Pasar al contenido principal

Castelló reforça la posada en valor del seu territori amb 500 participants en les 17 activitats de Celebrem amb la Natura

La campanya d'educació ambiental Celebrem amb la Natura que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha conclòs l'edició d'enguany després de celebrar 17 activitats amb prop de 500 participants i completar l'aforament en el 70% d'aquestes. Aquesta iniciativa té l'objectiu de posar en valor la biodiversitat i la riquesa natural de Castelló.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca la labor de Itinerantur, l'empresa d'ecoturisme col·laboradora de la campanya, i ressalta que amb Celebrem amb la Natura “l'Ajuntament vol reconciliar a la ciutat amb el seu territori i ecosistemes i conscienciar en formes de vida més saludables i sostenibles”. Afirma que 16 de les 17 activitats han coincidit en el període la pandèmia de la Covid-19, la qual cosa va obligar a reprogramar les jornades que es van paralitzar durant l'Estat d'Alarma i després reprendre's amb un aforament limitat i mesures de prevenció sanitàries.

Celebrem amb la Natura fa coincidir la commemoració de dies mundials relacionats amb el medi ambient per a dur a terme activitats per a totes les edats en diversos paratges del terme municipal. S'han dut a terme en l'exterior 16 activitats amb 470 persones inscrites, una xifra que ascendeix a 500 comptant el concurs de dibuix infantil que es va desenvolupar durant el confinament.

Entre les més destacades, cal citar el taller de caixes niu en el Molí la Font la Font, una ruta de senderisme interpretatiu al Desert de les Palmes, una ruta ciclista per la Marjaleria, la doble jornada de neteja a les platges, la plantació d'arbres a l'entorn de la Magdalena, el taller de nendo dango, geocachings i tallers de consum responsable i hort urbà. Els emplaçaments protagonistes han sigut, entre altres, el Desert dels Palmes, parc Ribalta, Marjaleria, platges del Serradal i el Gurugú, Molí la Font, paratge de la Magdalena, o parc Geòleg Royo.