Pasar al contenido principal

Castelló impulsa un vídeo per a realçar el paper de l'agricultura per a alimentar-nos i protegir el paisatge i implicar la ciutat en la seua recuperació

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha tret un nou vídeo on destaca el treball del sector primari, “després de deixar-se de costat durant dècades” i celebra hui el Dia Internacional de la Lluita per l’Agricultura i Ramaderia

“A totes les persones que guarden la terra”. Amb aquest missatge final un nou vídeo de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló realça el paper essencial de l'agricultura i ramaderia per a alimentar-nos de manera saludable, protegir el nostre entorn natural i propiciar un model d'economia més sostenible. Aquest treball audiovisual s'emmarca en les polítiques que desenvolupa la Regidoria per a ajudar a reactivar el sector primari. Pretén visibilitzar el treball de productores i productors i reforçar la implicació de la ciutadania amb el seu cinturó verd.

“Hui just celebrem el Dia Internacional de la Lluita per l’Agricultura i Ramaderia i des de l'Ajuntament volem destacar la labor que realitzen les treballadors i treballadors del camp. Durant diverses dècades hem oblidat la importància de l'agricultura i l'hem deixada de costat, fonamentalment des de les institucions amb polítiques que no la preservaven, i també des de la ciutadania oblidant la importància per a la ciutat. En la pandèmia la societat ha vist l'essencial que és el sector primari per a alimentar-nos i conservar el nostre paisatge”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica treballem per a posar en valor l'entorn natural i la nostra horta i dissenyem polítiques per a la seua conservació i recuperació. L'agricultura ha de jugar un paper essencial a les ciutats del segle XXI per a garantir vides més saludables i sostenibles, propiciar noves oportunitats econòmiques i cuidar el territori”, afirma Navarro, que ressalta que el vídeo ha sigut promogut per a redignificar l'activitat de productores i productors i fer veure la seua importància social quant a una alimentació saludable i preservació del cinturó verd de la ciutat. El regidor de Transició Ecològica agraeix la participació en el vídeo de Rosa Armelles, Vicente Miralles, Andrei Belei, David Cosa i Fernando Navarro. La música correspon a la cançó “No deixarem de lluitar” del grup Pleasant Dreams.

Es pot veure el vídeo ací: