les Coves de Vinromà, la Pobla Tornesa, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena, Sierra Engarcerán, Traiguera, Vall d'Alba, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea i Xert són els municipis en els quals es troben les empreses que ja han sol·licitat les ajudes dels Fons Leader per a invertir enguany. 

Els projectes vinculats al turisme són els que més destaquen ja que hi ha 10 sol·licituds per a realitzar inversions en cases rurals, al marge que hi ha molts altres relacionats amb aquest sector, bé a nivell de restaurants o d'activitats comercials. No obstant això, també hi ha sol·licituds d'ajudes per a impulsar projectes de lloguer de bicicletes en l'entorn rural, per a una clínica dental, per a un despatx d'advocats, per a una botiga de material de caça, per a lloguer d'autocaravanes, un centre comercial, un celler, empreses de construcció i reformes o una residència i guarderia per a animals domèstics, entre altres.

Domingo Giner, president del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “tractarem d'ajudar a aquestes emprenedores i emprenedors perquè les seues sol·licituds puguen ser aprovades i que aquests 1,25 milions d'euros d'ajudes europees es puguen multiplicar finalment i ajuden a generar moltes oportunitats i llocs de treball en els municipis dels nostres municipis del Maestrat i la Plana Alta. No volem que es quede ni un euro per invertir perquè és important que facilitem que tots els que vulguen treballar i viure en el territori rural puga fer-lo”.

El Grup d'Acció Local és un important vertebrador de noves oportunitats en el medi rural de la província i manté la seua intensa activitat modificant rutines de treball i adaptant-les a les exigències preventives del Covid-19.