Pasar al contenido principal

El Consell Agrari Municipal de València estudia el tancament al pas de vehicles d'alguns camins rurals de titularitat municipal

El Consell Agrari Municipal estudia el tancament al pas de vehicles d'alguns camins rurals de titularitat municipal, que formen part del sistema viari de la ciutat i que fins ara estan oberts al trànsit. Es tracta d'una iniciativa proposada des de diferents associacions de veïns dels pobles i zones rurals de la ciutat, dirigides a evitar els furts de producció agrícola en uns casos, o l'abocament d'enderrocs incontrolats en uns altres mitjançant l’ús de portes.

En el cas de l'horta de Campanar, l'Associació de Veïns i Veïnes de Campanar va sol·licitar al desembre de 2019 el tancament provisional de camins agraris en l'horta de Campanar-Benimàmet amb la finalitat d'evitar, o almenys reduir, els robatoris de la producció agrícola en esta zona rural. La petició del veïnat s'ha concretat en el tancament del camí durant el període comprés entre els mesos de novembre a març, és a dir, durant la temporada de recollida de la carxofa que és quan més furts es produeixen en el camp.

Així mateix, els veïns i veïnes de l'horta de Campanar-Benimamet també han assenyalat un camí que presenta conflictes de mobilitat els caps de setmana a causa de l'estacionament informal de vehicles, a més de furts en les parcel·les agrícoles. Els llauradors i llauradores de Campanar han assenyalat este lloc com a punt òptim per a testar l'ús de la porta pilot.

Un altre dels punts on es planteja el tancament amb portes és el poble de la Punta, encara que en este cas no a causa dels furts, sinó dels abocaments incontrolats d'enderrocs. Les persones residents en este poble han assenyalat la necessitat d'habilitar dos portes en el camí afectat, una porta a l'est i una altra a l'oest del camí, atés que només una no evitaria l'accés al lloc on es produeixen els abocaments.