Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta aprova el pagament de més de 160.000€ per a afavorir l'execució de sis iniciatives rurals

La Junta Directiva del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar un total de 160.258 euros amb l'objectiu d'afavorir la posada en marxa o l'expansió de sis de projectes empresarials vinculats al territori rural. Es tracta d'iniciatives privades, en tots els casos, impulsades per emprenedors i xicotets empresaris de mitja dotzena dels 24 municipis que integren aquesta agrupació de municipis.

Amb aquesta proposta de pagament, el GAL Maestrat Plana Alta ha aprovat ja un total de 2.334.000€ perquè xicotets empresaris de tot el territori rural que abasta, comptant tots els expedients de les quatre convocatòries resoltes fins al moment. D'aquesta quantitat, la Generalitat, a través de l'Agència Valenciana del Foment i la Cooperativa Agrària (AVFGA), ha pagat ja un total de 2.005.372€, la qual cosa suposa un 17% de l'import total pagat a expedients Leader de la Comunitat Valenciana en aquest període.

Entre els projectes que es consolidaran o créixer gràcies a aquestes subvencions es troben dos allotjaments turístics, una empresa dedicada a organitzar esdeveniments, una empresa de drons, una empresa dedicada a la construcció i un centre de reconeixements mèdics.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “les petites empreses i les emprenedores i emprenedors del territori rural estan cada vegada més preparats, la qual cosa facilita molt el treball per a concedir-los les ajudes europees. Gràcies a aquesta iniciativa podem ajudar a crear i expandir molts projectes que generen ocupacions en els 24 pobles que engloben la nostra agrupació, i que serveixen per a generar molts recursos, llocs de treball i, així, assentar a moltes famílies en localitats del nostre entorn i amb un alt risc de despoblació”.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha recordat que “cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguen ocupació i consoliden població en el territori rural. Donar suport a aquestes iniciatives empresarials per part d'emprenedors dels nostres pobles és el que dona sentit alGAL Maestrat Plana Alta. De fet, el bon funcionament d'aquestes iniciatives està calant en el territori rural”.

És important indicar que les ajudes són finançades pel LEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

L'activitat del GAL Maestrat Plana Alta no ha cessat en els últims anys amb l'objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d'ocupació. “Si el nostre objectiu ha sigut sempre estar al costat de les emprenedores i emprenedors i de les petites empreses del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generen oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president del GAL Maestrat Plana Alta.

Més de 40 sol·licituds per a accedir a 1,25 milions d'ajuda en 2022

Cal recordar que el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha rebut més de 40 sol·licituds per a accedir als 1,25 milions d'euros que distribuirà aquest any 2022 entre empreses i persones que vulguen impulsar o ampliar projectes en els 24 municipis del seu territori.

Benlloc, Cabanes, Cervera, Les Coves de Vinromà, la Pobla Tornesa, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena, Sierra Engarcerán, Traiguera, Vall d'Alba, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea i Xert són els municipis en els quals es troben les empreses que ja han sol·licitat les ajudes dels Fons Leader per a invertir enguany.

Els projectes vinculats al turisme són els que més destaquen ja que hi ha 10 sol·licituds per a realitzar inversions en cases rurals, al marge que hi ha molts altres relacionats amb aquest sector, bé a nivell de restaurants o d'activitats comercials. No obstant això, també hi ha sol·licituds d'ajudes per a impulsar projectes de lloguer de bicicletes en l'entorn rural, per a una clínica dental, per a un despatx d'advocats, per a una botiga de material de caça, per a lloguer d'autocaravanes, un centre comercial, un celler, empreses de construcció i reformes o una residència i guarderia per a animals domèstics, entre altres.

Domingo Giner, president del Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “tractarem d'ajudar a aquestes emprenedores i emprenedors perquè les seues sol·licituds puguen ser aprovades i que aqueixos 1,25 milions d'euros d'ajudes europees es puguen multiplicar finalment i ajuden a generar moltes oportunitats i llocs de treball en els municipis dels nostres municipis del Maestrat i la Plana Alta. No volem que es quede ni un euro per invertir perquè és important que facilitem que tots els que vulguen treballar i viure en el territori rural puga fer-lo”.

El Grup d'Acció Local és un important vertebrador de noves oportunitats en el medi rural de la província i manté la seua intensa activitat modificant rutines de treball i adaptant-les a les exigències preventives del COVID-19.