Pasar al contenido principal

Agricultura i Economia s'alien un any més per a fer una campanya de foment del consum de cítrics valencians a Alemanya

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s'alien un any més per a promocionar i fomentar el consum de taronges i clementines de la Comunitat Valenciana en un mercat estratègic com és Alemanya.

Rafa Climent i Mireia Mollà han destacat la importància d'impulsar i consolidar les iniciatives que ajuden a augmentar el consum dels cítrics de la Comunitat Valenciana.

"La nostra voluntat és mantindre el nostre suport al sector i impulsar la promoció de les taronges i clementines de la Comunitat Valenciana tant en el mercat interior com en un mercat estratègic com és Alemanya i per això tornem a realitzar una campanya en aquest mercat", ha indicat Climent.

Mollà, per part seua, ha assenyalat la importància de "conjugar l'obertura de nous mercats amb el suport destinat a enfortir la posició de lideratge en aquells països i territoris on les nostres taronges i clementines són reconegudes en qualitat, sabor i màximes garanties de consum".

En aquest sentit, la Conselleria d'Agricultura serà l'encarregada d'incentivar el consum en la Comunitat i Economia Sostenible -a través de Ivace Internacional -ho farà a Alemanya a través d'una campanya dirigida a persones amb interessos relacionats amb la salut, l'alimentació saludable i la sostenibilitat.

En aquesta ocasió, la campanya tindrà dues fases. La primera es desenvoluparà en la segona quinzena de novembre i primera de desembre, com a avantsala a la campanya de Nadal i la segona es realitzarà en la segona quinzena del mes de gener.

Amb aquest motiu s'ha creat una landing page amb la informació relativa als motius pels quals s'han de seleccionar les taronges i clementines de la Comunitat Valenciana. En enllaç d'aquesta landing page és europeanfood.org

D'aquesta manera, la campanya d'enguany es concentra a les ciutats de Berlín, Hamburg, Munic, Colònia i Frankfurt, i amb una segmentació per interessos dirigida a persones amb interés en un estil de vida saludable, interés per la cuina, per productes gurmet, ecologia i medi ambient, productes ecològics, família i viatges.

Alemanya, primera destinació dels cítrics valencians

El mercat alemany s'ha situat en 2021 com el primer destí de les exportacions de cítrics de la Comunitat Valenciana. En el període gener-agost, últimes dades disponibles, les exportacions de cítrics a aquest mercat han ascendit a 438'46 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 15'15% respecte al mateix període de l'any anterior.

El mercat alemany concentra en aquest període el 30% de les exportacions de cítrics de la Comunitat Valenciana amb un comportament positiu. La Comunitat Valenciana és l'origen del 66% de les exportacions de cítrics procedents d'Espanya a Alemanya.